Spoilers!

Komende week in GTST: Egoïstische excessen en de malafide moederkloek

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Daan die stralend toegaf dat hij Riks leven de laatste weken tot een hel gemaakt heeft omdat hij zijn halfbroer simpelweg haat.

Riks gezinsuitbreiding

Rik reageert echter verrassend rustig, tot verbazing van Zoë die Daan wat aan wil doen. Rik denkt er anders over: Daan is boos, gefrustreerd en gekwetst en reageert die emoties op hem af, omdat hun moeder Maria er niet meer is. Hij besluit dat Daan de waarde van familie moet voelen en regelt met hulp van Laura en Bing een interventie. Daan is verbijsterd als hij Rik hoort prediken over het belang van bloedbanden en familie. Zeker als blijkt dat hij vanaf nu weer de zorg voor zijn dochter Louise op zich moet nemen zodat hij echt kan ervaren wat het is familie te hebben. Die les lijkt hij echter niet te leren, na een rondje door het park dropt Daan het meisje bij Rik: als hij familie zo belangrijk vindt, mag Rik voor Louise zorgen.

Daan doet het ze aan

Daar heeft Rik na deze week alle tijd voor, want Daan zorgt dat het misloopt tussen Rik en Zoë. Om het stel een trap na te geven, onthult Daan dat Zoë helemaal niet onvruchtbaar is. Ze loog omdat ze geen kinderen wil, terwijl Rik dat als dealbreaker voor hun relatie beschouwde. Rik is er kapot van dat hij nu echt niemand in zijn omgeving meer kan vertrouwen. Hij eist dat Zoë onmiddellijk vertrekt. Ze kan uithuilen bij Aysen die ook single is nadat ze ontdekte Daan haar vrienden geflikt heeft. Als hij nul berouw toont en eigenlijk best trots is, maakt ze het meteen uit. De twee vriendinnen vinden steun bij elkaar in de kroeg en Aysen biedt Zoë onderdak in het Paleis.

Vic maakt indruk

Lucas keert deze week ook weer terug naar het Paleis met zijn neefje Valentijn Sanders. Na de avonturen in Valentijns vlucht mag niemand weten dat de jonge Sanders in Meerdijk is, daarom besluiten ze hem voor te stellen als Vic, een heterovriend van Lucas die tijdelijk blijft logeren. Lucas eist dat zijn neef zich zoveel mogelijk verborgen houdt, maar al snel treft hij Valentijn in Boks aan waar hij net gezellig met Jojo een drankje doet. Ze papt aan met de knappe tiener om haar ex Rover jaloers te maken, maar die reageert juist uiterst begripvol.

Later die week blijkt dat ook Kimberly interesse heeft in Vic, niet wetende dat ze eigenlijk familie zijn. Kimberly weet Vic te verleiden tot een intiem dinertje bij haar thuis en is oprecht ontroerd als Jojo aanbiedt te helpen met koken. Ze heeft echter niet door dat Jojo het eten moedwillig verpest door de kip te heet te kruiden en een salade op tafel te zetten die meer zout dan sla bevat. Vic kiest eieren voor zijn geld en vertrekt, zodat de dames om hem kunnen kibbelen. Na een korte woordenwisseling kunnen de twee vriendinnen er wel om lachen dat ze steeds op dezelfde mannen vallen en maken er een wedstrijdje van wie Vic voor zich kan winnen.

Kimberly speelt behoorlijk vals als ze een berichtje van Jojo onderschept op Vics telefoon. Ze appt terug dat hij met haar wil afspreken, zodat ze zelf het rijk met hem alleen heeft. Kimberly haalt alles uit de kast en speelt een spelletje strippoker met hem dat ze moedwillig verliest tot ze allebei zo goed als naakt aan tafel zitten. Als ze over de tafel wil komen voor een zoen, houdt Vic de boot af. Lucas komt kort daarop binnen en schrikt zich wild als hij het incesttafereel ziet. Kimberly is geschokt, maar belooft te zwijgen dat Vic eigenlijk haar neef Valentijn is. Ze maakt het weer goed met Jojo en belooft haar te helpen Vic te veroveren. Maar of hij daar zelf op zit te wachten?

Linda's bekentenis

Linda en Anton geven deze week eindelijk toe dat ze hun oude liefde nieuw leven in willen blazen. Anton eist van Linda dat ze hem verteld waarom ze zo afstandelijk reageert en met een zwaar gemoed biecht Linda op dat ze gechanteerd wordt door Billy de Palma vanwege haar coke verslaving. Anton reageert boos en emotioneel omdat het herinneringen oproept aan Sjoerds tijd als junk. Hij loopt kwaad weg om een borrel te drinken en laat een verdrietige Linda achter die het niet kan laten naar de drugs te gerijpen. Korte tijd later keert Anton terug naar haar hotelkamer om zijn hulp aan te bieden. Hij ziet de coke liggen, maar loopt niet weg: ze gaan er samen uitkomen... Als stel. Als eerste stap spoelt Linda het poeder door de wc.

Shanti's gedwongen afscheid

Shanti beleeft een stressvolle week. Niet alleen blijkt ze onverwacht zwanger van Anton, hij gelooft er ook nog eens niets van. Hij eist dat ze per direct een test doet om het te bewijzen, maar het feit dat hij dat alleen al vraagt vindt ze kwetsend en in strijd tegen haar eergevoel. Ze wil hem helemaal niet meer terug, maar ze wil wel dat haar kindje een vader heeft. Nadat ze haar hart bij Nina, Sjors en Amir heeft gelucht, besluit Shanti dat ze het toch nog eens moet proberen. Ze koopt een zwangerschapstest en gaat weer bij Anton langs. Anton is echter niet in een goede bui: hij heeft net gehoord van Linda wat Shanti’s moeder Billy allemaal uitspookt. Shanti kan er met haar verstand niet bij, Billy vond Anton juist helemaal niet bij haar passen. Als Shanti de test tevoorschijn haalt, wordt Anton nog bozer. Ongeacht de uitslag, hij laat zich niet chanteren. Shanti raakt zo over haar toeren dat ze steken en krampen in haar buik krijgt. Eerst denkt Anton dat het aanstellerij is, maar als ze begint te bloeden brengt hij haar rechtstreeks naar het ziekenhuis.

Eenmaal daar wordt na een echo Shanti’s ergste angst werkelijkheid: ze heeft een miskraam. Anton probeert haar met medische statistieken te troosten: hoe droevig een miskraam is, het een natuurlijk proces waar één op de tien vrouwen mee te maken krijgt. Shanti kijkt daar iets anders tegenaan: de enige reden dat ze nu een miskraam heeft is alle stress en ellende die Anton heeft veroorzaakt. Kwaad stuurt ze hem weg en ook aan Sjors heeft ze weinig steun. Pas als Billy aankomt, breekt Shanti en laat ze haar verdriet de vrije loop. Met een ongeziene blik vol vuur en wraak troost Billy haar dochter.

Billy is aan zet

Ludo en Janine werken nog altijd stiekem samen om Billy ten val te brengen, maar deze week valt Ludo toch ten prooi aan haar charmes. Na weken flirten weet ze hem mee naar haar hotelkamer te krijgen, maar niet voordat ze hem afleidt en snel een verdovend middeltje in zijn glas druppelt. Eenmaal boven op haar kamer staat Billy met tegenzin toe hoe Ludo haar klunzig bepotelt tot hij knock-out gaat. Billy kleedt hem snel uit, klimt bovenop hem en maakt een sexy selfie die ze met een lach naar Janine stuurt. 

Als Ludo bijkomt, is Billy net zo charmant als altijd. Ze verzekert Ludo dat het heel normaal is dat mannen van zijn leeftijd prestatieproblemen krijgen. Eenmaal thuis zit een boze Janine al op hem te wachten met de gewraakte foto. Natuurlijk gelooft ze niets van Billy’s suggestie dat Ludo vreemd is gegaan, maar ze is wel boos dat hij zich heeft laten drogeren als deel van z’n zoveelste onbezonnen plan. Ze eist dat Ludo de situatie met De Palma nu oplost. Janines therapeut Rob is kort daarop stomverbaasd als Ludo in zijn spreekkamer staat: Ludo stelt een samenwerking voor om samen af te rekenen met De Palma. Hij probeert eerst nog op Robs gevoelens voor Janine in te spelen, maar als blijkt dat zijn vrees voor De Palma groter is, bijt Ludo de “laffe hond” de waarheid toe: Janine voelt niets voor hem en walgt zelfs van z’n aanwezigheid. Rob wijst Ludo kalm de deur, maar belt daarna zijn assistente: hij vertrekt voor de komende weken.

Janine zoekt ondertussen de confrontatie op met Billy in de Rozenboom, maar De Palma is niet onder de indruk van Janines emotionele betoog haar familie met rust te laten. Als Ludo en Janine elkaar thuis treffen om hun volgende stap te bespreken, vallen ze ruziënd over elkaar omdat ze allebei weer eens hun eigen plan hebben getrokken dat op niets uitloopt. De ruzie wordt onderbroken door de komst van Aysen die een paar vragen heeft voor Ludo. De auto van therapeut Rob Bekkers is langs de kant van de weg gevonden met een bloedspoor. Van Rob ontbreekt ieder spoor en de laatste die hij volgens zijn assistente heeft gezien is Ludo. Zou het dan toch?

En verder: Aysen drinkt niet met assholes, Anton improviseert maandverband en met een gepikeerde Janine is het kwaad kersen eten.

Meer over:

Reageren