Spoilers!

Komende week in GTST: Elitaire erfenissen en de kunstige keuze

25 april 2024 00:11 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Shanti die ontroostbaar opbiecht aan Rik dat ze in verwachting is.

Riks roze wolk

Rik is dolblij met het nieuws dat hij weer vader wordt en wil ’t het liefst van de daken schreeuwen, maar Shanti bezweert hem te wachten tot ze de cruciale driemaandengrens voorbij is. Rik belooft het, maar diezelfde ochtend heeft hij het Bing al verteld die voor de vorm heel verrast reageert.

Rik wil er voor Shanti zijn
Rik wil er voor Shanti zijn

Shanti’s dilemma

Shanti weet nog steeds niet of ze Richard van Nooten moet aannemen bij Palmnoot. Hij komt met een interessant voorstel voor een kunstbeurs in Brussel, maar ze kan hem niet blind vertrouwen en legt zijn plan voor aan Ludo die alles doet om haar een samenwerking af te raden. Wat Ludo betreft is het simpel: Richard is een opportunist die uiteindelijk altijd voor zichzelf kiest.

Ludo is eerlijk over Richard.
Ludo is eerlijk over Richard.

Later op de dag herinnert Janine haar man eraan dat hij ook niet helemaal zuiver en eerlijk is. Laten we wel zijn, hij helpt Shanti heus niet enkel en alleen uit de goedheid van zijn hart. Ludo geeft toe dat hij Palmnoot best in handen zou willen krijgen... Sterker nog, hij werkt al aan een plannetje om Richard buiten spel te zetten.

Janine weet al wat haar man van plan is.
Janine weet al wat haar man van plan is.

Janine graaft door

Janine en Stefano zoeken ijverig naar de familie van de overleden weduwe Ineke Roest. Hun zoektocht leidt naar een oud-journalist van de krant die in 1984 over de vechtpartij binnen de familie schreef. De inmiddels bejaarde man weet zich na veel gedoe nog een naam van de dochters te herinneren: Yvonne Muller.

Janine bezoekt een oude collega voor informatie
Janine bezoekt een oude collega voor informatie

Ze begint met het onderzoek en kan al snel heel wat Yvonnes Muller afstrepen tot ze uitkomt bij de enige juiste. Samen met Stefano gaat ze langs bij de vrouw die zo schichtig reageert op het plotselinge bezoek dat ze de deur in Janines gezicht dichtsmijt. Maar ook dat weerhoudt Janine er niet van om door te zetten.

Janine laat zich door niets weerhouden
Janine laat zich door niets weerhouden

Nola’s cadeautje

Nina heeft een goed gesprek gehad met Nola en meent dat ze toe is aan meer verantwoordelijkheid. Ze wil haar dochter vertellen dat zij de toekomstige eigenaar is van de Rozenboom en de andere 15 hotels in die keten.Bing en Ludo vinden het een slecht plan, al gaan ze overstag als Nola uit zichzelf excuses maakt en ook een voorschot wil op haar kleedgeld om Ludo terug te kunnen betalen voor de hotelkamer die ze tijdens haar wegloopactie had gehuurd.

Nola stelt zich volwassen op
Nola stelt zich volwassen op

Nola is verbijsterd als ze hoort dat ze schatrijk is. Tot afgrijzen van Ludo, Nina en Bing wil Nola direct stoppen met haar baan in de bediening. Ze gaat toch geen servetten staan vouwen in haar eigen zaak? Ze roepen haar tot de orde: ze mag zich onder geen beding meer of anders gaan voelen dan de rest. Maar da’s tegen dovemansoren gezegd.

Nola is ineens schatrijk
Nola is ineens schatrijk

Tamara maakt promotie en wordt de nieuwe hotelmanager, waardoor haar functie vrijkomt. Marwan heeft er zijn zinnen op gezet, maar omdat hij Nola steunt in een meningsverschil over beleid lijken zijn kansen verkeken. Nola gaat hierdoor op hoge poten naar de hotelbaas om haar autoriteit te laten gelden.

Nola laat haar autoriteit gelden
Nola laat haar autoriteit gelden

Meneer van Groeningen belt verbijsterd met Ludo die op zijn beurt een hartig woordje komt wisselen met Nola. Ze heeft hem ernstig teleurgesteld met haar gedrag, maar niet getreurd: hij gaat een manier bedenken om h

Tamara doet een goed woordje voor Marwan
Tamara doet een goed woordje voor Marwan

aar beter te begeleiden.

Ondertussen schiet Tamara haar liefje te hulp en geeft ze zijn cv en motivatiebrief een opfrisbeurt. Belangrijker nog: ze beveelt Marwan van harte aan als Van Groeningen haar belt om te peilen wat ze van hem vindt. Marwan is uiterst dankbaar.

Nola wil seks

Nola en Troj hebben een gezellige eetdate in De Rozenboom, maar ze baalt als Troj haar naar huis brengt en hij zo snel mogelijk weg wil als ‘ie Bing spot. Nola confronteert haar vader later die avond: ze wil dat Troj gewoon mag blijven slapen. En niet op de logeerkamer, maar bij haar… want ze wil seks. Bing is met stomheid geslagen.

Nola is klaar voor volwassen stappen.
Nola is klaar voor volwassen stappen.

Steef & Naomi’s onbegrepen liefde

Steef en Naomi vinden elkaar én hun nieuwe liefdestattoos het einde. Maar daar denkt hun omgeving heel anders over. Marwan, Julian, Elisa en Laura maken er geen geheim van: in hun beleving is de lichaamsversiering overhaast en verre van mooi.

Gelukkig vinden Steef en Naomi hun tattoos wél mooi.
Gelukkig vinden Steef en Naomi hun tattoos wél mooi.

Marwan heeft een ander probleem met de tortelduifjes: ze hebben al zeker een week de tv uit de woonkamer op hun slaapkamer staan. Na meerdere malen vriendelijk vragen ontploft hij tegen Naomi die weigert het toestel terug te zetten. Steef komt tussenbeide en zorgt dat de tv terugkomt.

Marwan trekt aan het langste eind.
Marwan trekt aan het langste eind.

Henk kiest voor zichzelf

Henk is bijna over zijn rugblessure heen, maar zelfs met alle extra hulp voor Laura kan hij nog niet echt ontspannen. Janine merkt dat als ze langskomt en hij een eetafspraak bij Jonathan afwimpelt omdat hij te lang van huis zou zijn. Ze drukt hem op het hart te gaan: er wordt goed gezorgd voor Laura.

Janine overtuigt Henk dat hij gemist kan worden
Janine overtuigt Henk dat hij gemist kan worden

Maar die zorg komt ineens allemaal op Julian aan. Hij moet eerder weg uit De Koning om Laura op te halen uit het atelier. Daardoor laat hij noodgedwongen nieuwe kracht Jasper achter die echt om 21.00 uur weg moet en de kroeg ook gewoon sluit. Julian baalt, maar wil niets aan Laura en Henk laten merken.

Julian loopt omzet mis
Julian loopt omzet mis

Dat valt niet mee, want Henk is erg nieuwsgierig en stelt iets teveel lastige vragen. Steef en Julian verzinnen een stevige smoes, maar feit blijft dat alle drukte Julian ook teveel wordt. Hij krijgt weer rugklachten en moet het kalmer aan doen. Gelukkig wil Elisa hem bijstaan.

Julian gaat gebukt onder Laura's zorgvraag
Julian gaat gebukt onder Laura's zorgvraag

Shanti bekent kleur

Aan het eind van de week hakt Shanti een knoop door over de zakelijke toekomst van Palmnoot. Ze vindt Ludo te hooghartig en arrogant en biedt onder strenge voorwaarden Richard een halfjaarcontract aan zodat hij zich kan bewijzen.

Shanti kiest voor Richard
Shanti kiest voor Richard

Shanti laat Ludo weten dat ze zonder hem verder gaat. Hij reageert sportief, maar dat is uiteraard slechts schijn. Hij zet zijn plan in gang en laat zijn mannetjes het politieonderzoek naar de dood van Billy de Palma oprakelen.

Ludo gaat achter Richard aan
Ludo gaat achter Richard aan

En verder: Nola had een 7.8 voor wiskunde, Merel moet langer in Zwolle blijven en de Verduyntjes zijn na tig exits en castwissels inmiddels zo uitgedund dat Julian en Dolly nog de enige originele flatbewoners zijn.

-
-

Meer over