Spoilers!

Komende week in GTST: Euthanasie- en echte scheidingsverklaringen

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk barst van de spoilers.

De cliffhanger eindigde met de onverwachte zoen tussen Sjors en Mark die schaamteloos op vrijersvoeten is sinds bekend is dat Marieke ongeneeslijk ziek is.

Laat Mark maar schuiven

Maar het blijft niet bij die ene zoen. Om de harde realiteit van Marieke’s dementie even te vergeten verliest Mark zich steeds meer in overspelig gedrag. Hij zoekt Sjors thuis op met bloemen en voordat de avond ten einde is, liggen de twee samen in bed. En dat terwijl Marieke haar man juist die avond hard nodig had omdat ze haar euthanasie wilde regelen. Als talloze telefoontjes onbeantwoord blijven, tekent ze moederziel alleen de verklaring. De volgende dag willen zowel Mark als Janine niets van het beladen document weten, ze vinden het nog veel te vroeg voor dergelijke drastische stappen. Maar Marieke zet door, niet wetende dat ze Mark daarmee nog verder van zich afduwt. De volgende dag regelt hij online een seksdate waar hij direct mee afspreekt op een hotelkamer in De Rozenboom.

GTST Mark Sjors ontspan nou even

Help, de Aarde verzuipt

Lucas raakt steeds meer in de ban van Flo’s duurzaamheidsmissie. Als Flo door de griep geveld bij Lucas op de bank ligt, biedt hij aan om de benodigde research voor zijn volgende vlog te doen. Met vallen en opstaan worstelt Lucas zich door de milieubewuste literatuur heen en komt tot een verontrustende conclusie: klimaatverandering is een serieuze dreiging en niet een gunstige gelegenheid om nog tot diep in de herfst leuke zomeroutfits te dragen. Vooral de zeespiegelstijging baart Lucas zorgen: als de zeespiegel maar een paar centimeter stijgt kan Nederland nog deze eeuw grotendeels onder water verdwijnen. Meerdijk ligt aan zee, dus dat mág niet gebeuren. Lucas is vastberaden zijn leven te wijden aan het redden van de Aarde. Maar zijn huisgenoten zijn daar niet blij mee, zeker als hij eigenhandig de opwarming van het douchewater in huis tegengaat.

GTST Lucas Flo zeespiegel

Echte schijnbewegingen

Nina keert begin deze week terug naar Spanje om haar nieuwe leven met Carlos te beginnen. Maar hij komt er al snel achter dat de echte Nina lang niet zo lief en gevoelig was als de vrouw waar hij verliefd op werd. Hij verbreekt liefdevol als altijd hun relatie en stuurt Nina terug naar Meerdijk waar ze weer aan probeert te pappen met Bing. Hij laat zich echter niet gebruiken en weigert tweede keus te zijn. Als Nina’s lijmpogingen op niets uitlopen en ze slaande ruzie krijgen om elkaars koppigheid, besluiten de twee dat ze zo snel mogelijk willen scheiden. Even dreigt het een hardvochtige vechtscheiding te worden met Nola als speelbal. Zoals zo vaak blijkt het reuze mee te vallen: voor het eind van de week is de scheiding van de baan en zijn Nina en Bing weer gelukkig.

GTST Nina Bing reunie

Rover ruikt zijn kans

Van dat geluk kunnen Noud en Kimberly alleen maar dromen. Vorige week zoende Kimberly met Rover, maar toen haar vriendje Noud niet kwaad genoeg reageerde, werd ze juist boos. Het zou bewijs zijn dat hij niet genoeg voor haar voelt. Deze week krijgt ze alsnog haar zin als een dronken Noud dreigt om Rover in elkaar te slaan als hij zijn vriendin nog één keer aanraakt. Kimberly is dolblij dat Noud voor haar opkomt, maar wordt uiteindelijk wederom teleurgesteld als hij die avond niet thuiskomt. Ondertussen is Rover er heilig van overtuigd dat hij en Kimberly weer bij elkaar komen, ondanks de argumenten van zowel Q als Kimberly zelf. Is hij overmoedig of heeft hij gewoon veel mensenkennis?

GTST Rover Kimberly Q-side eye

Baby gezocht

Deze week staat echter vooral in het teken van het gedachteloze verstandshuwelijk van Zoe en Daan. Nu duidelijk is dat er niet alleen een bruiloft maar ook een baby van hen wordt verwacht, besluit het duo een draagmoeder te zoeken. Zoe is bereid om met een nepbuik rond te lopen tot de kleine er is, zodat haar omgeving niks doorheeft en ze voor Daans familie de schijn kan ophouden. Als Aysen achter dit bizarre plan komt, besluit ze er een stokje voor te steken. Zogenaamd om Zoe voor een fout te behoeden en omdat ze bezorgd is om het lot van het ongeboren kind dat als speelbal dient. Wanneer ze Zoe niet kan overtuigen met rationele argumenten, zoekt ze contact met Daans opa Eduard om hem te vertellen dat het voorgenomen huwelijk slechts schijn is.

GTST Aysen dringend spreken

Eduard komt hoogstpersoonlijk verhaal halen, maar Daan en Zoe beweren glashard dat Aysen liegt omdat ze verliefd is op Daan en hem niet meer kan krijgen. Ze zou zo jaloers op Zoe zijn dat ze hen uit elkaar wil drijven. Om opa Eduard van hun liefde te overtuigen, claimt Zoe dat ze al zwanger is en belooft die middag zelfs al de eerste echo’s te laten zien. Om aan echobeelden te komen, breekt Zoe met een smoes in op de ziekenhuiscomputer van de gynaecoloog. Ze wordt betrapt door Amir, die haar nerveuze smoesje over een studieopdracht lijkt te geloven. Dolgelukkig dat haar plannetje lukt, nodigt Zoe opa Eduard uit om thuis de echo’s te bekijken. Maar zodra ze binnenkomen treffen ze Daan en Aysen vrijend op de bank aan. Wat nu?

GTST Eduard Stern we zijn zwanger

En verder: Janine maakt zich zorgen om de uitslag van haar dementietest, een dronken Amir eet de ontbijtvoorraad van de Bouwhuisjes op en niemand luistert naar Q.

Meer over: