Spoilers!

Komende week in GTST: Gevlogen vliegangst en de heerlijke hereniging

6 april 2023 03:09 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers! 

De cliffhanger eindigde met Luuk die voorstelde dat Linda in het belang van hun relatie ander werk zou gaan zoeken.

Linda slaat terug

Linda wil Luuk ook niet kwijt, maar vindt zijn voorstel wel de omgekeerde wereld: hij is degene die door faalangst dreigt door te draaien en nu moet zij wijken? Ze kan het niet laten om zich met zijn obsessieve werkgedrag te blijven bemoeien, maar ze bereikt er weinig mee.

Linda wil Luuk alleen maar helpen
Linda wil Luuk alleen maar helpen

Uiteindelijk is het Ludo die Luuk tijdens een potje schaken laat inzien dat Linda misschien wel een punt heeft. Het siert Luuk om scherp te willen blijven in zijn werk, maar je kunt er ook in doorslaan. Luuk besluit Linda voor de praktijk te willen behouden en nodigt haar uit voor een goedmaakdrankje op de boot.

Luuk komt tot inkeer
Luuk komt tot inkeer

Nagelbijtende party

De spanningen tussen Nina en Janine zorgen voor stress binnen de vriendinnengroep. Shanti, Laura, Linda en Saskia weten niet goed wat ze met de situatie aan moeten. Nina probeert Shanti te bewegen Janine de deur te weigeren, maar zij weigert te kiezen. De vriendinnen krijgen zelf bijna ruzie als ze met z’n viertjes de situatie rond moeder en dochter bespreken. Er is geen ideale oplossing, daarom besluiten ze om zowel Janine als Nina te vragen weg te blijven tot ze hun problemen hebben opgelost.

Shanti weigert partij te kiezen
Shanti weigert partij te kiezen

Shanti gaat het nieuws met lood in de schoenen aan Nina vertellen, maar zij reageert verrassend ontspannen en begripvol dankzij haar nieuwe yogaroutine. Linda biedt aan Janine bij te praten die in tegenstelling tot Nina juist ontploft. Waarom moet zij boeten voor Nina’s gedrag en waarom heeft Linda het niet voor haar opgenomen?

Janine springt uit haar vel
Janine springt uit haar vel

Janine is zelfs zo kwaad dat ze Linda het landhuis uit zet. Met de ziel onder de arm gaat ze naar de nagelparty waar Laura aanbiedt om bij haar te logeren. Maar Linda krijgt aan het eind van de avond goed nieuws: Janine is weer bijgedraaid.

Janine was maar kort boos op Linda
Janine was maar kort boos op Linda

Nola’s pijnlijke waarheid

Nola mag van haar ouders geen contact meer hebben met Ludo en Janine, maar als ze merkt dat haar moeder wel van plan is naar de nagelparty te gaan waar oma is vindt ze dat ontzettend hypocriet.

Nola is klaar met Nina's hypocrisie
Nola is klaar met Nina's hypocrisie

Ze mist Janine zelfs zo erg dat ze dat openlijk deelt op de social media account van In De Roos. Janine schrikt als ze het berichtje van Nola ontdekt op de pagina van haar talkshow en stuurt direct een berichtje met de vraag of ze het wil verwijderen. Nola laat het bericht staan en al snel reageren andere bezoekers op haar post. Janine schrikt daar zo van dat ze Nina belt om te vragen of Nola het kan verwijderen.

Nola's berichtje baart Janine zorgen
Nola's berichtje baart Janine zorgen

Nola weigert mee te werken waardoor Nina zelfs dreigt haar paard te verkopen als ze niet luistert. Het dreigement heeft een averechts effect. Nola post nog wat extra berichten op de pagina waarin ze de familieruzie haarfijn uit de doeken doet. Al snel gaat haar biecht viral, tot grote schrik van zowel Ludo als Janine en Bing en Nina. Maar Nola weigert de waarheid te verwijderen.

Nola hangt de vuile was buiten
Nola hangt de vuile was buiten

Julian is terug

Saskia kijkt er al weken naar uit: de dag dat ze Julian mag ophalen uit de gevangenis. Van de vriendinnen heeft ze een waardebon voor de Rozenboom en een spannend lingeriesetje gekregen om het moment onvergetelijk te maken.

Saskia krijgt een pikant presentje
Saskia krijgt een pikant presentje

Op de dag zelf is ze bloednerveus maar eenmaal voor de gevangenispoort staat ze te trappelen van ongeduld. Julian komt stralend als altijd naar buiten. Ook de thuiskomst gaat van een leien dakje. De kinderen en Rik staan hem met open armen op te wachten.

Julian is weer vrij
Julian is weer vrij

De hereniging verloopt feestelijk met een huis vol mensen. Laura en Henk komen eten en aan tafel wordt besproken wat Julian wil gaan doen nu hij weer vrij is. Henk verwacht hem terug in de buurtsuper, maar Julian heeft een ander plan: hij wil een lunchroom of een ander horeca etablissement gaan starten.

Julian wil niet terug naar de buurtsuper
Julian wil niet terug naar de buurtsuper

Julian houdt zich groot en probeert zoveel mogelijk van de feestelijkheden te genieten. Maar het is duidelijk dat hij moet acclimatiseren. Hij schrikt heftig als Tom hem niet meer lijkt te kennen en als hij even naar de slaapkamer gaat om de drukte te ontvluchten valt hij als een blok in slaap. Saskia kruipt knus naast haar man. 

Tom herkent zijn opa niet meer
Tom herkent zijn opa niet meer

Stefano’s nieuwe roeping

Stefano begon vorige week op advies van Rik naar podcasts te luisteren van een mental coach en dat blijkt een openbaring. Hij zit vol nieuwe energie en speelt met de gedachte om zelf aan de slag te gaan als motivational speaker.

Stefano vindt zichzelf opnieuw uit
Stefano vindt zichzelf opnieuw uit

Hij kan al meteen oefenen op Merel die er van baalt dat ze haar volgende stage weer bij politie Meerdijk mag lopen. Ze vindt Meerdijk saai en had graag naar de Randstad gewild. Stefano ontdekt dat er meer speelt: Merel heeft het incident in de buurtsuper tijdens haar allereerste stage nooit verwerkt. Ze schaamt zich dat ze bevroor toen ze met een mes werd bedreigd. Stefano helpt haar met wat hele simpele affirmaties om een beter zelfbeeld te krijgen.

Stefano praat Merel moed in
Stefano praat Merel moed in

Stefano gelooft heilig in zijn nieuwe roeping en heeft zijn eigen levensverhaal gebruikt als basis van een praatje om mensen te motiveren. Als Rik de speech aanhoort, valt hem op dat Stefano het niet zo nauw neemt met de waarheid: zijn verhaal zit bomvol overdrijvingen en verzinsels. Volgens Stefano is die aangedikte sensatie nodig om de boel te verkopen. Stefano stelt zelfs voor om samen met Rik een zaak op te zetten: Rik als personal trainer, hij als mental coach maar dan wel onder een andere naam als ‘Sanders’. Rik vindt al die onoprechtheid helemaal niks, maar weet niet goed hoe hij dat tactvol kan zeggen.

Rik zet vraagtekens bij Stefano's plannen
Rik zet vraagtekens bij Stefano's plannen

Bings zorgplicht

Bing heeft nog steeds het stugge idee in zijn hoofd dat hij de enige is die moet zorgen voor Stanley. Hij is dan ook teleurgesteld als hij ziet dat Marwan naar de frituur is geweest voor zijn vader, net nu hij een gezonde maaltijd gewokt heeft. Bing wil Marwan uit de buurt van zijn vader hebben, ongeacht wat Stanley er zelf van vindt. Bing gaat zelfs zo ver dat hij een stomverbaasde Marwan een envelop met geld komt brengen om hem af te kopen. Marwan is hier niet van gediend en levert het geld later in bij Boks.

Bing wil Marwan afkopen
Bing wil Marwan afkopen

Bing flipt als hij Marwan de volgende dag wederom bij Stanley aantreft, weer met een zak ongezond eten. Stanley neemt het voor Marwan op, maar Bing gaat op zijn strepen staan: dit is zijn huis en hij wil dat Marwan hier direct vertrekt. Voor Stanley is daarmee een grens bereikt. Hij houdt van zijn zoon, maar dit voortdurende geruzie kost hem energie die hij nodig heeft om te revalideren. Hij laat een briefje achter voor Bing en gaat met Marwan mee om in het Paleis te gaan wonen.

Bing is te agressief voor Stanley's gezondheid
Bing is te agressief voor Stanley's gezondheid

Marwan adviseert Stanley wel om contact te zoeken met zijn zoon. Maar tot die tijd zijn ze samen druk met Stanley’s revalidatie. Marwan helpt hem door middel van simpele huishoudelijke taken als de planten water geven en veters strikken om zijn coördinatie langzaam te verbeteren. Ondertussen heeft Bing oorlog thuis als Nola ontdekt dat haar ouders nu ook al opa Stanley weggejaagd hebben.

Stanley werkt aan zijn herstel
Stanley werkt aan zijn herstel

Nina’s weddenschap

Nina heeft het financiële voorstel om haar bedrijven te redden uitgewerkt en vraagt vol vertrouwen een lening aan bij de bank. Bing probeert haar te waarschuwen: het is niet gegarandeerd dat ze het geld ook krijgt. Dat leidt tot een weddenschap: als Nina de lening krijgt moet Bing in de prinsessenjurk van Max optreden in Boks, als hij wint moet ze een week alles in bed doen wat hij wil.

Nina en Bing leggen een wedje
Nina en Bing leggen een wedje

Als een paar dagen later de bank akkoord is met haar lening staat Nina klaar om Bing aan z’n woord te houden. Zonder pardon staat hij kort daarop met prinsessenjurk samen met Max de Frozen-klassieker Laat het gaan te zingen voor een vol Boks.

Bing houdt zich aan z'n woord
Bing houdt zich aan z'n woord

Laura’s lening

Laura besloot vorige week De Koning te willen kopen en vroeg een lening aan. In het verleden was geld lenen nooit een probleem, maar tot haar verbijstering wijst de bank haar af omdat ze parkinson heeft. Laura is daar zo door geschokt dat ze verdwaasd door Meerdijk doolt om uiteindelijk in De Rozenboom uit te komen.

Laura krijgt vanwege haar ziekte geen lening
Laura krijgt vanwege haar ziekte geen lening

Marcel is bezorgd over zijn oude baas als ze hem amper lijkt te herkennen. Pas na een paar minuten en een glas water komt ze enigszins bij zinnen. Eenmaal thuis ontdekt ze dat dwalingen en psychoses een bijwerking van haar medicatie kunnen zijn. Laura zwijgt tegen Henk en de rest over haar episode en houdt ook het slechte nieuws van de bank voorlopig nog even voor zich.

Laura's medicatie veroorzaakt mogelijk problemen
Laura's medicatie veroorzaakt mogelijk problemen

Henk in de simulator

Henk had toegezegd op cursus te gaan met Jonathan om van zijn vliegangst af te komen, maar hij is als de dood. Het lukt hem niet om er met een smoes onderuit te komen, dus moet hij mee naar de vluchtsimulator. Laura is bij voorbaat al trots op hem.

Laura staat achter Henk
Laura staat achter Henk

Eenmaal op de vliegbasis blijkt dat Jonathan een privécursus heeft geboekt voor Henk. Hij mag in de cockpit van de simulator naast de piloot zitten. Henk heeft tig smoesjes en een stevige neut nodig voordat hij plaats durft te nemen. 

Henk maakt angstige momenten door
Henk maakt angstige momenten door

Maar eenmaal onderweg lijkt hij er zowaar van te genieten, al blijft de gesimuleerde turbulentie spannend. Na afloop is Henk er van overtuigd dat hij zijn angsten overwonnen heeft. Dolblij gaat hij met Jonathan terug naar huis en in het bijzijn van Laura vraagt hij zijn zoon om een andere gunst: hij zou graag willen dat Jonathan een speech houdt op de bruiloft. Hij is uiteraard vereerd en stemt in.

Henk geeft Jonathan een taak voor de bruiloft
Henk geeft Jonathan een taak voor de bruiloft

Merels testje

Aan het eind van de week vindt Steef een zwangerschapstest in huize Verduyn als hond Dolly met het doosje aan de haal gaat. Hij vermoedt in eerste instantie dat ‘ie van Demi is gezien haar recente relatie met Jesse. Als Demi ontkent dat de test van haar is, blijkt dat het om Merel gaat.

De zwangerschapstest blijkt van Merel
De zwangerschapstest blijkt van Merel

Merel doet er in eerste instantie luchtig over: ze is overtijd, maar dat hoeft niets te betekenen. Ze wil de test in haar eentje doen, maar is de volgende dag toch blij als haar broer en zus ongevraagd naar het Paleis komen om haar bij te staan.

De Verduyntjes doen een zwangerschapstest
De Verduyntjes doen een zwangerschapstest

Na 20 seconden wachten geeft de test de uitslag: ze is in verwachting. Een overrompelde Steef feliciteert haar met de uitslag, maar Merel reageert gepikeerd en nijdig. Natuurlijk is dit geen goed nieuws!

Merel is niet blij met haar zwangerschap
Merel is niet blij met haar zwangerschap

En verder: Laura heeft geen salonboot maar een feestboot geregeld, Stefano gaat door het leven als 'Steve Sandro' en nee, Pernille La Lau heeft geen gastrol in GTST.

-
-

 

Meer over