Spoilers!

Komende week in GTST: Vlugge verhuizingen en de razende rouwwoede

3 november 2022 01:38 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Ludo die te horen kreeg hoe gewelddadig en gevaarlijk de vader van Nola’s klasgenoot Chanel echt is.

Bing en Chanel

Ludo brengt Bing op de hoogte van wat hij weet. Uiteraard is Bing niet happy dat zijn schoonvader zich voor de zoveelste keer ongevraagd met hun levens bemoeit, maar hij neemt Ludo’s informatie wel serieus. Bing eist van school dat Nola naar een andere brugklas wordt overgeplaatst. Ondertussen lijkt het of hij Chanel voortdurend tegen het lijf loopt. Ze duikt ineens op om te sporten in Boks en toevallig komen ze elkaar ook tegen buiten bij de buurtsuper waar Bing niet anders kan dan haar helpen met haar kapotte fiets. 

Bing papt aan met Chanel
Bing papt aan met Chanel

Later in de week krijgt Bing van school te horen dat Nola naar een andere klas mag. Hij weet niet goed hoe hij dat moet vertellen, maar dat blijkt al niet meer nodig. Als Nola thuiskomt van haar tripje New York heeft Janine zo op haar ingepraat dat ze zelf inziet dat Chanel geen goede partij is. Ze wil toch wel van klas wisselen.

Nola en Bing zijn weer vriendjes
Nola en Bing zijn weer vriendjes

Linda’s nieuwe stek

Linda had niet enorm veel haast met de verkoop van haar woning. Maar als zich een nieuwe koper aandient die 50.000 euro op de vraagprijs biedt om er dezelfde dag nog in te kunnen dan kan ze geen nee zeggen. Met hulp van haar vriendinnen klaart ze de klus en neemt ze die middag in een nostalgische bui afscheid van Bouwhuis.

Een laatste kijkje in Bouwhuis
Een laatste kijkje in Bouwhuis

Ze heeft echter nog geen nieuw onderkomen gevonden. In eerste instantie dacht ze aan De Rozenboom maar Luuk nodigt haar uit te komen logeren bij hem op de boot. Eerst vreest Linda dat ze bij hem in bed moet, maar Luuk blijft in de loods waar hij aan het schip werkt.

Linda kan niet wennen aan de boot van Luuk
Linda kan niet wennen aan de boot van Luuk

Linda kan niet wennen aan de boot en de vele, vreemde geluiden. Als ze midden in de nacht wakker schrikt van gakkende ganzen besluit ze de Rozenboom te bellen om er per direct een kamer te boeken.

Linda wil naar de Rozenboom
Linda wil naar de Rozenboom

De volgende ochtend sluipt ze weer terug de boot op en doet net alsof ze slaapt als Luuk haar een ontbijtje komt brengen. Met een half oog ziet ze hoe hij zich helemaal uitkleedt om een douche te nemen. Pas als hij klaar is wordt ze ‘wakker’. Linda is zo vol van de ervaring zonder dat ze precies weet waarom.

Linda ziet Luuk een douche nemen
Linda ziet Luuk een douche nemen

Laura is verliefd

Laura is de trotse eigenaar van haar nieuwe appartement. Ze is zo verliefd op de plek dat ze er dezelfde dag nog in wil. Haar matras is er al en Henk biedt aan de gordijnen uit haar huidige flat op te hangen. Henk zet zijn beste beentje voor, maar uiteindelijk is het Laura zelf die de klus klaart.

Laura voelt zich helemaal thuis
Laura voelt zich helemaal thuis

Laura heeft sowieso de boel helemaal in de hand: ze heeft verhuizers gehuurd, gereedschap voor de verbouwing van de badkamer geregeld en dankzij online tutorials weet ze precies wat er moet gebeuren.

Laura kan zelf klussen
Laura kan zelf klussen

Henk doet zijn best te helpen, maar hij voelt zich overbodig. Zeker als hij na een lange klusdag wederom niet mag blijven slapen. Hij klaagt erover tegen Marwan die meent dat hij ook gewoon kan vragen om te mogen blijven slapen.

Henk doet zijn beklag bij Marwan
Henk doet zijn beklag bij Marwan

Merel in de stress

Linda’s plotselinge verhuizing betekent ook dat Merel uit de garagebox van Bouwhuis moet. Het plan was dat ze bij Lynn zou intrekken, maar niemand weet nog dat het sindskort uit is. Zwaar geïrriteerd blaft Merel iedereen in haar omgeving af.

Merel moet per direct de garage uit
Merel moet per direct de garage uit

In de dagen die volgen wordt het niet beter. Merel wil nooit meer thuis komen wonen en heeft een kamer gevonden in Apeldoorn maar dan moet iemand wel garant voor haar staan. Saskia weigert dat te doen, Julian laat het eveneens afweten en Demi vindt haar zus egoïstisch. Waarom blijft ze niet om het gezin te helpen?

Merel is helemaal zelfstandig. Nou ja, bijna...
Merel is helemaal zelfstandig. Nou ja, bijna...

Lynn begrijpt ook niets van Merels egocentrische gedrag. Ze proberen het uit te praten maar dat leidt alleen maar tot meer ruzie. Merel wil vrij zijn en met niemand rekening hoeven houden. Een verdrietige Lynn merkt heel terecht op dat die instelling haar een waardeloze politieagent maakt. De geliefden zijn verder uit elkaar dan ooit.

Lynn verwijt Merel van alles
Lynn verwijt Merel van alles

Uiteindelijk zet Merel toch haar eigen zin door. Met een smoes weet ze de studentenkamer toch te krijgen en ze trekt er direct in met hulp van haar goede vriend Jurre. Verder lijkt het haar allemaal weinig te kunnen boeien.

Jurre helpt Merel bij het verhuizen
Jurre helpt Merel bij het verhuizen

Een Verduyn viering

Julian en Saskia zijn deze week twintig jaar getrouwd. Veel reden voor een groot feest is er niet met Julian achter de tralies, maar Demi en Steef willen hun moeder toch verrassen met een klein partijtje. Samen met Merel maken ze stiekem plannen.

De Verduyntjes willen hun moeder verrassen
De Verduyntjes willen hun moeder verrassen

Steef kan al die extra drukte er eigenlijk niet bij hebben. Zijn hoofd loopt al over met school, het huishouden en zijn werk in de buurtsuper. Hij zet stug door en nodigt mensen uit voor het feestje, inclusief Lynn tot woede van Merel die hem vertelt dat het uit is. Op advies van Marwan besluit hij zijn zus later die dag te bellen om excuses te maken. Maar als Merel hoort dat Marwan het ook weet ontploft ze helemaal. Haar scheldpartij zorgt ervoor dat Steef in elkaar zakt op de vloer van de buurtsuper. Marwan wil direct een ambulance en Saskia bellen, maar Steef smeekt hem niets te doen.

Steef krijgt een angstaanval
Steef krijgt een angstaanval

Marwan belooft zijn mond te houden tegen Saskia, maar dan moet Steef zijn leven wel beteren. Gezond eten, minder cola en energiedrankjes en lekker bewegen. Hij gaat vanaf nu drie keer per week boksen met Steef en dat bevalt goed.

Boksen helpt Steef ontspannen
Boksen helpt Steef ontspannen

Dat is ook wel nodig, want hij blijft fysiek reageren op de spanningen in huize Verduyn. De viering van het twintigjarig huwelijk van hun ouders eindigt in ruzie als Merel stennis schopt. Zodra Steef alleen is kan hij wederom amper ademhalen. De oplossing is sporten met Marwan.

Steef reageert fysiek op onderhuidse spanning
Steef reageert fysiek op onderhuidse spanning

Marwan probeert ook te bemiddelen tussen Demi en Merel. Hij probeert Demi in te laten zien dat Merel het gezin heus niet in de steek laat door voor zichzelf te kiezen. Op zijn advies probeert Demi haar zus te bellen, maar Merel drukt haar zonder pardon weg.

Merel wil Demi niet meer spreken
Merel wil Demi niet meer spreken

Daans date

Daan en Cato proberen via Flekslove de liefde te vinden maar beiden hebben niet veel succes. Volgens Cato komt dat in Daans geval omdat hij alleen naar uiterlijk kijkt: hij moet eens afspreken met een vrouw met inhoud. Ze pakt zijn telefoon en begint voor Daan te swipen. Al snel heeft hij een blind date met ene Desiree.

Cato gaat voor Daan een date regelen
Cato gaat voor Daan een date regelen

Hij heeft het wonderwel naar zijn zin: ze blijkt beauty en brains te hebben. De volgende dag bedankt hij Cato dan ook voor haar keuze maar al snel zitten ze met een mysterie: er verdwijnen allerlei belangrijke documenten en agenda items uit het computersysteem van het veilinghuis. Is dit het werk van Stefano?

De agenda van het veilinghuis is ineens gatenkaas
De agenda van het veilinghuis is ineens gatenkaas

De invloed van Stefano is op een andere manier merkbaar als Ludo ineens benaderd wordt door een kunsthandelaar om exclusieve Amerikaanse werken te veilen. De man trekt zich terug als hij hoort dat Stefano niet meer bij het veilinghuis werkt… maar gek genoeg komt hij een paar uur later terug. Ludo vertrouwt de boel niet maar gaat toch met hem in zee.

Ludo ruikt lont
Ludo ruikt lont

Daan en Cato concluderen dat Stefano onder het algemene directieaccount is ingelogd. Hij is de reden dat er zoveel stukken en offertes verwijderd zijn van de server. Iedereen vindt het een ongelooflijk kinderachtige actie van hem. Wat Ludo betreft zijn de messen geslepen.

Ludo en Daan weten dat Stefano de boosdoener is
Ludo en Daan weten dat Stefano de boosdoener is

Shanti slaat door

Shanti probeert het leven zonder Rik weer op te pakken. Ze maakt haar huis schoon, biedt aan ook de ramen van de Verduyntjes te zemen en is bereid te helpen bij de voorbereidingen van het twintigjarig huwelijksfeest van Saskia en Julian. Ze organiseert zelfs een spontane meidenavond. Maar diep van binnen zit het totaal niet goed.

Shanti is nog lang niet de oude
Shanti is nog lang niet de oude

Shanti slaapt amper, drinkt teveel en heeft een kort lontje. Dat blijkt wel als ze in De Koning een klant hardhandig de deur uitzet als de vrouw zich met Louise bemoeit. Als Daan tussenbeide wil komen slaat Shanti hem vol in zijn gezicht.

Daan vangt de klappen op
Daan vangt de klappen op

Het is duidelijk dat ze hulp nodig heeft. Daan gaat langs bij Rik om aan te dringen dat hij niet te lang weg moet blijven. Dokter Bos drukt Shanti op het hart dat beweging helpt bij de verwerking van al haar emoties, al is ’t maar wandelen.

Shanti heeft geen boodschap aan dokter Luuk
Shanti heeft geen boodschap aan dokter Luuk

Shanti blaft hem af en is ook onuitstaanbaar tegen Saskia die alleen maar wil helpen. Toch gaat ze eenmaal thuis op zoek naar wandelroutes. Ze heeft te laat door dat Rik voor de deur staat. Hij heeft zijn moed verzameld naar de flat te komen, maar als hij haar door het raam ziet kan hij het toch niet aan. Hij verdwijnt weer als een dief in de nacht.

Rik trekt het leven met Shanti niet meer
Rik trekt het leven met Shanti niet meer

En verder: Nina is nog steeds in Indonesië, Luuk doet heel goed een meerkoet na en Julian zit toch nog een beetje in de serie.

Julian ontbreekt niet op zijn eigen jubileum
Julian ontbreekt niet op zijn eigen jubileum

Meer over