Spoilers!

Komende week in GTST: Kleine killer knobbeltjes en de geschonden gelofte

25 Oktober 2019 20:33 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met een confrontatie tussen Lana en Bobby. Zij vertrouwt haar nieuwe huisgenoot niet en lijkt daar goede reden voor te hebben als hij boosaardig verklaart al-tijd te winnen.

Lana's woede

Lana laat het er niet bij zitten en zoekt de volgende dag de confrontatie op met Bobby in het bijzijn van Sjors. Zij wil weten wat er nu weer aan de hand is, maar staat niet bepaald open voor Lana’s kant van het verhaal. Als Lana merkt dat haar bloedeigen moeder niet achter haar staat, stormt ze boos weg. Ze gaat naar het ziekenhuis om verhaal te halen bij Amir die net aan zijn eerste werkdag is begonnen. Amir heeft geen boodschap aan Lana’s verhaal, hij vindt dat ze juist wat voor anderen over moet leren hebben. Onbegrepen besluit Lana bij Jojo in te trekken en ze stuurt haar vriendin zelfs op Bobby af om hem uit de tent te lokken zodat hij z’n ware aard laat zien. Maar Bobby blijkt poeslief.

Het vertrek van Lana leidt wederom tot een ruzie tussen Sjors en Amir over het feit dat hij Bobby zonder overleg in huis heeft genomen. Bobby biedt opnieuw aan wel weg te gaan, maar het loopt weer eens anders. Amir en Sjors besluiten Lana in vertrouwen te nemen over de situatie rond Bobby. Ze is verbluft als ze hoort wie hij is en dat ze gevraagd wordt te liegen. Toch stemt ze er mee in dat Bobby bij hen komt wonen, al was het maar omdat Amir meent dat het hem ook helpt in zijn herstel. Bobby keert terug en alles lijkt koek en ei, tot hij kort daarop een jeugdbende een sleutel geeft van het huis. Zodra “het modelgezinnetje” niks doorheeft, slaan ze toe.

Reintegreren kun je leren

Op weg naar Amir in het AZM kwam Lana ook Anton tegen. Zijn sabbatical zit er op en hij kan weer aan de slag op de Spoedeisende Hulp. Dat gaat echter niet zomaar, het ziekenhuisbestuur wil dat hij eerst een opfriscursus volgt. Met knarsende tanden laat Anton zich door een veel jongere arts bijpraten. Anton is geschokt als hij indirect van Lana hoort dat Bobby bij hen woont. Hij kan het niet laten Amir de les te lezen over deze in zijn ogen catastrofale fout. Amir slaat al die goedbedoelde raad in de wind, tot Anton dreigt Bobby zelf de waarheid te gaan vertellen. Amir belooft zijn collega dat hij het snel zal doen. Maar alle stress heeft ook gevolgen voor Amirs reintegratie. Bij het behandelen van een patient verliest hij de controle over zijn recent-verlamde linkerarm die onbedaarlijk begint te trillen. Hij vlucht naar huis en zwijgt, uiteraard, tegen Sjors.

Tiffy's roze stresswolk

Nu baby Wolf er is, had Tiffy gehoopt in alle rust te kunnen genieten van haar roze wolk. Ze heeft echter amper een moment voor zichzelf met de kleine. Niet alleen komt er voortdurend kraamvisite over de vloer die de aandacht opeist, Lucas besluit ook onaangekondigd een grootschalige fotoshoot aan huis te doen met de pasgeborene. Vriendelijk en meegaand als ze is, laat Tiffy heel lang over zich heen lopen en probeert ze het vooral anderen naar de zin te maken.

Het gaat pas mis als later in de week Sjors en Amir op de stoep staan en ook nog eens Lana en Bobby hebben meegebracht. Die drukte plus de gebruikelijke chaos in het Paleis is teveel voor Tiffy die het niet meer trekt. Sjors grijpt in, stuurt uiteindelijk iedereen die geen huur betaalt weg en adviseert Lucas en Tiffy om duidelijk hun grenzen aan te geven. Die tip nemen ze ter harte en pakken eindelijk wat broodnodige rust.

Kibbelen met Kimberly

Kimberly baalt er wel van dat het Paleis langzaam in een creche verandert met de komst van Wolf en Louise. Als ze haar beklag doet bij Rover, stelt haar vriendje vrij onverwacht voor dat ze bij hem intrekt in de verbouwde garage van de Bouwhuisjes. Kimberly twijfelt, maar Rover pusht tot ze instemt. Dan draait hij ineens als een blad aan een boom: ze wil vast alleen maar met hem samenwonen omdat ze de baby’s in het Paleis zat is. Ook al kan ze dat niet helemaal ontkennen, Kimberly blijft er op hameren dat ze toch écht alleen om Rover wil samenwonen want ze zijn immers meant to be. Rover draait bij en vraagt officieel of zijn vriendinnetje bij hem wil komen wonen. Ze zegt ja.

Janines nieuwe angsten

Janine had alweer bijna drie weken niets dramatisch doorgemaakt, dus hoog tijd dat te veranderen. Extra bitter omdat Janine juist door de geboorte van haar kleinzoon allerlei nieuwe plannen aan het maken was. Ze heeft een spaarrekening voor Wolf geopend en wil als hij 18 wordt met hem de wereld gaan zien. Aan al die voorpret komt een vroegtijdig einde als Wolf tijdens een kraambezoekje op haar blouse braakt. Bijna per toeval ontdekt Janine een vreemd knobbeltje in haar borst terwijl ze haar dure bloesje afschrobt. Verschrikt en verstijfd van angst verzwijgt ze de vondst en duikt thuis in het onderwerp. Uit online onderzoek blijkt dat het ook een relatief onschuldige cyste kan zijn, maar ze besluit toch dat een arts er naar moet kijken.

Janine maakt een afspraak bij een specialist in het AZM en is blij als ze direct terecht kan. Eenmaal in het ziekenhuis komt ze Anton tegen die een vriendelijk babbeltje maakt, maar doorheeft dat er iets is. Janine beweert dat ze er puur voor haar werk is: ze komt de arts interviewen. Anton vraagt niet verder door en uiteindelijk gaat ze in haar eentje de onderzoekskamer in. Daar krijgt ze helemaal alleen de uitslag van het onderzoek. Verdoofd door het nieuws hoort ze amper nog dat de vervolgafspraak per mail komt.

Ludo Sanders: happy single

Ondanks Ludo's beste bemiddelingspogingen mag Valentijn pas begin volgend jaar starten met de opleiding kunstgeschiedenis. Om te zorgen dat zijn kleinzoon niet onnodig veel achterstand oploopt, is Ludo vastberaden hem persoonlijk bijles te geven. Valentijn heeft echter moeite met theorie uit stoffige boeken over kunst en wil het liever zelf ervaren. Gefascineerd door de druipkunst van Jackson Pollock regelt hij met Nina het gebruik van haar atelier zodat ze samen een doek kunnen maken. Na wat aarzeling laat Ludo zich toch overhalen, hij doet zijn nette pak uit en laat zich van zijn creatieve kant zien.

Ludo belt na het gezellige uitje met Valentijns moeder om haar te verzekeren dat de knul heus wel deugt en gewoon af en toe bij moet worden gestuurd. Op hetzelfde moment is Valentijn voor een drankje in Boks waar hij Bobby en zijn vrienden tegen het lijf loopt. Bijna krijgen de twee opgefokte pubers het met elkaar aan de stok tot ze zien dat ze allebei een t-shirt van de hippe band Funeral Directors dragen. Dat schept onmiddellijk een band tussen de twee, zeker nu Valentijn door de rest van de tieners nog met de nek wordt aangekeken.

Later in de week treffen Ludo en Valentijn toevallig Janine in De Rozenboom. Omdat ze net haar borstonderzoek had geregeld, reageert ze wat ontwijkend. Volgens Valentijn betekent dit dat Janine weer aan het daten is. Hij motiveert zijn opa om ook weer achter de vrouwen aan te gaan. Ludo tolereert Valentijns bemoeizucht, tot hij de jongen betrapt op het maken van een online datingprofiel voor hem. Ludo laat er geen onduidelijkheid over bestaan: hoe bijzonder ’t ook was wat hij had met Janine, het is voorbij omdat hij er zelf een punt achter heeft gezet. Hij hoeft echt geen andere vrouw in zijn leven.

Puck in het nauw

Nadat Puck haar online zwart had gemaakt, slaat Nina deze week terug. Ze ontdekt dat Pucks mooie verhalen over haar tijd bij het Franse modehuis Maison Vert leugens waren. Ze was er helemaal geen designer, ze had er alleen een keer stage gelopen en dat was ook geen succes. Ook ontdekt ze dat Puck al die jaren 'gewoon' in een warenhuis gewerkt heeft. Nina maakt dit wereldkundig in de hoop dat haar rivale onderuit gaat. Bing vindt dat maar niks: hij vreest dat Nina zo geobsedeerd is dat ze er aan onderdoor gaat. Maar hij kan niets doen om haar te stoppen. De negatieve PR levert Puck echter alleen maar meer volgers op én een investeerder die het wel ziet zitten met haar.

Nina's verlangens

Nina's obsessie met Puck is deels ook een verlangen naar Daan. Vorige week wees hij haar af omdat ze had beweerd hem te haten. Maar ze kan haar gevoelens niet langer ontkennen, ook al is hij inmiddels met Puck. Daarom gaat ze met ’t hart onder de riem naar het Paleis om haar gevoelens op te biechten aan hem. Ze wil het niet voelen, maar ze kan er niet omheen: ze wil hem en ze wéét dat hij haar ook wil. Met enige tegenzin gaat Daan naar haar atelier om de boel uit te praten. Eenmaal daar sluit Nina de deur en bespringen de twee elkaar. Na de seks gaat een enigszins beschaamde Nina naar huis waar Bing en haar kinderen wachten met een mierzoete, zelfgebakken taart om mama op te vrolijken.

Daags later vervangt ze Daans naam in haar telefoon in Michelle, een verzonnen vrouwennaam zodat ze anoniem met hem kan appen. Ze heeft alleen nog maar oog voor haar telefoon, zelfs tijdens een vrije middag met Bing. Als Nina een berichtje van Daan krijgt dat hij haar in het atelier wil zien, verzint ze een smoes om bij hem te zijn. Ze laat Bing achter en wacht op haar minnaar. Maar voordat ze elkaar bespringen, eist Nina dat ze elkaar eerst beter leren kennen. Ze hebben een goed, openhartig gesprek en vallen na de seks samen in slaap. Maar uiteindelijk moet Daan met lede ogen toezien hoe Nina gebeld wordt door Bing en weer snel vertrekt. Bing zelf heeft niks door, hij ziet alleen maar dat het beter gaat met zijn vrouw en is daar blij om.

Shanti's flirt paniek

Shanti's overgang van nagelstyliste naar cafébaas verloopt verre van soepel. Ze heeft moeite de dagelijkse activiteiten in De Koning onder de knie te krijgen, ondanks assistentie van Laura. Als hij ziet dat ze het moeilijk heeft, biedt Rik aan te helpen om de cijfers voor Sebastiaan de boekhouder in orde te maken. Rik lijkt geen kwaad in de zin te hebben, maar Shanti vat zijn joviale toenaderingspogingen helemaal verkeerd op. Na zijn recente #metoo incident vindt ze zijn vriendelijkheid toch wat ongemakkelijk. Ze meent dat hij haar probeert te versieren en reageert kil en afstandelijk tot de twee het uitpraten. Hij wil haar alleen als vriend, heus waar. 

Maar daarmee is Shanti nog niet van haar stress af. Door een foutje bestelt ze tientallen dozen kaasstengels waardoor de halve kroeg vol staat. Billy komt langs om haar dochter te kalmeren en adviseert haar een spontane vrijdagmiddagborrel en eetwedstrijd te organiseren zodat de stengels aan de man komen. Shanti is blij met haar moeders raad, al wil ze wel zelf een boekhouder gaan zoeken. Billy raadt haar met klem aan Sebastiaan te houden, hij is er immers toch al mee bezig. Later belt Billy met de boekhouder: ze geeft hem groen licht met de boeken te gaan knoeien en Shanti overal buiten te houden. Dankzij een schaduwboekhouding gaat Billy de kroeg gebruiken om zwart drugsgeld wit te wassen.

En verder: Kimberly wil een walk in closet maken van Valentijns oude slaapkamer, Billy waarschuwt Daan dat hij haar met rust moet laten en baby Wolf is nu al een volleerd fotomodel.

Meer over