Komende week in GTST: Lana's drama en meer

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

Anton Bouwhuis zit nog steeds in de cel als hoofdverdachte in de moord op Jan Maes, die als een spook door Meerdijk lijkt te waren.

Van je zoon moet je 't hebben

Sjoerd voelt zich bedrogen en niet serieus genomen door zijn vader en Linda sinds hij weet dat ze tegen hem logen over Antons' betrokkenheid bij de dood van Maes. Als rechercheur Alex hem oproept voor verder verhoor, besluit een kwade Sjoerd open kaart te spelen over zijn vaders temperament. Antons' aanvaringen met Lucas, Bill Norris en de dokter die zijn overleden vrouw behandelde worden opgerakeld en zorgen ervoor dat de klap die hij Jan Maes gaf in een heel ander licht komt te staan. Linda kan niet geloven dat Sjoerd zijn vader zo zou verraden en neemt rigoureuze maatregelen.

Afbeelding

Lesbische infiltratiepoging

Aysen neemt ook harde maatregelen in haar onderzoek naar de dood van Maes. Ze gebruikt haar contacten bij de recherche om een kopie van een onderzoeksrapport te bemachtigen in de hoop daar nieuwe aanknopingspunten en aanwijzingen in te vinden. Als dat niet voldoende oplevert, besluit ze met een hele hoop smoesjes aan te pappen met rechercheur Deborah (Charlotte de Moel) die het onderzoek leidt. Zodra Aysen doorheeft dat Deborah op vrouwen valt, gooit ze al haar charmes in de strijd... En dat terwijl Sjoerd thuis hun bruiloft zit te plannen!

Afbeelding

Lana's afscheid

Kijkers die zich ergerden aan de puberende dochter van Sjors worden op hun wenken bediend. Lana verlaat vrijwillig Meerdijk om tot zichzelf te komen bij haar grootouders in een klein, christelijk dorpje. Sjors is kapot van verdriet, maar dankzij de onuitputtelijke bemiddelingspogingen van Rik en Amir begrijpt ze keus van "Laan". Wat niemand echter weet, is dat Lana voornamelijk vertrekt om haar moeder te beschermen. Vlak voordat ze de deur achter zich dichttrekt laat ze een voicemailbericht achter voor een mysterieus persoon. Lana verzekert degene dat ze niets gezegd heeft en dat ze dus haar moeder met rust moeten laten. Dat Lana voortdurend paniekaanvallen krijgt zodra Zoe in de buurt is, zegt ook wel iets...

Afbeelding

Ludo's nieuwe leven

Sinds Martine Hafkamp hem zowel zakelijk als privé kapot maakte, is Ludo Sanders druk bezig geweest overeind te krabbelen. Deze week krijgt hij een aanbod van een oud zakenpartner dat hem er in één klap weer bovenop kan helpen. Maar tot stomme verbazing van Janine besluit hij het niet te doen. Ludo mag dan wel balen van hun kleine flatje en de weelde van zijn oude, luxe leven missen, hij moet er niet aan denken opnieuw een imperium uit de grond te stampen. Hij heeft al eens bewezen dat 'ie dat kan en wil niet in herhaling vallen. Maar wat gaat hij dan doen?

Afbeelding

Laura's nieuwe missie

Met die vraag houdt de nog altijd werkeloze Laura zich ook bezig. Ze zit in een flinke dip en verdrinkt haar ellende steeds vaker, tot ergernis van kleinzoon Noud die de witte wijn letterlijk uit haar hand komt grissen. Gelukkig heeft ze een nieuw doel in haar leven als Bings' vader Stanley Mauricius ineens op de stoep staat. Of nou ja, "ineens"... Laura had hem al een maand geleden gebeld met de vraag of hij zijn zoon kon bijstaan. Nu hij er eindelijk is, vindt ze hem maar een onverantwoordelijke lapzwans en moet ze niets van zijn joviale toenaderingspogingen weten. Sterker nog, ze laat Stanley weten er alles aan te gaan doen om zijn verblijf in Meerdijk zo kort mogelijk te laten duren.

Afbeelding

Jaloerse Bing

Maar meneer Mauricius is juist van plan om een poosje te blijven. Bing kan de afleiding wel gebruiken, want hij begint Nina steeds meer te missen. Als hij op de Meerdijkse Facebook-kloon Smoelaria ziet dat zijn vrouw aanpapt met de knappe single zakenman Chong Woo, is Bing razend. Wanneer hij Nina niet te pakken kan krijgen nemen jaloezie en onzekerheid de overhand. De op sommige vlakken weinig progressieve Bing is klaar om op het vliegtuig te stappen en zijn vrouw eigenhandig terug te sleuren naar Nederland. Maar of dat zo'n goed plan is?

Afbeelding

Meer over:

Reageren