Spoilers!

Komende week in GTST: Zouteloze zakelijkheden en de helse huwelijksheks

8 februari 2024 00:20 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Nina die publiekelijk de kant van Ludo koos, waardoor ze afstand deed van het onderzoekswerk van haar moeder.

Gefaald familieberaad

Nina’s uitspraken worden breed opgepikt in de media tot afgrijzen van Bing die ineens ook bij de controverse wordt betrokken. Al zijn plannen om Boks grandioos te heropenen kunnen wel de prullenbak in, maar Nina meent echt dat ze het juiste gedaan heeft.

Bing is niet blij met Nina
Bing is niet blij met Nina

Ludo ziet het met afgrijzen gebeuren en trommelt iedereen op voor een familieberaad. Grote afwezige is Bing die stiekem zelf een radio-interview heeft geregeld om zijn naam te zuiveren. De Sanders clan hoort het gesprek live aan en schrikt als Bing onvermijdelijk vragen krijgt over RecycleNL.

Bing trekt zijn eigen plan
Bing trekt zijn eigen plan

Ludo wil een gezamenlijke strategie bepalen, maar het loopt op niets uit. Janine houdt vast aan haar standpunt dat het moet gaan over de slachtoffers van het bedrijf terwijl Nina niet van plan is iets terug te nemen. Ludo wordt razend: als het zo moet, dan zoekt iedereen het zelf maar uit.

Ludo kan zijn familie wel schieten
Ludo kan zijn familie wel schieten

Nina probeert de volgende dag haar vader subtiel tot de orde te roepen, ze wil bemiddelen omdat ze vreest dat haar ouders weleens uit elkaar kunnen gaan. Volgens Bing loopt het allemaal zo’n vaart niet, maar dat de sfeer grimmig is tussen Ludo en Janine is zeker.

Nina vreest voor de relatie van haar ouders
Nina vreest voor de relatie van haar ouders

Dus gaat Nina weer langs bij haar ouders om ze om de tafel te krijgen. Ludo loopt in eerste instantie weg, maar Nina roept hem tot de orde. Ze komt met een voorstel om de kou uit de lucht te halen: wat als Janine op haar symposium voor verantwoord ondernemerschap ruimte vrijmaakt voor zowel La Nina als Ludo's bedrijf? Dan kunnen ze laten zien écht op de goede weg te zijn. Nina is tevreden als haar ouders instemmen.

Nina komt met een ongebruikelijke oplossing
Nina komt met een ongebruikelijke oplossing

Laura’s keuzestress

Laura heeft goed nieuws voor Henk: na weken keihard werken heeft ze haar laatst schilderij af voor de expositie. Henk is blij, maar zorgt onbewust voor een nieuw probleem als hij opmerkt dat ze zelf ook moet meebeslissen over de lijsten. Laura gaat bij Ludo langs om zelf te kiezen, maar dat valt nog niet mee.

Laura twijfelt over de juiste lijsten om haar werk
Laura twijfelt over de juiste lijsten om haar werk

Het liefst zou ze voor ieder doek een eigen lijst kiezen, maar dat wil Ludo niet: voor de tentoonstelling is het beter om 1 lijst aan te houden. Het zorgt voor grote stress bij Laura die de knoop niet kan doorhakken. Henk weet het goed gemaakt: hij belt Ludo om het voor te leggen. De zakenman is drukker met de RecycleNL crisis en geeft Laura carte blanche, hij zegt zelfs toe een outfit voor haar te kopen.

Henk regelt het even met Ludo
Henk regelt het even met Ludo

Maar ook die outfit zorgt voor gedoe. Uitgerekend op Henks klaverjasmiddag staat Laura erop de definitieve outfitkeuze te maken. Henk besluit met haar mee naar CS te gaan maar doet iets te enthousiast over alles wat ze aanheeft om maar zo snel mogelijk klaar te zijn. Als Laura dat merkt krijgen ze woorden. Henk loopt weg, maar komt terug net als Laura haar excuses inspreekt op de voicemail. De kou is uit de lucht en Laura stelt voor Henks klaverjasvrienden uit te nodigen voor haar vernissage.

Laura kan niet kiezen
Laura kan niet kiezen

Valentijn en de Verduyntjes

Elisa had beloofd met Naomi op Valentijnsdag een tripje naar Gent te maken, maar ze laat zich verleiden bij Julian te blijven slapen en komt de volgende dag veel te laat bij haar dochter. Elisa moet liegen om de vertraging te verklaren, maar Naomi lijkt de smoes te slikken.

Elisa is Naomi weer eens vergeten
Elisa is Naomi weer eens vergeten

Steef had even gemist dat Naomi in Gent zit en heeft een pesthumeur op Valentijnsdag als ze niet reageert op zijn appje wat te gaan drinken. Julian ziet dat zijn zoon met iets zit en Steef geeft na wat gekibbel toe dat het gaat om een meisje. Julian steekt ‘m een hart onder de riem: ze weet niet wat ze mist. Steef is in zo'n goede bui dat hij zijn vaders dienst overneemt zodat Julian een verlate valentijnsviering voor Elisa kan organiseren.

Naomi is Steef weer eens vergeten
Naomi is Steef weer eens vergeten
Elisa en Naomi komen de dag na Valentijn terug en Naomi baalt dat haar moeder steeds met Julian zat te appen. Steef baalt dat Naomi hem negeerde en houdt afstand: hij moet immers werken omdat zijn vader een date met Elisa heeft. Daarop speelt Naomi het heel smerig: ze slijmt bij Steef en weet hem over te halen die bardienst in De Koning niet te doen zodat zij op date kunnen. 

Steef is Naomi goed zat
Steef is Naomi goed zat

Naomi dacht daarmee Julian te dwingen toch zelf in De Koning te staan, maar Steef had Barry geregeld. Dus terwijl hij met Naomi aan een tafeltje zit, zien ze hoe Julian en Elisa richting de lift lopen: ze hebben een hotelkamer gereserveerd. Naomi probeert een nieuwe strategie: ze liegt en beweert dat haar moeder tijdens hun uitje steeds met een andere man zat te appen.
Julian spot Steef en Naomi
Julian spot Steef en Naomi

The floor is yours

Marwan maakte vorige week promotie in De Rozenboom en is nu fulltime als floormanager actief. Hij pakt de boel proactief aan en wil dingen op zijn manier doen, maar zijn bazin vindt zijn aanpak niet geweldig. Gratis kraanwater serveren kost omzet en last minute tafels ritselen voor restaurantgasten zonder reserveringen is ook niet ideaal voor het personeel. Marwan blijft beleefd, maar weet zeker dat zijn visie de juiste is en krijgt zijn leidinggevende uiteindelijk mee.

Marwan is overtuigd van zijn eigen waarheid
Marwan is overtuigd van zijn eigen waarheid

Shanti’s zakelijke leugens

Shanti krijgt in het bijzijn van Rik appjes van ‘Benny’. Ze kan nog altijd niet vertellen dat het om Richard gaat en liegt tegen haar man dat het een medewerker is van het make-up bedrijf dat ze heeft overgenomen. Ze schrikt zo van die leugen dat ze direct naar Richard toe gaat. Ze wil niet liegen tegen Rik, iets waar Richard alle begrip voor heeft. Hij stelt voor uit haar leven te verdwijnen zodat ze het alleen met zaakwaarnemer Roel af kan. Maar als Shanti onverwacht de jaarrekening moet controleren en Roel onbereikbaar blijkt roept ze toch Richards hulp in.

Richard stelt zich wel heel nederig op
Richard stelt zich wel heel nederig op

Dat lijkt precies waar hij op gerekend had. Richard doet net of hij al druk aan het inpakken was als Shanti naar zijn hotelkamer komt. Hij laat zich overtuigen toch te blijven en krijgt van Shanti de sleutels van haar duinhuisje zodat hij haar beschut en discreet kan adviseren. Shanti merkt dat ze in haar nieuwe functie eigenlijk geen moment vrij heeft. Ook als ze ’s avonds na een intiem onderonsje met Rik op de bank zit moet er gewerkt worden. Ze is druk met het uitzoeken van een nieuw model voor make-upbedrijf ByCute.

Richard heeft Shanti waar hij haar hebben wil
Richard heeft Shanti waar hij haar hebben wil

Linda’s blunder bruiloft

Linda en Luuk gaan trouwen in de loods waar hun boot ligt. De locatie is prachtig versierd en Linda heeft alles gedaan om de dag onvergetelijk mooi te maken. Maar ze is zo gespannen dat ze stiekem naar de illegaal verkregen angstmedicatie blijft grijpen. Ook op de dag zelf als de stress toeslaat: er zit een scheur in haar jurk, het regent en de BABS is te laat. Om de stress de baas te blijven, neemt ze nog een extra dosering van de antipaniekpillen in met een flinke slok champagne.

Linda mixt alcohol met medicatie
Linda mixt alcohol met medicatie

Dat blijkt geen goede beslissing. Linda is vanaf het moment dat ze aan de hand van Janine de loods in komt onrustig en onredelijk. Ze verliest de controle volledig tijdens Ludo’s vrolijke speech. Ze meent dat zijn kleine grapjes grove beledigingen zijn en kaffert alle aanwezigen uit waarna ze boos in haar bruidsjurk wegbeent.

Linda saboteert haar eigen bruiloft
Linda saboteert haar eigen bruiloft

Luuk kan niks anders dan iedereen wegsturen en gaat daarna op de boot kijken hoe het met Linda gaat. Daar ontdekt hij eindelijk dat ze aan de angstremmers zit, wat haar vreemde gedrag verklaart. Ze zegt ze van een vriendin te hebben gekregen. Na wat geruzie durft Linda toe te geven dat het echt niet okay met haar gaat sinds de ontvoering.

Linda moet eerlijk zijn
Linda moet eerlijk zijn

Luuk reageert begripvol, zeker omdat ze zich vreselijk schaamt voor alles wat ze heeft gezegd en gedaan tot ze opbiecht dat de pillen niet van een vriendin zijn… Ze heeft ze gestolen uit de praktijk. Luuk is ziedend: niet alleen is dat strafbaar, maar ze heeft gewoon wéér gelogen. Hij weet even niet hoe ze verder moeten en laat Linda alleen, verdrietig en angstig achter.

Linda is kapot van verdriet
Linda is kapot van verdriet

Bing in de hoek

Aan het eind van de week zit Bing in de stress. De grote heropening van Boks komt eraan, er moet nog veel gebeuren en alles dreigt in het water te vallen als ook de stroom nog eens uitvalt. Met hulp van Nola weet hij de boel op tijd te regelen, maar de feestavond is een sof als er amper iemand komt opdagen.

Bing en Nola fixen het
Bing en Nola fixen het

Bing wijt het aan 't gedoe rond Ludo en RecyleNL, maar daar heeft zijn schoonvader geen geduld voor. Mensen blijven weg van Boks vanwege het drugsschandaal. Bing heeft een reputatieprobleem en daar moet hij snel iets aan doen, anders is Boks verloren.

Ludo maakt korte metten met Bings verwijten
Ludo maakt korte metten met Bings verwijten

En verder: Rik zingt Arne Jansen, Ludo heeft voor niks een speech geschreven en voor een chronisch rugpatiënt is Julian wel heel flexibel.

-
-

Meer over