Spoilers!

Komende week in GTST: Prikkelige principekwesties en de verboden vernissage

22 februari 2024 01:35 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Steef die Julian ten onrechte vertelde dat Elisa vreemdgaat.

Steefs eenzame strijd

Omdat Elisa en Naomi net binnenkomen kan Julian er niet dieper op ingaan. Hij negeert Steefs claims, maar komt een dag later wel verhaal halen. Hij snapt er niks van en wil het ook niet geloven. Dat maakt Steef alleen maar bozer: noemt zijn vader hem nu echt een leugenaar?

Steef baalt dat hij niet wordt geloofd
Steef baalt dat hij niet wordt geloofd

Steef heeft echt de screenshots nodig die Naomi hem liet zien. Maar dat bewijs heeft ze toevallig net per ongeluk gewist. Steef heeft nog altijd niet door dat hij wordt gemanipuleerd door het meisje dat hij leuk vindt.

Naomi speelt het spel handig
Naomi speelt het spel handig

Maar Julian kan Steefs woorden niet zomaar loslaten. Hij houdt Elisa nauwgezet in de gaten en als ze niet komt opdagen bij de opening van Laura’s vernissage omdat ze met spoed een jonge, knappe man moest masseren beticht hij haar in het bijzijn van Bing van vreemdgaan.

Julian is keihard tegen Elia
Julian is keihard tegen Elisa

Elisa wil er niks van weten en vertrekt. Naomi is dolblij als ze haar moeder de volgende dag ongelukkig aantreft en stookt het vuurtje nog wat verder op. Maar Elisa en Julian komen toch weer bij elkaar, wat haar dwingt een nieuw plan te bedenken.

Naomi's plannetje lijkt mislukt
Naomi's plannetje lijkt mislukt

Bings doorstart

Bing dacht Boks te redden door De Koning onderdak te bieden in z’n noodlijdende zaak. Maar al binnen een dag heeft hij ernstige twijfels. Hij gaat met Nina brainstormen en komt op het idee om zijn bedrijf grondig te rebranden. De nieuwe naam komt van Nola: de zaak gaat Sparks heten.

Nola bedenkt de nieuwe naam van Boks
Nola bedenkt de nieuwe naam van Boks

Nola’s doorzichtige trucje

Omdat Bing en Nina druk zijn met het redden van Boks moet Nola vaker op Max en Manu passen. Zelfs als ze 15 euro per uur weet te onderhandelen heeft ze daar niet echt zin in. Na een half uurtje brengt ze haar broertjes bij opa Ludo en jokt ze over een bijles wiskunde. Ludo is ook niet gek: hij laat haar natrekken en hoort dat ze gewoon met vriendinnen aan het skeeleren was.

Ludo heeft Nola door
Ludo heeft Nola door

Als Nola haar broers weer op komt halen eist Ludo heel vriendelijk de helft van haar oppasgeld, hij heeft immers voor haar waargenomen. Eenmaal thuis wil Manu de andere helft anders verraadt hij haar. Nola heeft haar lesje weer geleerd.

Manu troggelt Nola geld af
Manu troggelt Nola geld af

Shanti’s toeverlaat

Rik is niet happy als Shanti ondanks eerdere afspraken toch weer met Richard overlegt. Ze kan niet zonder zijn zakelijk advies en weigert het contact te verbreken. Richard wil niet tussen hen inkomen en nodigt Rik uit in het strandhuisje.

Richard nodigt Rik uit
Richard nodigt Rik uit

Rik gelooft geen snars van zijn mooie, oprecht bedoelde woorden, maar hij vindt ’t allemaal best: als Shanti denkt dat dit de beste keus is dan trekt hij z’n handen er helemaal vanaf. Shanti voelt zich ongemakkelijk bij de situatie, maar is blij dat ze Richards hulp heeft.

Rik legt zich neer bij Richards aanwezigheid
Rik legt zich neer bij Richards aanwezigheid

Marwan erbij gelapt

Nola attendeert Marwan op het feit dat hun baas Tess stiekem een dure fles champagne van De Rozenboom in haar tas stopt. Als Marwan na wat onderzoek Tess confronteert met haar daad neemt ze hem niet serieus. De volgende dag moet Marwan bij de baas van het hotel-restaurant komen.

Marwan wordt een hak gezet
Marwan wordt een hak gezet

Hij heeft gehoord dat Marwan geregeld drank steelt en ontslaat hem op staande voet. Nola vindt dat echt niet kunnen en vraagt Ludo om in te grijpen. Die weet Marwans ontslag teruggedraaid te krijgen, maar als de hoteleigenaar hem belt op een feestje om het nieuws te vertellen wil Marwan er niks van weten. Hij bedankt voor de eer.

Marwan gooit zijn eigen ruiten in
Marwan gooit zijn eigen ruiten in

Linda en Janines verdriet

Linda logeert nog altijd bij Laura en Henk waar ze afkickt van de angstmedicatie. Met een dag voor Laura’s vernissage besluiten Linda en Janine om haar lekker te verwennen. Maar eigenlijk doen ze het vooral voor zichzelf. Janine zit met Ludo in haar maag en Linda voelt zich ook moedeloos.

Laura krijgt lief maar ongewenst bezoek
Laura krijgt lief maar ongewenst bezoek

Laura leeft mee met haar vriendinnen die desondanks blind lijken voor het feit dat ze moe is en het liefst haar energie spaart. Uiteindelijk moet Henk er aan te pas komen zodat Laura naar bed kan. Linda en Janine blijven nog zitten voor een wijntje tot irritatie van Henk.

Henk kijkt Linda en Janine de deur uit
Henk kijkt Linda en Janine de deur uit

Laura komt sowieso niet echt aan haar rust toe. Als ze ’s nachts opstaat ziet ze Linda huilend van angst en ellende alleen op de bank zitten. Ze besluit haar vriendin te troosten, ook al kost het haar heel wat nachtrust.

Laura troost Linda ten koste van zichzelf
Laura troost Linda ten koste van zichzelf

Vernissage stress

De volgende ochtend heeft Laura maar 2 uur geslapen en is ze op van de spanning. Ze wil dan ook niet dat Linda mee gaat naar de vernissage omdat ze bang is voor een herhaling van haar uitbarsting tijdens de bruiloft. In alle drukte vergeet Laura haar speech. Linda besluit 'm op de fiets na te brengen. Maar ze wordt bij de deur afgeblaft door Henk die de speech aanneemt maar niet wil dat ze binnenkomt.

Laura heeft er de kracht niet meer voor
Laura heeft er de kracht niet meer voor

De vernissage is een succes en Ludo kan na afloop snappen waarom Henk en Laura die hysterische Linda er niet bij wilden hebben. Luuk wijst hen terecht: Linda is heus niet het monster dat ze nu van haar maken. Ze zit vooral met zichzelf in de knoop.

Luuk neemt het op voor Linda
Luuk neemt het op voor Linda

Laura en Henk komen thuis met bloemen en excuses voor Linda en vertellen dat Luuk het voor haar opnam. Al snel zit Linda op de bank alweer te appen met Luuk die begaan is met het lot van de vrouw die hij maar niet kan vergeten.

Laura en Henk maken het goed met Linda
Laura en Henk maken het goed met Linda

Janine’s dilemma

Ludo haalt de opening van Laura’s vernissage aan om Janine en plein public te complimenteren, maar het haalt de kou tussen het stel niet uit de lucht, zo merkt ook Nina. Na afloop vertelt Janine hoe Ludo het symposium heeft gebruikt om zijn reputatie te redden.

Janine voelt zich opgelaten
Janine voelt zich opgelaten

Nina vindt het een briljante zet en meent dat Janine hem moet vergeven, want ze gaat hem nooit veranderen. Dat schiet Janine danig in het verkeerde keelgat. Als ze niet had opgetreden als klokkenluider was er nooit iets veranderd en nu moet uitgerekend zij alles vergeten en vergeven?

Nina vindt de slagroomactie van Ludo wel slim
Nina vindt de slagroomactie van Ludo wel slim

De situatie wordt nog nijpender als Janine niet met Ludo naar het zwemdiplomafeestje van Max wil. Ludo besluit thuis te blijven en dat zet kwaad bloed bij Nina die het vreselijk vindt dat de ruzie van haar ouders ten koste gaat van de kinderen.

Janine blijft standvastig
Janine blijft standvastig

Eenmaal thuis proberen Janine en Ludo al pratend tot elkaar te komen. Ze horen elkaar wel, maar begrijpen niets van elkaars standpunten. Ludo vindt dat hij tegen niemand zo eerlijk is als Janine en dat ze zich opstelt als een moraalridder. Zij voelt zich totaal vernederd als hij achter haar rug om toch zijn eigen zin doordrijft. Er is alleen een groot probleem: Ludo is niet van plan voor haar te veranderen.

Ludo en Janine komen er niet uit
Ludo en Janine komen er niet uit

Steefs blauwtje

Steef en Naomi worden uitgenodigd voor een huisfeestje waar ook Marwan bij mag zijn. Hij coacht Steef de hele avond om eindelijk Naomi te versieren. Ze spelen truth or dare, hij fixt schuifelmuziek en Naomi lijkt onder de indruk van Steefs cocktailkunsten… Maar als hij haar wil zoenen wijst ze hem resoluut af.

Naomi speelt met Steef
Naomi speelt met Steef

Bings teleurstelling

Aan het eind van de week klopt Bing bij Rik aan: de rebranding van Boks gaat vier ton kosten en hij wil van Shanti lenen. Rik is enthousiast over de plannen en zegt het bedrag toe. Shanti is niet blij als ze het hoort en zeker niet na overleg met Richard.

Richard geeft Shanti hard financieel advies
Richard geeft Shanti hard financieel advies

Ze laat Rik weten dat ze niet akkoord gaat met de lening: het investeringsrisico is te groot. Het blijft een besmet bedrijf of ’t nu Boks of Sparks heet. Omdat Rik het buiten haar om geregeld heeft, mag hij het ook helemaal zelf tegen Bing gaan vertellen. Riks hart breekt als hij de droom van zijn beste vriend in duigen ziet vallen.

Bing kan fluiten naar zijn lening
Bing kan fluiten naar zijn lening

En verder: Bing kan wel een lesje Engels gebruiken, Janine vraagt liefdesadvies aan Henk en Steef was zelden expressiever.

-
-

Meer over