Spoilers!

Komende week in GTST: Listen, leugens, lust en Loes

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Loes die wraak wilde nemen op Bing omdat hij haar afwees. Daarom verwondde ze zichzelf, gaf ze hem de schuld én kwam ze tijdens de aangifte op de proppen met de laptop van de (door haar) vermoorde Jan Maes… die ze voor Bing moest achterhouden.

Celblok Bing

Omdat Bing al eens verdacht werd van de moord op Maes, verspilt Alex de Boer geen seconde om hem opnieuw aan te houden. De Boer en zijn politiecollega’s binnen net als Bing druk bezig is Aysen onder schot te houden met het pistool waar ze eerder die dag hem mee bedreigde. Aysen wilde dat Bing bekende waar hij Lana verborgen hield, maar Zoe kwam tussen beiden. Alex arresteert zowel Bing als Aysen, maar Zoe kiest tijdens haar verhoor partij voor Aysen en beweert dat het pistool van Bing was. Aysen gaat vrijuit en Bing zit voorlopig weer vast. Terwijl zijn claustrofobie opspeelt en hij langzaam de controle verliest, verspreidt Loes haar leugens door heel Meerdijk omdat ze “eerlijk” wil zijn. Als Nina totaal overstuur verhaal komt halen in de gevangenis, vertelt ze een intens bedroefde Bing dat ze zwanger is.

GTST Bing in de bak

De del en het dubbelspel

Nina weet niet goed wat ze van Loes moet vinden na het incident met Bing, de laptop en de vermeende afranseling. Loes doet weer even zoet, begripvol en weerloos als altijd, maar Aysen heeft haar eindelijk door: het verhaal van Loes is totaal niet logisch. Aysen vermoedt dat Loes meer weet over de ware moordenaar van Jan Maes en sluit een pact met Nina en Bing. Om hem vrij te krijgen, moeten ze proberen informatie los te krijgen uit Loes. Nina kiest daarom publiekelijk de kant van Loes en laat haar man publiekelijk stikken. Ze neemt alleen haar vader in vertrouwen en vraagt Ludo om zijn netwerk in te zetten om Loes te laten schaduwen. Ludo zet Leon op de zaak, maar pa en dochter hadden niet gerekend op Janine die op eigen houtje een weinig subtiel onderzoek start naar Loes. Zo probeert ze onder een valse naam informatie los te peuteren bij de oma van Loes, tot verbazing van Mark.

GTST Janine Mark

Scheidslijnen

Het nieuws dat Bing dus toch de moordenaar van Jan Maes is werkt als een splijtzwam in de Meerdijkse vriendengroep. Zeker als Sjors een nieuw fimpje op Smoelaria plaatst om Lana te bereiken met het nieuws dat ze thuis kan komen omdat Bing gepakt is. Mensen kiezen partij en komen daardoor recht tegenover elkaar te staan. Amir en Rik geloven niet dat Bing het gedaan heeft, terwijl Sjors, Lucas en de familie Bouwhuis hun oordeel al klaar heeft. Dat zorgt voor dagen zinloos gekibbel en geruzie, vooral als Zoe hoort dat haar rechtszaak is uitgesteld nu Bing vastzit. Ze had verwacht dat Rik dolblij zou zijn, maar hij is bezorgder over zijn beste vriend. Zoe snapt daar niks van en eist dat hij voor haar en hun geluk kiest. Riks antwoord valt flink verkeerd en Zoe kondigt een time-out af.

GTST Sjors Amir Laura

Twijfelkonten met Sjors

Vorige week moest Sjors niets van de amoureuze ouvertures van Tim weten, maar nu Bing in de bak zit en Amir zijn kant kiest, heeft ze ineens toch oog voor haar ex-man die meteen toehapt. Amir ziet met lede ogen toe hoe de twee elkaar weer in de armen vliegen en ook Laura vindt ’t allemaal wel erg snel gaan. Tim begint echter te twijfelen als hij via Anton en Linda moet horen dat Sjors en Amir kort geleden nog gevoelens voor elkaar hadden. Sjors zweert dat haar liefde voor Amir verleden tijd is, maar ach, ze roept wel meer.

GTST Sjors Tim

Lana’s Qonfessie

Die warrige wispelturigheid is Sjors vergeven, ze denkt immers nog steeds dat haar dochter Lana ergens in een kelder wordt vastgehouden. Maar Laan is echter nog steeds op de vlucht voor Loes met Q. Inmiddels kamperen ze diep in Duitsland waar Q besluit open kaart te spelen: zowel wat betreft zijn gevoelens als de ware reden dat hij met de getroebleerde puber is meegegaan. Lana voelt zich verraden als ze hoort dat Q in eerste instantie uit opdracht van Aysen met haar meeging. Ze wil weglopen, maar komt daar snel genoeg van terug omdat ze nergens heen kan. Q biedt zijn excuses aan en verklaart Lana wederom de liefde. Ze kan hem niet weigeren en bedrijven voor het eerst de liefde. In de luwte na de nacht biecht Lana op dat het Loes was die Jan Maes heeft vermoord. Maar de twee tieners weten niet goed wat ze nu moeten. Het geld is bijna op en ze kunnen geen kant uit.

GTST Q Lana bekentenis

Liefde gaat door de maag

Aysen en Nina vrezen dat Loes op het punt staat te vluchten als ze op slinkse wijze probeert een fikse som geld los te peuteren voor een nieuw La Nina project. Nina probeert Loes in Meerdijk te houden door Janine in te lichten zodat ze stopt met haar onderzoek en excuses maakt naar Loes. Verder krijgt Bing de instructie dat hij Loes moet paaien door haar de liefde te verklaren zodat ze niet eens weg wil. Met frisse tegenzin stemt Bing in met het onzalige plan en haalt alles uit de kast om Loes te overtuigen van zijn intenties. Dat lukt als hij Nina in de bezoekkamer van het politiebureau vertelt dat ‘ie voor Loes gaat. Nina stormt woedend weg en ontslaat Loes kort daarop. Daarmee is de weg vrij voor Loes om met Bing een nieuw leven op te bouwen. Dat hij nog vastzit op verdenking van moord boeit niet, daar weet ze wel wat op. Een dag later verschijnt ze op het bezoekuur met een doos bonbons die Bing per se moet proeven. Bing snoept van een hartvormig chocolaatje en ligt binnen enkele minuten schuimbekkend en schokkend op de grond. Loes kijkt tevreden toe als Alex de Boer een ambulance laat komen.

GTST Bing chocola

En verder: Anton wil tóch Sjoerds getuige zijn, Aysen vraagt of Loes het wil doen en van al het gepieker over hun onzalige huwelijk worden de groeven in het voorhoofd van Tim per scene dieper.

Meer over:

Reageren