Spoilers!

Komende week in GTST: Lovende liefdadigheid en de eensgezinde eerste keer

9 mei 2024 01:29 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

Bing confronteerde Nina met de vraag of haar investering in zijn bedrijf indirect via Ludo komt.

Bing is boos

Nina kan het niet langer ontkennen. Dat ze er de beste bedoelingen mee had maakt Bing niet minder razend. Hij eist dat ze het binnen een dag geregeld heeft zodat hij alsnog het pand naast Sparks kan kopen, maar Ludo blijkt niet te vermurwen.

Bing kan Nina's hulp niet waarderen
Bing kan Nina's hulp niet waarderen

Het zorgt voor spanningen thuis, zeker als Nola van alle commotie gebruik maakt om zonder al teveel overleg geld uit de huishoudpot te halen om haar kamper te pimpen. Nina vindt het niet kunnen dat ze achter hun rug om geld verduistert, Bing kan alleen opmerken dat het schijnbaar in de familie zit.

De sfeer wordt er niet beter op
De sfeer wordt er niet beter op

De sfeer is zo beroerd dat Nola haar broertjes meeneemt om bij opa en oma te logeren. Bing probeert Ludo nog te overtuigen, maar als dat op niks uitloopt neemt hij een drastisch stap. Hij vervalst Nina’s handtekening onder de aanvraag voor de banklening onder het motto ‘jij stiekem, ik stiekem’.

Bing pleegt valsheid in geschrifte.
Bing pleegt valsheid in geschrifte.

Nina wordt door de bank gebeld om de handtekening te verifiëren. Ze gaat mee in de leugen om te voorkomen dat de vader van haar kinderen achter de tralies verdwijnt wegens valsheid in geschrifte. Maar thuis is de boel inmiddels zo geëscaleerd dat Bing voorlopig bij Julian logeert.

Bing doet zijn beklag bij Julian.
Bing doet zijn beklag bij Julian.

Stefano's gulle gebaar

Stefano is zo geraakt door zijn ontmoeting met Manu’s arme schoolvriendje dat hij met Merel een idee ontwikkelt voor Meerdijk Deelt, een grote weggeefactie voor kansarme mensen. Bedrijven doneren nieuwe spullen die via een tombola worden weggegeven. Hij is helemaal enthousiast, maar Ludo snapt niets van dat soort liefdadigheid.

Stefano wil een liefdadigheidsevenement opzetten.
Stefano wil een liefdadigheidsevenement opzetten.

Niemand hoeft wat hem betreft in dit land arm te zijn, je moet er naar leven. Hij meent ook dat Stefano beter zijn tijd aan wat zinnigere dingen kan besteden. Dat zet kwaad bloed, zeker als hij insinueert dat Stefano immers onder zijn dak woont en zich daar naar mag gedragen. Het maakt Stefano alleen maar meer gedreven.

Stefano baalt van Ludo
Stefano baalt van Ludo

Maar Ludo denkt er toch nog eens over na en biedt aan te helpen. Er is echter een nieuw probleem: Stefano is niet op tijd met de vergunningaanvraag. Als zelfs Ludo niets kan ritselen besluit Stefano hoogstpersoonlijk in het gemeentehuis de wethouder te overtuigen hem prioriteit te geven. “Een van de voordelen van in een rolstoel zitten”, lacht Stefano schamper als het geregeld is.

Stefano's event loopt op rolletjes.
Stefano's event loopt op rolletjes.

Marwans move

Marwan zag het al helemaal zitten: een romantisch weekend naar Parijs met Tamara om het hotel te bestuderen waar hij zijn vervolgopleiding wil gaan doen. Alles lijkt in kannen en kruiken, maar Tamara kan echt geen weekend weg, ze heeft verplichtingen met haar man. Het leidt tot een breuk: Marwans gevoelens zijn gekrenkt en hij verwijt haar dat ze nooit bij Ewald weg zal gaan. Hij zal altijd op de tweede plaats komen en dat wil Marwan niet meer. Tamara kan niets anders dan vertrekken.

Marwans hart is gebroken.
Marwans hart is gebroken.

Steef en Naomi pakken door

Naomi heeft het gevoel dat ze niks meer goed kan doen: de sowieso al gepikeerde Marwan blaft haar af omdat ze lui is en haar spullen niet opruimt. Ze krijgt ook van Henk de wind van voren omdat Laura dankzij haar solo naar Curaçao wil om te bewijzen dat ze niet hulpbehoevend is.

Naomi maakt geen vrienden.
Naomi maakt geen vrienden.

Naomi is Meerdijk helemaal zat en heeft een gouden idee: zij en Steef nemen allebei een tussenjaar en gaan een wereldreis maken. Ze zien het helemaal zitten, maar krijgen ruzie met Julian en Elisa die beiden vinden dat ze beter eerst het collegejaar af kunnen maken.

Julian en Elisa zijn niet blij met hun kroost.
Julian en Elisa zijn niet blij met hun kroost.

Nola’s volgende stap

Nola heeft groot nieuws voor Troj: ze is aan de pil en is klaar voor hun eerste keer. Ze heeft alles al geregeld en kan eigenlijk niet wachten. Het gesprek neemt een wat gekke wending als Nola uit het niets een stevige bloedneus krijgt.

Nola wordt opgeschrikt door een plotse bloedneus.
Nola wordt opgeschrikt door een plotse bloedneus.

Later in de week denkt Nola dat Troj vast mag blijven slapen nu ze met haar broertjes bij Ludo en Janine logeert. Ludo steekt daar een stokje voor en als het niet lukt een kamer in De Rozenboom te boeken probeert Nola om Troj naar binnen te sneaken in de villa. Maar dat heeft Janine door.

Ludo wil geen herenbezoek voor Nola.
Ludo wil geen herenbezoek voor Nola.

Nola denkt dat ze erbij is, maar Janine zorgt er juist discreet voor dat zij en Troj de nacht samen kunnen doorbrengen. Nola kijkt terug op een geslaagde eerste keer, maar de volgende ochtend merkt Troj dat ze onverklaarbare blauwe plekken op haar lijf heeft. Nola schenkt er weinig aandacht aan, waarschijnlijk is het een bijwerking van de pil.

Nola wil niks weten weten van blauwe plekken.
Nola wil niks weten weten van blauwe plekken.

Janine zoekt contact

Janine zoekt contact met Yvonne nu ze weet dat ze door haar broer Willem seksueel is misbruikt. Ze hoopt er een podcast over te maken en laat een brief met contactgegevens bij haar thuis achter. Al wat Janine krijgt is een kort videobelletje waarin Yvonne alles ontkracht en vraagt met rust gelaten te worden. Janine kan het toch niet laten en gaat nog eens bij Yvonne thuis kijken. Niemand doet open, al meent ze wel dat er iemand boven door het raam kijkt. Als ze de call nog eens terugkijkt, merkt ze een apart handgebaar op. Het blijkt een internationaal signaal om hulp.

Janine ontdekt een geheime noodkreet.
Janine ontdekt een geheime noodkreet.

Laura’s reisgenoot

Julian en Henk krijgen Curaçao met geen mogelijkheid uit Laura’s hoofd gepraat. Maar Julian heeft een idee: wil Janine niet met haar mee? Laura ziet de truc al van verre aankomen, maar Janine is doortastend en overtuigend: ze gaan gezellig samen een weekje naar Linda. Henk is er zowaar gerust op.

Janine werpt zich op als Laura's begeleider.
Janine werpt zich op als Laura's begeleider.

Leugens van Lopez

Rechercheur Lopez is nog altijd in Meerdijk om de dood van Billy de Palma te onderzoeken. Hij heeft schokkend nieuws voor Shanti: kort voor haar overlijden heeft Billy haar testament tweemaal laten aanpassen. De eerste keer om Richard te onterven omdat ze uit elkaar waren, maar vervolgens stond hij er vlak voor haar dood weer in.

Shanti krijgt schokkend nieuws
Shanti krijgt schokkend nieuws

Shanti snapt er niks van en belt met de notaris van haar moeder in Paraguay… Maar dat blijkt stiekem ook Lopez te zijn die net doet alsof hij geen Engels verstaat. Shanti roept de hulp van Lopez in om te tolken, maar de notaris blijkt uiteraard niet bereikbaar. Dan heeft Lopez nog een andere verrassing: een foto van Richard op de luchthaven van Paraguay, drie uur na de dood van Billy. Hij zat dus helemaal niet in Miami.

Lopez zaait meer verwarring.
Lopez zaait meer verwarring.

Shanti is volledig in de war en kan alleen dankzij Rik haar kalmte bewaren. Lopez brengt ondertussen verslag uit aan Ludo die uiterst tevreden is over de vorderingen. Met zoveel gezaaide twijfel is het vast een kwestie van tijd voordat Richard eruit vliegt bij Palmnoot.

Ludo is tevreden over Lopez
Ludo is tevreden over Lopez

Richards ontdekking

Aan het eind van de week wordt de zaak nog gecompliceerder voor Shanti als Richard per ongeluk via ober Marcel ontdekt dat ze in verwachting is. Op handige wijze krijgt hij te horen dat ze 10 weken onderweg is, waarna hij gaat terugrekenen en tot een schokkende conclusie komt: de kleine kon best weleens van hem zijn.

Richard ontdekt de waarheid over Shanti's zwangerschap
Richard ontdekt de waarheid over Shanti's zwangerschap


En verder: De Meerdijker is kennelijk ook een krant, Nola lust helemaal geen warme melk en Merel doet een uitstekende Julian imitatie.

-
-

Meer over