Spoilers!

Komende week in GTST: Sluwe steekspelen en de badinerende ballotagecommissie

2 februari 2023 01:44 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers! 

De cliffhanger eindigde met Ludo die werd opgeschrikt toen alle alarmsystemen in het landhuis uit het niets begonnen te loeien.

Ludo’s laatste zetje

Ludo haast zich naar de safe room om daar de storm af te wachten. Al snel stopt het alarm: de oorzaak bleek een hack van buitenaf die snel is opgelost. Maar er dient zich een nieuwe crisis aan. Janine heeft rechercheur Alex de Boer mee naar huis genomen om officieel het politieonderzoek naar Stefano’s ontvoering te beginnen. 

Ludo wil Alex de Boer zo snel mogelijk weg hebben
Ludo wil Alex de Boer zo snel mogelijk weg hebben

Met een stalen gezicht ontkent Ludo dat er problemen zijn of dat hij hulp nodig heeft. Alex kan niets anders doen dan onverrichterzake huiswaarts keren. Zodra hij weg is barst de bom tussen Ludo en Janine. Nina schrikt van de consternatie, zeker omdat ze hoort dat haar moeder van plan is de politie informatie te blijven geven. Nina stuurt een sms’je naar Stefano om hem in te lichten.

Nina stuurt Stefano een ouderwets sms'je
Nina stuurt Stefano een ouderwets sms'je

Hij handelt snel: de volgende dag krijgt Ludo uit het niets van de geheimzinnige gijzelnemers een locatie doorgestuurd en een foto van een levenloze Stefano. Ludo spoedt zich met de beveiligers naar de locatie waar hij Stefano bewusteloos vindt met een zak over zijn hoofd.

Ludo weet waar hij Stefano kan vinden
Ludo weet waar hij Stefano kan vinden

Ludo neemt zijn broer snel mee naar huis waar ook Janine bijna hysterisch van blijdschap is hem te zien. Nina schrikt zich bij thuiskomst rot, zeker omdat ze Nola al die tijd wijsgemaakt hadden dat ome Stefano op zakenreis was.

Stefano ziet er slecht uit na zijn ontvoering
Stefano ziet er slecht uit na zijn ontvoering

Terwijl Stefano zich in de watten laat leggen door Ludo en Janine besluit Nina snel te handelen. Ze praat op Bing in en weet hem te overtuigen dat het beter is als ze weer thuis gaan wonen. Stefano is terug, dus de dreiging is voorbij en ook voor de kinderen is het beter om in hun oude ritme te zitten.

Nina zorgt ervoor dat Bing en de kids naar huis willen
Nina zorgt ervoor dat Bing en de kids naar huis willen

Ludo en Janine protesteren, maar Nina is vastberaden. Sowieso zit Ludo met een groter raadsel. Hij heeft zijn mensen Stefano’s kleding en locatie laten uitkammen op sporen van de daders, maar ze vinden alleen DNA van Stefano die zich ook niks kan herinneren.

Ludo en Janine staan voor een raadsel
Ludo en Janine staan voor een raadsel

Stefano en Nina hebben in het diepste geheim overleg. Ze walgen van Ludo omdat hij niet eens toe durfde te geven dat hij niet meer losgeld voor Stefano overhad. Stefano is dan ook klaar voor de volgende stap: Ludo staat op de rand van een zenuwinzinking, als er nu iets met Nina zou gebeuren is dat de laatste zet die nodig is. Maar Nina twijfelt: dat wil ze haar kinderen en Bing niet aandoen.

Stefano wil doorzetten
Stefano wil doorzetten

Nola’s nieuwe start

Bing en Nina zijn aangenaam verrast als Nola toestemt om een keer per week met dokter Luuk te gaan praten. De huisarts heeft zo’n positief effect op haar dat ze zelfs weer naar school wil. Om iedereen te bedanken voor de goede hulp kookt ze Italiaans voor de hele familie en krijgt ook Ludo complimenten omdat hij altijd voor haar klaarstaat.

Nola wordt langzaam weer de oude
Nola wordt langzaam weer de oude

Nola krijgt wel het nodige mee van de situatie rond Stefano. Ze confronteert Nina met haar leugens over een zakenreis, maar Nina vertelt wederom niet het hele verhaal. Volgens Nina was Stefano boos op Ludo en Janine en was hij daarom weggelopen. Nola lijkt het te geloven.

Nola begint haar moeder door te krijgen
Nola begint haar moeder door te krijgen

Luuk blijft het proberen

Linda maakte Luuk vorige week duidelijk dat ze voor haar eigen welzijn geen relatie meer met hem wil. Hij doet er alles aan om zo vriendelijk en attent mogelijk te zijn op de praktijk, maar ze krijgt de kriebels van zijn overdreven gedrag.

Linda kan niet om Luuk heen
Linda kan niet om Luuk heen

De twee lijken even nader tot elkaar te komen tijdens een onverwacht noodgeval in de praktijk. Maar aan het eind van de dag speelt Linda weer hard to get, tot frustratie van Luuk die haar nog steeds heel graag wil.

Linda en Luuk zijn in de praktijk wel een goed team
Linda en Luuk zijn onder werktijd wél een goed team

Luuk begint langzaam in te zien dat zijn leven heel leeg is. Op een eenzame avond is er geen vriend die tijd voor hem heeft en als hij moederziel alleen in de Rozenboom zijn verdriet wil wegdrinken zit daar uitgerekend Linda met Janine. Hij maakt zich snel uit de voeten.

Luuk komt Linda overal tegen
Luuk komt Linda overal tegen

Marwan bijna aan de bedelstaf

Marwan heeft nog altijd geen baan en is nu echt door zijn geld heen. Steef laat hem zien hoe hij voor weinig centjes toch goed kan eten: door te bietsen en te bedelen. Marwan zet met moeite zijn trots opzij en weet voor een paar euro bij de buurtsuper een hele plaat baklava te scoren.

Marwan is niet te trots te bedelen
Marwan is niet te trots te bedelen

Maar de rekeningen stapelen zich op: huur, abonnementen, de maandelijkse bijdrage voor Tom. Marwan heeft snel geld nodig en weet zich handig bij Boks naar binnen te praten. Nu Rik weg is heeft Bing een nieuwe manager nodig. Met mooie praatjes krijgt Marwan de kans zich een dag te bewijzen.

Marwan wil Boks runnen
Marwan wil Boks runnen

Hij doet zijn best, maar hij heeft zoveel praatjes en goedbedoelde grootheidswaanzin over hoe hij de boel wel even gaat fixen dat Bing aan het eind van de proefdag zijn twijfels heeft. Zeker als Marwan vraagt nu al betaald te worden. Marwan wordt boos omdat Bing zo moeilijk doet en wil niet eens meer betaald worden.

Bing heeft zijn twijfels over Marwan
Bing heeft zijn twijfels over Marwan

Merel vindt zijn gedrag onverstandig en probeert Marwan nog over te halen excuses te maken. Dat weigert hij, maar hij heeft geluk: er is een baantje vrij als oproepkracht in de keuken van De Rozenboom. Ober Marcel kijkt met lede ogen toe hoe Marwan zich naar binnen bluft.

Marwan mag in De Rozenboom aan de slag
Marwan mag in De Rozenboom aan de slag

Demi’s vlinders

Het is dik aan tussen Demi en Jesse, de verpleger die ze vorige week pas leerde kennen. Demi is zichtbaar in de wolken, maar haar familie heeft de nodige reserveringen. Saskia vindt het aan de ene kant geweldig voor haar dochter, maar waarschuwt haar ook niet te hard van stapel te lopen.

Saskia is blij en bezorgd om Demi's nieuwe liefde
Saskia is blij en bezorgd om Demi's nieuwe liefde

Opa Henk pakt het minder subtiel aan: als hij Jesse en Demi samen in De Koning spot, laat hij merken het best wel vreemd te vinden dat ziekenhuispersoneel met patiënten op date gaat. Henk is erg gesteld op zijn kleindochter én achterkleinzoon, dat Jesse ’t maar weet.

Henk heeft lastige vragen voor Jesse
Henk heeft lastige vragen voor Jesse

Al die bezorgdheid zet Demi onbedoeld toch aan het denken. Jesse is de eerste man in haar leven na haar liefde voor Marwan en ze vindt het nog wel moeilijk om daar goed mee om te gaan. Zeker omdat ze eigenlijk geen moment alleen kunnen zijn. De Verduyntjes weten daar wel raad op.

Demi wil alleen zijn met Jesse
Demi wil alleen zijn met Jesse

Merel regelt ’t dat zij en Marwan een avondje op stap zijn zodat Demi en Jesse een gezellige filmavond in het Paleis kunnen hebben. Het samenzijn wordt al snel intiem en de twee vergeten de tijd volledig. Zodoende ontmoet Marwan onbedoeld Jesse, maar de twee hebben meteen een klik.

Demi en Jesse hebben elkaar helemaal gevonden
Demi en Jesse hebben elkaar helemaal gevonden

Riks nieuwe zaak

Nu Rik gestopt is als manager bij Boks zit hij vol plannen voor zijn eigen zaak. Hij wil niet alleen personal trainer worden, maar ook mental coach. Na het verlies van Jasmijn merkte hij hoe zeer sporten hem hielp bij de verwerking en hij wil anderen dezelfde mogelijkheid bieden.

Rik wil lichaam én geest trainen
Rik wil lichaam én geest trainen

Shanti vindt het mooi en dapper, maar het lijkt haar ook loodzwaar en ze hoopt dat hij voorzichtig is. Rik is echter overtuigd: hij voelt dat ‘ie dit moet doen, al was het maar omdat op deze manier alle ellende die ze met Jasmijn hebben doorgemaakt niet voor niks is geweest. Hij schrijft zijn nieuwe zaak in onder de naam RJ Sports.

Bing moet wennen aan de naam RJ Sports
Bing moet wennen aan de naam RJ Sports

Shanti geeft er een klap op

Shanti ontvangt haar eerste koper voor De Koning. Het blijkt Gabrielle Rensema, een kleindochter van een van de vorige eigenaren van de kroeg die direct valt voor de knusse uitstraling van de kroeg. Ze heeft ook geen moeite met Shanti’s eisen het personeel over te nemen en de unieke sfeer van de Koning te behouden.

Gabrielle is direct verliefd op De Koning
Gabrielle is direct verliefd op De Koning

Het bod van Gabrielle zit wel iets onder de vraagprijs, maar Shanti heeft er zo’n goed gevoel over dat ze al dezelfde avond na hun eerste ontmoeting besluit de koop door te laten gaan. De Koning heeft een nieuwe eigenaar en Shanti en Rik vieren het feit dat ze grote stappen zetten op weg naar nieuwe avonturen.

Rik en Shanti vieren hun succes
Rik en Shanti vieren hun succes

Als het koopcontract binnen is gaan Rik en Shanti echt los: een avondje lachen met Comedy Night in Boks. Maar bij thuiskomst voelt ze zich toch bezwaard en schuldig: ze heeft plezier gehad en voor het eerst niet aan Jasmijn gedacht. Maar nu voelt ze zich juist schuldig omdat ze zich er niet schuldig om voelt. Rik biedt een troostende arm.

Shanti voelt zich toch even schuldig omdat ze niet aan Jasmijn dacht
Shanti voelt zich toch even schuldig omdat ze niet aan Jasmijn dacht

Saskia’s spannende etentje

Jonathan wil zijn nieuwe familie graag leren kennen en nodigt Henk, Laura en alle Verduyntjes uit voor een etentje in De Rozenboom. Saskia vindt het maar niks: sowieso zat ze niet te wachten op een halfbroer, laat staan iemand die loopt te pochen met zijn vermogen. Laura stelt haar gerust: ze gaat Jonathan vast enig vinden.

Saskia ziet op tegen het kennismakingsetentje met Jonathan
Saskia ziet op tegen het kennismakingsetentje met Jonathan

Uiteindelijk komt Saskia samen met Steef en Merel naar de Rozenboom. Een bloednerveuze Jonathan doet zijn best zo warm, vriendelijk en normaal mogelijk te doen maar Saskia is merkbaar ijzig en afstandelijk. De sfeer slaat helemaal om als Jonathan spontaan aanbiedt om een laptop voor de studie van Steef te regelen.

Saskia maakt het etentje erg ongemakkelijk
Saskia maakt het etentje erg ongemakkelijk

Saskia weigert dit aanbod: ze heeft altijd prima voor haar gezin kunnen zorgen, daar heeft ze echt niet opeens een broer voor nodig. Daarop wordt Steef boos want hij wil de laptop wel degelijk hebben. Dit geschil escaleert zo erg dat Saskia haar hele gezin mee naar huis neemt. Jonathan blijft geschokt achter.

Laura stelt een geschokte Jonathan gerust
Laura probeert een geschokte Jonathan te kalmeren

De volgende dag gaat hij naar de huisartsenpraktijk om het incident met Saskia te bespreken. Hij begint met excuses: hij had nooit zomaar zonder overleg zoiets duurs aan moeten bieden. En hij verwacht écht niets terug van Saskia en haar gezin.

Jonathan verrast Saskia met excuses
Jonathan verrast Saskia met excuses

De voorzichtige eerste stap lijkt gezet, zeker als hij en Saskia een deal sluiten over de laptop. Steef krijgt hem in bruikleen en als ‘ie over 4 jaar zijn studie heeft afgerond moet hij oom Jonathan nog 200 euro betalen. Steef vindt het allemaal prima, hij is vooral dolblij met zijn nieuwe, geavanceerde machine.

Steef krijgt zijn laptop onder bepaalde voorwaardes
Steef krijgt zijn laptop onder bepaalde voorwaardes

Stefano’s misstap

Aan het eind van de week lijkt Ludo geen steek verder gekomen in zijn onderzoek naar de gijzelnemers van Stefano. Maar bij toeval ontdekt hij een wasserijlabel in de kleding die Stefano droeg toen hij gevonden werd.

Ludo laat Janine de safe room zien
Ludo laat Janine de safe room zien

Het blijkt van een chique hotel te zijn waar Ludo persoonlijk poolshoogte gaat nemen. Hij bijt zich volledig vast aan dit aanknopingspunt en zweert te zullen achterhalen op wiens naam in het hotel een kamer is gehuurd om gebruik te kunnen maken van de wasserijdiensten.

Een label leidt Ludo naar de ontvoerders
Een label leidt Ludo naar de ontvoerders

En verder: Manu vindt Nola’s eten niet lekker, Janine gelooft nooit dat Ludo vreemd kan gaan en nu wordt er zelfs  gezongen tijdens Comedy Night. Wie weet is humor de volgende stap?

Boks blijft Comedy Night houden
Boks blijft Comedy Night houden

Meer over