Spoilers!

Komende week in GTST: Vermeende vreemdgangers en het slagroom symposium

15 februari 2024 02:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Bing die de heropening van Boks in het water zag vallen door het gedoe rond RecycleNL.

Bings royale probleem

Bing zit met de handen in het weinige haar: het ledenaantal van Boks loopt nog steeds terug. Na crisisberaad wordt besloten er een grote pr-campagne aan te wagen inclusief flyers. De klandizie moet echt aantrekken, anders is Boks ten dode opgeschreven.

Het is erg stil in Boks
Het is erg stil in Boks

Ondertussen zit Julian ook met een probleem: De Koning gaat zes weken dicht voor een grondige renovatie waardoor hij anderhalve maand duimen zit draaien. Rik wijst hem en Elisa op het feit dat ze Bings heropening zijn vergeten en ze voelen zich vreselijk schuldig.

Bing krijgt steun van zijn vrienden
Bing krijgt steun van zijn vrienden

Al snel ontstaat het idee om de pubquiz van De Koning in Boks te houden en de vrienden gaan persoonlijk de straat op om te flyeren. Maar er komt wederom geen hond opdagen, waardoor Nina tot woede van Bing voorstelt dat hij de boel beter kan sluiten.

Nina wil dat Bing realistisch blijft
Nina wil dat Bing realistisch blijft

Elisa komt met een beter idee: waarom gaat Bing niet samenwerken met Julian? De klanten van De Koning komen vast als hij een miniversie van de kroeg opent in Boks. Het idee van ‘BoksRoyal’ staat Bing wel aan, ondanks Nina’s bezwaren. Binnen no-time komen er weer klanten.

Nina is opmerkelijk negatief
Nina is opmerkelijk negatief

 

Steefs liefdesonderzoek

In een poging Julian en Elisa uit elkaar te krijgen vertelde Naomi tegen Steef dat haar moeder met een andere man aan het appen is. Steef is heimelijk verliefd op het meisje en wil haar niet verliezen, dus vraagt hij op de man af aan zijn vader en Elisa of ze exclusief zijn.

Steef stelt ongepaste vragen
Steef stelt ongepaste vragen

Zij vinden het een wat gekke vraag: ze hebben verkering, natuurlijk daten ze niet met anderen! Steef is gerustgesteld en deelt het goede nieuws met Naomi die uiteraard over de toeren reageert. Ze manipuleert Steef nog meer: als hij haar echt leuk vindt, moet hij alles geloven wat ze zegt.

Steef is aandoenlijk naïef
Steef is aandoenlijk naïef

Laura’s voorbereidingen

Laura’s vernissage is bijna een feit en ze is dolblij met het werk van Ludo: de lijsten zijn prachtig en ook de folder ziet er schitterend uit. Maar ze is minder blij als ze hoort dat Henks klaverjasvrienden niet welkom zijn bij de opening, die wil Ludo exclusief houden voor kunstliefhebbers die ook werk kunnen betalen.

Laura kijkt uit naar haar vernissage
Laura kijkt uit naar haar vernissage

Laura wordt helemaal pissig als ze thuis de folder nog eens doorleest en ziet dat Ludo heeft zitten schrappen in haar introductietekst. De passage over haar Parkinson is er bewust uitgelaten, zo blijkt, omdat Ludo niet wil dat de ziekte haar kunstenaarschap overschaduwt. Laura speelt het handig: we laten de folder zo, maar in ruil daarvoor mogen Henks vrienden wel komen.

Laura weet niet wat ze leest
Laura weet niet wat ze leest

Linda’s excuustournee

Nadat ze onder invloed van drank en pillen haar eigen bruiloft verstierde, gaat Linda Meerdijk door om aan alle gasten haar excuses aan te bieden. Ze heeft zelfs een cadeautje bij zich, een zakje krokussen als symbool voor een nieuw begin. Maar iedereen vertelt haar hetzelfde: je moet vooral Luuk om vergeving vragen.

Linda heeft heel wat goed te maken
Linda heeft heel wat goed te maken

Na haar excuustour probeert Linda dan ook met Luuk te praten. Ze wil hem zelfs aansporen het bij te leggen ‘omdat het lang genoeg geduurd heeft’. Dit schiet hem volledig in het verkeerde keelgat: hoe durft ze dat voor hem te bepalen na alles wat er is gebeurd?  

Luuk is klaar met Linda
Luuk is klaar met Linda

Linda wil niet langer alleen op de boot blijven en besluit haar spullen te pakken terwijl Luuk druk is met zichzelf. Als Janine niet thuis geeft, besluit ze bij Laura aan te kloppen. Ze is van harte welkom om te blijven logeren, al schrikt Henk zich rot. Dit is echt het laatste wat hij wil.

Linda vertrekt bij Luuk
Linda vertrekt bij Luuk

Shanti met de billen bloot

Shanti houdt Richard nog altijd verborgen in het strandhuisje, maar zijn aanwezigheid valt een van de buren op die Rik inlicht. Als Shanti hoort dat Rik halsoverkop is vertrokken haast ze zich achter hem aan omdat ze bang is dat haar geheim uitkomt. Ze is net op tijd om te zien hoe Rik oog in oog staat met Benny.

Benny is erbij
Benny is erbij

Wonderwel herkent Rik de man met het grijze pruikje niet. Shanti probeert nog een smoes, maar Rik denkt dat ze met Benny vreemdgaat waardoor ze zich gedwongen ziet te vertellen dat het Richard is. Rik is verbijsterd en is klaar om de politie te bellen.

Rik snapt niets van Shanti
Rik snapt niets van Shanti

Als Rik en Shanti vertrekken besluit Richard uit voorzorg ook maar te verdwijnen. Hij stuurt Shanti nog een laatste, bemoedigend voiceberichtje dat haar overtuigt dat ze hem echt nodig heeft. Rik vindt het een vreselijk slecht idee. Hij is vast uit op haar geld. Toch geeft hij Richard niet aan.

Rik troost Shanti
Rik troost Shanti

Ludo’s witte voetje

Op de vooravond van Janines symposium over verantwoord ondernemerschap heeft Ludo goed nieuws: hij heeft al zijn aandelen in het gewraakte RecycleNL verkocht en de slachtoffers worden betaald met de winst van die verkoop. Janine is dolblij, maar niet als ze het idee krijgt dat Ludo deze stap vooral heeft gezet zodat hij morgen tijdens haar symposium goede sier kan maken. Ze staat erop dat hij het nieuws voor zich houdt: het gaat niet om zijn reputatie.

Janine steekt een stokje voor Ludo's plan
Janine steekt een stokje voor Ludo's plan

Ludo is echter niet voor 1 gat te vangen. Hij huurt stilletjes een mannetje in die de rust tijdens het symposium moet verstoren. Zodra Ludo aan het woord komt begint de man hem kritische vragen te stellen en uiteindelijk duwt hij Ludo zelfs een taart in het gezicht. Het incident haalt alle media.

Ludo haalt de kranten
Ludo haalt de kranten

Janine kijkt met bewondering toe hoe goed Ludo met het incident omgaat en ze moedigt hem zelfs aan om toch zijn nieuwtje over RecyleNL te vertellen. Het levert veel applaus en lof op. Janine is in een opperbeste stemming, tot ze later die avond ziet hoe de taartgooier de rest van zijn gage komt halen.

Janine ontdekt dat ze genept is
Janine ontdekt dat ze genept is

Janine weet niet wat ze meemaakt, maar ze begrijpt ineens waarom Ludo zo kalm bleef en waarom hij een extra setje kleding bij zich had. Ludo is in zijn nopjes: zijn reputatie is gered, haar symposium krijgt media-aandacht en de slachtoffers worden gecompenseerd. In zijn ogen wint iedereen. Janine voelt zich echter verraden en gemanipuleerd. Ze verhuist naar de logeerkamer.

Ludo is in zijn nopjes
Ludo is in zijn nopjes

Steef voor het karretje

Aan het eind van de week zet Naomi haar plan door om Julian en Elisa uit elkaar te krijgen. Ze spant Steef handig voor haar karretje door hem wijs te maken dat haar moeder met een andere man appt en Julian belachelijk maakt. De appjes die ze Steef laat zien heeft ze uiteraard vervalst. Een vriendin heeft een nepaccount aangemaakt van de mysterieuze minnaar.

Naomi is iets te goed in slechte streken
Naomi is iets te goed in slechte streken

Maar daar heeft Steef uiteraard geen weet van. Hij gaat bezorgd en met een zwaar gemoed naar zijn pa. In BoksRoyal vertelt Steef wat hij weet over Elisa’s ontrouw. Julian kan het amper geloven. Dat Elisa en in haar kielzog Naomi ineens voor hun neus staan maakt de situatie er niet beter op.

Julian krijgt schokkend nieuws
Julian krijgt schokkend nieuws

En verder: Richard kan smakelijk lachen om Ludo’s taartincident, Nina is echt geen fan van Elisa en Steef serveert de droogste spaghetti ooit.

-
-

Meer over