Spoilers!

Komende week in GTST: Kortstondige comebacks en de zorgwekkende zwangerschap

4 april 2024 01:37 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Linda die Luuk uitzwaaide op weg naar nieuwe avonturen.

Linda gaat solo

Na het vertrek van Luuk doet Linda haar best om zoveel mogelijk leuke dingen te doen en vrede te krijgen met de situatie. Toch zijn alle mooie herinneringen pijnlijk, zeker als haar social media ze ongevraagd opdringt.

Linda mist Luuk
Linda mist Luuk

Linda krijgt nog een andere, onsmakelijke reminder dat ze er helemaal alleen voor staat als het nautisch toilet op de boot de geest geeft en ze alles in haar gezicht krijgt. Loodgieters zijn niet beschikbaar en ook Julian laat het afweten, dus gaat ze besmeurd en wel zelf aan de slag om de boel te fixen. Na een nacht vol geploeter en doe het zelf filmpjes is de klus geklaard.

Niets blijft Linda bespaard
Niets blijft Linda bespaard

Ludo en Janine praten voorzichtig

Ludo en Janine krijgen van therapeute Rianne een nieuwe oefening mee. Ze moeten extra alert zijn op de manier waarop ze met elkaar praten. Te vaak klinkt een verzoek of vraag als verkapt verwijt, dus moeten ze proberen bedachtzaam te communiceren.

Ludo en Janine moeten anders met elkaar praten
Ludo en Janine moeten anders met elkaar praten

Die gekunstelde manier van communiceren leidt tot extreem ongemakkelijke situaties, maar het wordt nog lastiger als Merel en Stefano onverwacht weer op de stoep staan. Het lukt niet lang om hun relatieproblemen te verdoezelen en Ludo en Janine geven het grif toe: ze zijn in therapie. Stefano maakt zich zorgen, zeker als hij van zowel Ludo als Janine hoort dat ze twijfelen of de relatie nog wel te redden is. Wel lijkt Ludo eindelijk echt in te zien dat hij zijn vrouw toch misschien niet altijd even serieus heeft genomen.

Ludo en Janine leven op gespannen voet
Ludo en Janine leven op gespannen voet

Stefano spoort Janine aan de eerste stap te zetten. Hij meent dat zij veel beter is in emoties uiten en luisteren dan Ludo. Ze besluit haar man uit te nodigen voor de lunch en na een wat ongemakkelijke start zien ze elkaar weer als vanouds. Bij de volgende therapiesessie kunnen ze vooruitgang melden.

Janine zoekt de fout bij zichzelf
Janine zoekt de fout bij zichzelf

Laura's verloren vrijheid

Julian maakt zich zorgen om Henk en Laura, hij heeft het idee dat ze het samen niet meer kunnen bolwerken en doet opnieuw een poging hen te overtuigen dat ze meer hulp nodig hebben. Maar Henk en Laura willen er niets van weten: ze redden het prima samen en Henk is heus niet overspannen, ook al moet hij haar inmiddels helpen met douchen.

Julian neemt versterking mee
Julian neemt versterking mee

Julian laat het er niet bij zitten en spoort Merel en Steef aan om wat vaker spontaan langs te gaan bij het stel en ze subtiel wat werk uit handen te nemen. Maar Henk en Laura zijn ook niet gek, ze weten precies waar Julian mee bezig is en drukken hem nogmaals op het hart dat het heus wel gaat.

Henk en Laura doorzien Julians plan
Henk en Laura doorzien Julians plan

Nola's straf

Bing en Nina bakkeleien over de straf die Nola moet krijgen nadat ze met alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Bing wil een maand huisarrest, Nina meent dat de situatie al erg genoeg is en dat ze heus haar lesje wel geleerd heeft. Het worden twee weken en als Nola zeurt mag ze alsnog naar een feestje.

Nola krijgt huisarrest
Nola krijgt huisarrest

Nola moet wel een verplichte alcoholcursus volgen en ze doet alsof ze zich keurig aan alle regels houdt. Maar nog geen dag later verschijnt ze aan de ontbijttafel met een sjaaltje om de nek. Dat blijkt meer dan een modeaccessoire: ze hoopte dat het een zuigzoen van Troj zou verbergen.Nola doet er luchtig over, maar Nina en Bing zijn boos dat ze tegen de afspraken in toch met hem heeft afgesproken.

Nola dacht haar zuigzoen handig te verbergen
Nola dacht haar zuigzoen handig te verbergen

Het levert haar meer straf, zeker als Nola knorrig weigert te eten. Bing neemt Nola bozig mee naar de alcoholcursus maar het is Nina die echt razend wordt als haar dochter lacherig terugkomt. Ze confronteert haar met de foto die Steef maakte toen ze knock-out in het ziekenhuis lag. Bing schrikt van Nina’s harde besluit, maar de boodschap komt binnen.

Nina confronteert haar dochter met pijnlijke beelden
Nina confronteert haar dochter met pijnlijke beelden


Shanti's groeiend voorgevoel

Shanti begint de week met een schok: ze vermoedt dat ze zwanger is. Nina is de eerste die het hoort, maar haar blijdschap slaat om in gedeelde zorg als Shanti toegeeft dat het misschien wel het gevolg is van het slippertje dat ze onlangs met een collega had. Ze verzwijgt wijselijk dat het om Richard gaat.

Nina is blij voor Shanti
Nina is blij voor Shanti

Nina laat er geen gras over groeien en komt dezelfde dag nog met een zwangerschapstest op de proppen. De uitslag is positief, maar Shanti heeft geen idee hoe ver ze is en van wie het kan zijn. Daarom zwijgt ze tegen Rik en doet ze net alsof ze van plan is binnenkort haar spiraaltje te laten verwijderen.

Shanti blijkt zwanger
Shanti blijkt zwanger


Liefde in het Paleis

Marwan en Tamara doen hun best om ongezien en buiten werktijd hun romance voor te zetten. Ook Steef en Naomi zijn dolverliefd maar willen ’t nog stil houden. Dat valt niet mee als Marwan een lief briefje ontdekt dat Naomi iets te opzichtig in Steefs spullen stopt. Hij confronteert Steef: Naomi is een fout meisje, dat heeft ze wel bewezen. Steef bezweert dat het heus wel meevalt.

Marwan zet vraagtekens bij Steef en Naomi
Marwan zet vraagtekens bij Steef en Naomi

Marwan is drukker met zijn eigen sores. Tamara is getrouwd en heeft gewetenswroeging omdat ze Marwan echt leuk begint te vinden. Ze kapt het contact daarom af, waardoor Marwans plannen haar mee naar de sauna te nemen in het water vallen.

Marwan en Tamara vinden elkaar te leuk voor een affaire
Marwan en Tamara vinden elkaar te leuk voor een affaire

Uiteindelijk neemt hij Bing mee die het al snel beu wordt dat hij het alleen maar over Tamara heeft. Bing spoort hem aan er werk van te maken en heeft nog een verzoek: hij is bezorgd om Nola na het alcoholincident en vraagt of Marwan haar een beetje in de gaten kan houden op het werk.

Bing en Marwan hebben een goed gesprek
Bing en Marwan hebben een goed gesprek

Merels zoenfeestje

Aan het eind van de week heeft Merel goed nieuws: ze is ondanks haar maandenlange afwezigheid geslaagd voor de politieacademie. Ze hoeft alleen nog een paar weken wat extra diensten te draaien en dat kan per direct in Zwolle, dus ze vertrekt weer een poosje. Om te vieren dat ze geslaagd is organiseert Julian een ouderwets gourmetavondje voor de familie waar ook Elisa, Naomi, Stefano en zelfs Ludo en Janine verschijnen.

Ludo gaat voor het eerst van zijn leven gourmetten
Ludo gaat voor het eerst van zijn leven gourmetten

Vooraf hadden Steef en Naomi afgesproken om hun relatie stil te houden, het is immers Merels avond. Toch kunnen ze niet van elkaar afblijven en in een onbewaakt moment staan ze zelfs te zoenen. Helaas wordt die vrijpartij door Merel en de rest gezien. Iedereen kan er om lachen, maar Julians blik staat op onweer.

Steef en Naomi waanden zich onbespied
Steef en Naomi waanden zich onbespied

En verder: Je kunt een hond niet verwijten dat ‘ie geen kat is, Bing heeft de volharding van een natte krant en Manu weet nu nog steeds niet wat een zuigzoen is.

-
-

Meer over