Spoilers!

Komende week in GTST: Nijdige naaistreken en de vervloekte viering

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Daan die alleen met Nina door wilde als ze open en eerlijk zijn naar de buitenwereld.

Nina’s keuze

Nina laat zich echter niet dwingen en haalt alle oude argumenten weer uit de kast waarom ze kalm aan moeten doen. Daan is het zat en stormt weg in een pesthumeur dat iedereen in zijn omgeving moet ontgelden. Maar het incident zet Nina aan het denken en met wat onbedoelde hulp van Jojo en Shanti komt ze tot de conclusie dat ze voor Daan wil gaan.

Maar als ze naar het Paleis gaat om haar liefde te verklaren, treft ze een chagrijnige Daan aan die niet op haar zit te wachten. Hij wil niet weer gekwetst worden als ze zich bedenkt en terug naar Bing gaat. Nina bezweert dat ’t niet zal gebeuren. Ze heeft eindelijk ingezien dat het al lange tijd niet meer werkte tussen haar en Bing, maar dat ze bang was het ideale plaatje te verliezen. Nina’s oprechtheid haalt Daan over. Nina blijft slapen in het Paleis en de volgende ochtend zitten ze gezellig aan het ontbijt met Louise als de telefoon gaat.

Het is Janine voor Nina en Daan is teleurgesteld als ze weer liegt over waar ze is. Nina besluit daarop de koe bij de hoorns te vatten: ze verandert haar relatiestatus op Smoellaria en loopt trots met Daan hand in hand over straat, tot verbijstering van een toevallig passerende Linda. Wel vindt Nina het belangrijk haar ouders snel in te lichten.

De kunst van de vervalsing

Ludo heeft echter de hele week alleen oog voor de Lord Kingsley en het feit dat er een vervalsing op de markt is. Henk heeft namelijk een veilinghuis in Rotterdam gevonden die het doek voor hem te koop wil aanbieden. Ludo is geschokt en geïrriteerd als hij dit nieuws hoort, maar de zakenman tast nog altijd in het duister over de identiteit van de verkoper. Hij besluit daarom discreet een bod uit te laten brengen en al snel heeft hij een bezichtiging geregeld bij de verkoper thuis. Ludo en Henk zijn beiden verbaasd als ze elkaar treffen.

Ludo bekijkt de Lord Kingsley van Henk en concludeert al snel dat het een vervalsing is. Henk weet niet hoe hij het heeft, zeker als Valentijn korte tijd daarop aanbelt. Hij had van Merel gehoord over de verkoopplannen en wilde nog proberen er eer een stokje voor steken. Valentijn is pijnlijk verrast als hij zijn opa aantreft, maar Ludo blijft dodelijk kalm.

Hij hoort de verhalen van beide partijen aan, maar weigert te oordelen: het zijn z’n zaken niet. Ook dat Valentijn de boel voor 2500 euro belazerd heeft maakt hem niets uit. Hij heeft het origineel en da's het belangrijkste. Korte tijd later zoekt Henk hem thuis op om te smeken of ie het schilderij toch niet mag hebben. Ludo zou 't geld niet eens missen!  Ludo houdt z’n poot stijf, waarop Henk dreigt naar de pers te stappen met het verhaal.

Nog geen dag later voegt hij de daad bij het woord. Een journalist van het kunstkatern van Het Spectrum heeft interesse in het verhaal, maar Ludo laat zijn rechterhand Leon de zaak afhandelen en de verslaggever intimideren. Ondertussen pakt Ludo eigenhandig zijn kleinzoon aan. Hij dwingt Valentijn te vertellen hoe de vork in de steel zit. Uiteraard lapt de leugenachtige tiener Amelie erbij.

Maar als Ludo haar ontbiedt voor een gesprek, vindt hij Amelies versie van de feiten een stuk aannemelijker dan die van Valentijn. Ludo besluit haar niet te ontslaan maar met een reprimande weg te sturen. Valentijn krijgt echter de volle laag: niet alleen dwingt Ludo zijn kleinzoon weer bij hem te komen wonen, hij stelt een avondklok in en staat erop dat Valentijn een baan neemt om Henk de ‘restauratiekosten’ van de Lord Kingsley terug te betalen.

Amelie en de mannen

Amelie heeft sowieso een drukke week. Ze krijgt Stefano achter zich aan die z’n uiterste best doet met haar aan te pappen, maar ze loopt niet warm voor zijn versierpogingen, zelfs niet als hij onthult het broertje van Ludo te zijn. Ze is eerder druk met Flekslove waar ze na een slechte date met Daan ineens een match heeft met een zekere Afghaanse arts.

Julian en Bing kunnen het namelijk niet aanzien dat Amir na het vertrek van Sjors moederziel alleen zit te sippen. Ze maken dan ook buiten zijn medeweten om een Flekslove profiel voor hem aan en beginnen te matchen. Amir is niet blij met zijn vrienden, tot hij de match met Amelie ziet.

Diezelfde avond hebben ze hun eerste date waarbij Amir besluit zijn hele lange, tragische levensverhaal op tafel te gooien. Amelie boeit het niet veel, ze gaat gewoon met ‘m mee naar huis omdat ze zin in seks heeft. De volgende ochtend blijft Amir wat vertwijfeld achter, maar voor Amelie was het gewoon aardige seks en meer niet.

Verduyntjes in de lift

Deze week lijkt de zon weer een beetje te gaan schijnen voor de familie Verduyn. Julian krijgt een baan aangeboden in Boks als floormanager waar hij met zijn organisatorische kwaliteiten een natuurtalent in blijkt.

Saskia besluit bij Linda langs te gaan om na wat aarzeling open kaart te spelen over haar situatie. Nu ze in de bijstand zitten, kan Saskia de baan als doktersassistent in de praktijk van Anton en Amir goed gebruiken, maar door haar gepush en geclaim lijkt die kans verkeken. Saskia barst in tranen uit als ze denkt aan hoe slecht haar kinderen het hebben. Linda weet uit eigen ervaring hoe het is om met weinig rond te moeten komen en biedt hulp aan.

Daags later regelt Linda dat Amir en Anton in De Koning samenkomen. Ze heeft stiekem geregeld dat Saskia zichzelf opnieuw komt aanbieden voor de baan. Anton zit totaal niet te wachten op die verrassing, maar Amir laat Saskia haar verhaal doen. Ze blijkt behoorlijk overtuigend in haar verhaal en weet zeker dat ze de baan heeft.

Stefano’s zegen

Tiffy en Lucas werken de hele week toe naar hun grote dag. Tiffy heeft wat problemen met Puck die ineens heel moeilijk doet over haar trouwjurk. Het ontwerp zou haar gek genoeg nu niet meer staan. Ze staat er echter op in die jurk te trouwen.

Een ander probleem is Stefano. Hij moet overtuigd worden dat ze er serieus over hebben nagedacht. Samen met Anton nodigen Lucas en Tiffy de weinig enthousiaste Sanders telg uit om hun plannen aan te horen. Het blijkt dat Tiffy en Lucas elk mogelijk scenario hebben voorzien en uitgewerkt in een dik document wat de basis is voor hun samenlevingscontract. Stefano staat versteld: Lucas is niet de onverantwoordelijke losbol meer die hij kende. Hij hoeft z’n zoon dus niet te behoeden voor een onbezonnen besluit en geeft met liefde zijn zegen.

Pucks adieu

Er is een goede reden waarom Puck lastig doet over Tiffy's "bruidsjurk". Vorige week postte ze vol trots het ontwerp op een site voor mode ontwerpers. Daar krijgt ze een hele enthousiaste reactie van de Russische modekenner en influencer Valeska Lazarev die de jurk exclusief wil hebben. Puck piekert er niet over, tot ze ziet dat Valeska acht miljoen volgers heeft. Ze speelt het handig en biedt de jurk aan mits ze 'm zelf mag komen brengen én aan de slag mag voor haar als freelance stylist.

Die gok werkt en Puck wordt direct ingehuurd om naar Rusland te komen. Maar dan moet ze wel direct op het vliegtuig stappen. Er is geen tijd meer om de jurk na te maken, dus kiest Puck voor zichzelf. Ze jokt tegen Tiffy dat ze nog wat allerlaatste aanpassingen moet verrichten aan de jurk en stapt daarna stiekem met japon en al in de taxi richting de luchthaven.

En verder: Saskia’s bijnaam blijkt Sassie, Amir is een solide 7 in bed en Anton snapt niet dat hij op anderen afstandelijk en intimiderend kan overkomen.

Meer over:

Reageren