Spoilers!

Komende week in GTST: Nina's femme fatale comeback

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Zoë die na de aanhouding van Aysen eindelijk besloot de waarheid te spreken. Op het bureau kwam het hoge woord er uit: zíj heeft Jan Maes vermoord.

Zoë’s zoete koek

Helaas voor Zoë slikt rechercheur Alex haar bekentenis niet als zoete koek. Hij kan haar getuigenis niet geloven, zeker omdat haar versie van de feiten niet klopt met ander bewijs. Zo is er tijdens de lijkschouwing een voetafdruk op de borst van Maes aangetroffen. Zoë droeg tijdens de bewuste avond laarzen en is sowieso te klein om Maes op zijn borstbeen te raken. Nadat Alex een bloednerveuze Loes uithoort, krijgt hij de meest wilde ideeën. Hij denkt dat Zoë samenspant met haar ziekenhuiscollega Anton, die ook nog steeds vastzit. Ondertussen wordt Aysen ondanks haar bewezen strafbare feiten weer vrijgelaten.

GTST Zoe ongeloof

Aysen is alles kwijt

Maar echt blij met die herwonnen vrijheid is ze niet. Nu iedereen weet dat Zoë de moord op Maes bekend heeft, heeft ze haar vrienden en familie heel wat op te biechten. Aysen besluit eerlijk te zijn tegen Sjoerd: om Zoë te beschermen heeft ze gezwegen toen zijn vader de bak in draaide. Aysen dacht dat Anton vanzelf wel vrij zou komen, niet wetende dat hij ook indirect bij de zaak betrokken was. Sjoerd kan niet geloven dat zijn aanstaande echtgenote hem zo zou verraden. Hij verbreekt de verloving en zet haar het huis uit. Ziek van verdriet maakt hij het goed met zijn vader en Linda waarna hij het op een ouderwets zuipen zet in De Koning. De wonden zijn vers.

GTST Sjoerd Aysen

Farahs slinkse slimheid

Farah merkt dat er nog altijd een vreemd soort spanning heerst tussen Amir en Sjors. Omdat ze van hen zelf geen zinnig antwoord krijgt, besluit Farah op handige wijze Janine uit te horen. Janine staat doorgaans bekend om haar discretie, maar nu meldt ze klakkeloos dat Sjors en Amir romantische gevoelens voor elkaar hadden. Farah besluit Amir daar mee te confronteren, maar tot haar verbazing biecht hij het uit zichzelf op omdat hij schoon schip wil maken. Amir wil alleen met haar verder, maar Farah is zo onzeker geworden dat ze Sjors verbiedt om nog langer contact met hen te hebben. Dat kan nooit lang goed gaan.

GTST Farah Amir Sjors

Welkom terug Nina

Terwijl heel Meerdijk over Aysen valt en iedereen verbluft blijft over Zoë’s bekentenis, keert Nina terug uit Hong Kong. Ze wilde haar man verrassen en had stiekem een vlucht geboekt. Bing is als een kind zo blij haar te zien én vertelt dat hij nog een kind met haar wil… Hij wil zelfs een zaaddonor accepteren. Maar Nina’s blijdschap is van korte duur als ze ontdekt wat er met haar vriendinnen aan de hand is. Nina wil Zoë helpen, wat Bing haar pertinent verbiedt omdat ook hij in de cel belandde vanwege het stilzwijgen van Zoë, Loes en Aysen. Maar Nina is een Sanders en die laten zich niks zeggen. De eerste ruzie is een feit.

GTST Nina Bing

Levensmoede Loes

Loes is door de situatie rond Aysen en Zoë danig uit haar doen, zeker als Bing haar de wind van voren geeft. Door haar stilzwijgen kwam de claustrofobische Bing in een kleine cel terecht waar hij door een hel ging. Loes raakt nog meer in paniek als Nina terugkeert en besluit dat Loes per direct naar Hong Kong moet verhuizen om daar La Nina te gaan leiden. Loes wil helemaal niet weg uit Meerdijk maar Nina is onverbiddelijk. Ze vindt het een gouden kans voor Loes en heeft zelfs al een ticket voor de volgende dag geregeld. Nina’s koppigheid dwingt Loes tot een wanhoopsdaad: net als Nina weg rijdt bij Boks, springt Loes recht voor haar auto. Nina kan niet meer op tijd remmen…

GTST Loes Bing boos

En verder: Laura onthult wat ze voor Zoë voelt, Sam en Linda leggen het bij, Lucas klust en Q heeft ongeveer 5 regels tekst, maar verbreekt wel het wereldrecord douchen.

Meer over:

Reageren