Spoilers!

Komende week in GTST: Puissante puberintriges en de besmuikte bedblunder

6 oktober 2022 11:03 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met een doorweekte Nola die beroofd van jas, tas en schoolspullen huilend thuiskwam.

Nola’s mysterie

Bing en Nina merken allebei dat Nola iets achterhoudt over de beroving. Ze zou bij de buurtsuper door vier jongens gedwongen zijn haar spullen af te geven, maar er stond niets op camera. Nina besluit haar kind te moederen, zeker als ze zegt niet naar school te durven.

gtst
gtst

Bing pakt het voortvarend aan: hij checkt de tracker app die hij stiekem in Nola’s rugtas had gedaan om te zien waar haar spullen zijn. Hij gaat discreet naar de locatie en ziet dat het gaat om Nola’s schoolvriendinnetje Chanel. Eenmaal thuis weigert Nola iets los te laten en draait ze de zaak om: wat houden haar ouders achter?

gtst
gtst

Nina en Bing biechten het maar op: er zit een tracker in haar tas. Nola flipt, is niet voor reden vatbaar en stormt weg richting oma Janine. Zij weet de boel weer tot bedaren te brengen, maar ook tegen Janine houdt Nola de leugen vol dat ze beroofd is door vier mannen en dat ze juist door Chanel geholpen is. Daarom zijn de spullen nog bij haar, maar ze komen heus terug.

gtst
gtst

Laura gaat weer

Linda kwam vorige week weer in haar eigen huis wonen en stond erop dat Laura en Henk gezellig bij haar bleven wonen. Maar dat is geen succes: Linda verstoort de romantische onderonsjes tussen het stel en de klik met Henk is ver te zoeken.

gtst
gtst

Zeker als ze ook nog eens zijn pindakaas opeet en net doet alsof zij niet de boosdoener was. Linda probeert het goed te maken door Henk te verrassen met andere pindakaas maar helaas, het is niet zijn merk dus hij lust het niet. Laura weet het goed gemaakt: zij gaat gewoon weer terug naar haar eigen huis. Linda vindt dat eigenlijk helemaal geen fijn idee en probeert Laura over te halen gezellig te blijven. Maar ze houdt voet bij stuk: ze krijgt teveel stress van de koude oorlog tussen Linda en Henk en het is voor Linda ook beter om in haar eentje een nieuw leven te beginnen.

gtst
gtstLinda kondigt daarop aan het huis te koop te zetten. Dat nieuws zorgt voor paniek bij Merel: als het huis verkocht wordt, hoe moet het dan met haar woning in de garagebox? Ze gaat boos verhaal halen bij Linda, maar die heeft eigenlijk geen boodschap aan haar sores: als huurder die geen huur betaalt heb je nu eenmaal geen rechten. Ze zal wat anders moeten zoeken. Net als Linda zelf trouwens, want dokter Bos heeft een permanente vervanger voor haar gevonden... Terwijl ze juist blijven wil.

gtst
gtst

Bij Henk slaat ook de twijfel toe: Laura gaf in het verleden duidelijk aan niet met Henk samen te willen wonen in haar huis. Hoe moet het nu verder? Op advies van Marwan besluit hij niet te gaan mokken en iets te verzinnen. Zijn oog valt op een mooi appartement waar hij Laura van weet te overtuigen een kijkje te nemen.

gtst
gtst

Marwan brengt vrolijkheid

Marwan pakt een potentieel ongemakkelijk moment in de buurtsuper proactief aan. Als hij ziet dat Merel liever niet met Lynn mee naar binnenkomt staat hij erop de kou uit de lucht te halen. Later die avond in de kroeg benadrukt hij op komische wijze weer dat het voor hem geen enkel punt is dat hij is ingeruild voor een vrouw. Dokter Bos merkt tegen Bing op dat Marwan een goede stand-up komiek zou zijn.

gtst
gtst

Lynns monsterklus

Het vijfjarig jubileum van veilinghuis Sanders moet groots gevierd worden, maar Janine en Lynn komen tot de conclusie dat de catering slecht werk levert. Janine vraagt haar daarom of ze zelf de hapjes kan maken voor het evenement. Een monsterklus waar ze toch ja tegen zegt.

gtst
gtst

Lynn dreigt bijna overwerkt te raken als ze op de dag van het feest te horen krijgt dat er met spoed nog eens 250 vegan hapjes gemaakt moeten worden. Met nog een uur tot de deadline springt de familie Verduyn bij om de klus te klaren.

gtst
gtst

Shanti’s minimomentje

Shanti is weer aan het werk in De Koning maar haar aanwezigheid alleen al zorgt voor een bedrukte sfeer. Saskia en Laura besluiten met hulp van Linda, Janine en Nina om haar op te vrolijken met een spontaan geregisseerd meidenavondje in CS.

gtst
gtst

Janine vraagt Shanti of ze alsjeblieft haar nagels wil doen voor de viering bij het veilinghuis. Maar voor Shanti het doorheeft zit CS vol met vriendinnen, zijn er cocktails en is het zowaar gezellig. Even lijkt Shanti uit haar chronische somberheid te komen, maar na een kort moment van vreugde voelt ze zich zo rot en schuldig dat ze direct naar huis gaat.

gtst
gtst

De volgende dag is ze weer net zo apathisch en afgestompt. Rik probeert geduld op te brengen, maar de rechtszaak tegen Agaath dient volgende week donderdag en ze moeten hun getuigenverklaringen echt op elkaar afstemmen. Hij eist van Shanti dat ze ’t voor hem doet. Vlakjes stemt ze in.

gtst
gtst

Stefano’s verstikkende jaloezie

Stefano kan het niet helpen: hij is en blijft stik jaloers op Daan. Zeker als Ludo een potje golf met hem minder belangrijker vindt dan Daan helpen met zijn studie kunstgeschiedenis. Het zet nog meer kwaad bloed als Daan een date heeft met de bloedmooie, ambitieuze Annemarie.

gtst
gtst

Stefano kan het niet laten om haar ook op te zoeken op de online dating app. Maar voorlopig heeft de dame meer oog voor Daan, al vindt ze het maar wat gek dat hij nog in een veredeld studentenhuis woont. Hij besluit daarom Cato te vragen hem te helpen een luxe date te regelen, inclusief peperdure bolide.

gtst
gtst

Maar dat heeft allemaal geen nut: Annemarie heeft hem geghost. Wat Daan niet weet is dat Stefano al stiekem met haar heeft aangepapt en Annemarie discreet heeft uitgenodigd voor de viering in het veilinghuis.

gtst
gtst

Een nietsvermoedende Cato vraagt tijdens de receptie vol belangrijke gasten of Daan even naar Stefano’s kantoor kan komen. Daan is geschokt en verbolgen als hij Stefano en Annemarie al vrijend bezig ziet. Maar Daan laat zich niet zomaar vernederen. Daan helpt Ludo met het binnenhalen van een nieuwe client en biedt de man heel hoffelijk een rondleiding aan door het veilinghuis. Hij leidt het gezelschap rechtstreeks naar Stefano’s kantoor waar een woedende Ludo zijn broer en Annemarie betrapt.

gtst
gtst

Ludo is klaar om Stefano wat aan te doen, maar Daan werpt zich op als redder in nood. Hij biedt aan de client te bespelen zodat hij het incident door de vingers ziet. Maar Stefano heeft al snel door dat Daan hem en Annemarie gezien moet hebben.

gtst
gtst

Hij dreigt er mee naar Ludo te stappen, maar Daan geeft geen krimp: Stefano heeft nog veel meer te verliezen als uitkomt dat hij Daans date versierd heeft om hem te vernederen. Stefano is gefrustreerd maar kan geen kant op.

gtst
gtst

Saskia’s starheid

Demi past in de avonduren op Tom en Louise in het Paleis, maar al het gesleep van huis naar huis valt haar en de baby zwaar. Thuis hebben ze er ook last van: Steef kan niet slapen door het gehuil van de kleine. Marwan heeft de oplossing: kom gewoon in het Paleis wonen voorlopig. Saskia vindt dat veel te veel gedoe.

gtst
gtst

Als Saskia de dag erop weigert voor Steef naar school te bellen omdat hij werd betrapt met een spiekbriefje is voor de kids de boot aan. Steef en Demi luchten hun hart bij Julian tijdens het bezoekuur, maar hij kan er vanuit de gevangenis ook weinig mee. Wel vindt hij dat Saskia het hen moet uitleggen, maar als ze haar daar mee confronteren wordt ze alleen maar boos.

gtst
gtst

Saskia gaat de volgende dag verhaal halen bij Julian maar haar boosheid maakt al snel plaats voor emotie. Ze wil de kinderen gewoonweg niet missen, ze heeft ze thuis om haar heen nodig. Eenmaal thuis praten de Verduyntjes het uit: ze blijven allemaal thuis wonen.

gtst
gtst

Nola in het nauw

Aan het eind van de week zijn de spullen van Nola nog steeds niet terug en Nina staat gek te kijken als Chanel ineens voor de deur staat en glashard ontkent iets van Nola te hebben. Chanel komt intimiderend en bitchy over en lijkt totaal niet onder de indruk van Nina’s eisen. Sterker nog, ze noemt Nina een psycho.

gtst
gtst

Nola is over haar toeren als Nina haar klasgenoot wegstuurt. Het gaat van kwaad tot erger als Nina en Bing besluiten school in te lichten en een gesprek met de mentor aan te vragen. Nola flipt, maar haar ouders denken dat ’t niet zo’n vaart zal lopen. Dan gaat de bel en staat Nina oog in oog met de opgefokte vader van Chanel die wil weten waarom ze zijn dochter een dief noemt.

gtst
gtst

En verder: Steef is slecht in het maken van spiekbriefjes, Lynn heeft een neusje voor verse zalm en Laura komt eindelijk toe aan het boek van Betsy.  

gtst
gtst

Meer over