Spoilers!

Komende week in GTST: Verstierde verhoudingen en de oogluikende onthulling

17 november 2022 01:33 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Nola die tegen haar ouders loog over een logeerpartij bij klasgenoot Emma. Ze ging stiekem met Chanel mee.

Nola's oogwond

Nola heeft over één ding niet gelogen: ze had wel degelijk een slaapfeestje, maar dan met Chanel en alle meiden uit haar vorige klas. Maar als Chanels vader midden in de nacht thuiskomt zijn de rapen gaar: Barry de Bever wist niks van dit feestje en wil alle meiden direct z’n huis uit hebben. Nola weet het zo te draaien dat ze in ieder geval tot de ochtend mogen blijven.

Nola liegt tegen Bing en Nina
Nola liegt tegen Bing en Nina

Maar die ochtend slaat het noodlot toe als de politie met grof geschut een inval doet om Barry te arresteren. Nola en de andere meiden houden zich afzijdig, tot Chanel wil ingrijpen omdat haar vader wordt weggevoerd. Nola probeert Chanel tegen te houden, maar krijgt van haar vriendin een flinke duw waardoor ze met haar gezicht tegen een tafelrand knalt.

Nola raakt gewond door Chanel
Nola raakt gewond door Chanel

Tegen die tijd hebben Bing en Nina al door dat er iets niet klopt. De moeder van Emma wist niets van een slaapfeestje. Ze krijgen de schrik van hun leven als de politie voor de deur staat om te vertellen dat Nola is afgevoerd naar het ziekenhuis. Nina en Bing horen in het ziekenhuis dat Nola’s oogkas verbrijzeld is en dat er mogelijk zelfs een bloeding bij haar hersenen is. Ze moet direct geopereerd worden.

Nina hoort de waarheid over Chanels vader Barry
Nina hoort de waarheid over Chanels vader Barry

Er breken zenuwslopende uren aan waarin ze gezelschap krijgen van Ludo, Janine en Rik die nog wel een nieuwtje heeft: de politie heeft Barry opgepakt op verdenking van moord. Ludo en Bing wisten dit uiteraard al, maar Ludo staat erop dat Bing dit verzwijgt voor Nina. Dat zou de situatie alleen maar erger maken voor iedereen. Gelukkig verloopt de oogkasoperatie zonder problemen. Ze wordt kunstmatig in slaap gebracht om haar lijf de komende dagen de kans te geven te helen. Sowieso moet ze voorlopig een oogkapje op.

Nola's nieuwe look
Nola's nieuwe look

Henk kiest voor zichzelf

Henk nam vorige week op advies van Marwan wat meer afstand van Laura en dat lijkt te werken: ze komt naar hem toe om te vragen wat er is. Henk geeft toe dat hij hun relatie zo niet vindt werken. Het liefst wil hij de hele dag met haar samenzijn en niet alles van Laura’s wensen af laten hangen. Laura heeft begrip voor Henks wensen, maar houdt voet bij stuk. Ze is altijd duidelijk geweest over het feit dat ze niet wil samenwonen en dat gaat ook niet veranderen.

Henk wil Laura helemaal of niet
Henk wil Laura helemaal of niet

Ze proberen nog tot een compromis te komen met vaste dagen en gegarandeerde logeerpartijtjes, maar dezelfde dag nog komt Henk tot de conclusie dat dit niet voor hem werkt. Hij gaat langs bij Laura om zijn huissleutel in te leveren: het is beter dat ze stoppen. Henk houdt zich groot, maar het verbreken van de relatie hakt er behoorlijk bij hem in. Hij besluit zoveel mogelijk tijd te willen besteden bij de buurtsuper om zo Saskia en de kinderen financieel te kunnen steunen. Maar dat maakt het niet minder droevig.

Henk heeft ineens veel tijd over
Henk heeft ineens veel tijd over

Shanti de boosaardige

De Verduyntjes zijn in shock als ze horen dat Saskia door Shanti is ontslagen. Merel kan het de volgende dag niet laten tegen hun buurvrouw uit te vallen over de situatie. Hoe kan Shanti zoiets doen na alles wat Saskia voor haar gedaan heeft? Het laat Shanti volledig koud. Ook Laura kan niet echt tot haar doordringen. Sterker nog, als Laura op haar strepen gaat staan twijfelt Shanti er geen seconde aan om ook haar de laan uit te sturen. Verbouwereerd druipt Laura af. In amper een dag is ze al haar zekerheden in het leven kwijt.

Laura verloor binnen 24 uur haar man én haar baan
Laura verloor binnen 24 uur haar man én haar baan

Shanti komt zelf voor een gruwelijke confrontatie te staan als Nina haar belt over Nola’s ongeluk. Ze gaat direct naar het ziekenhuis, maar eenmaal daar wordt ze overvallen door zoveel traumatische herinneringen over Jasmijn en haar miskraam dat ze verdwaasd wegloopt. Dat ze in de gangen Rik tegen het lijf loopt helpt ook niet mee.

Een pijnlijk weerzien in het ziekenhuis
Een pijnlijk weerzien in het ziekenhuis

Nu Shanti zo’n beetje iedereen heeft ontslagen draait ze op voor al het werk in De Koning. Dokter Luuk heeft van Laura en Saskia al opgevangen wat er speelt en gaat langs in de kroeg voor wat onconventioneel doktersadvies. Hij neemt Shanti’s bardienst over en hij stuurt haar linea recta naar haar vriendinnen.

Dokter Bos neemt Shanti's werk over
Dokter Bos neemt Shanti's werk over

Saskia, Laura en Linda hebben op dat moment een meidenavond in CS. Ze ontvangen Shanti met open armen en dan volgt de emotionele ontlading waar iedereen behoefte aan had. Shanti staat op dat Saskia en Laura gewoon weer in De Koning komen werken.

Eind goed al goed tussen Shanti en Saskia
Eind goed al goed tussen Shanti en Saskia

Steef in de fout

Steef heeft nog steeds teveel taken en verantwoordelijkheden op z’n bordje. Hij is zo gestrest dat hij de kleinste fout opblaast tot een enorm probleem. Als Dolly door zijn toedoen per ongeluk wasmiddel binnenkrijgt en met spoed naar de dierenarts moet trekt hij zich dit vreselijk aan. Zeker omdat de rekening 475 euro is. Waar gaan ze dat ooit van betalen?

Steefs eigenwaarde krijgt opnieuw een knauw
Steefs eigenwaarde krijgt opnieuw een knauw

Linda is het verleerd

Linda schrok zich rot toen Luuk na hun eerste date in De Rozenboom vroeg of ze meeging naar zijn hotelkamer. Haar eerste reactie is hem uitmaken voor seksmaniak en boos weglopen. Eenmaal thuis bij Janine komt het hoge woord eruit: ze wilde dolgraag blijven slapen, maar ze is bang het na al die jaren met Anton verleerd te zijn. Linda voelt zich zo opgelaten dat ze ontslag wil nemen om Luuk maar nooit meer te hoeven zien. Janine weet haar te kalmeren: bied je excuses aan, praat met hem en regel een volgende date. Maar het is zo ongemakkelijk tussen de twee dat ’t er niet van komt.

Linda wil niet teleurstellen in bed
Linda wil niet teleurstellen in bed

Janine besluit het lot een handje te helpen als ze met Ludo in De Rozenboom is en Luuk moederziel alleen aan een tafeltje spot. Ze seint Linda om ogenblikkelijk naar het restaurant te komen en ze haalt alles uit de kast om de dokter zo lang mogelijk daar te houden. Maar Linda doet er zo lang over om zich klaar te maken dat Luuk nét weg is. Linda moet 't maar weer zelf proberen op de praktijk.

Linda's timing is behoorlijk belabberd
Linda's timing is behoorlijk belabberd

Daans date

Daan heeft een stuk minder moeite met de liefde. Hij heeft alweer een date met Esmee, de Flekslove-match die hij aan Cato te danken heeft. Hij is zelfs zo dankbaar dat hij Cato verrast met een mooie bos bloemen en een platonische kus op de wang.

Daans bloemen maken veel los bij Cato
Daans bloemen maken veel los bij Cato

Door dit lieve gebaar moet Cato een pijnlijke waarheid onder ogen komen: ze is stiekem best wel verliefd op Daan en kan het eigenlijk niet aanzien dat hij met een ander gaat eindigen. Terwijl ze haar ellende wegdrinkt in De Koning loopt ze Luuk tegen het lijf die haar adviseert te vechten voor de liefde. Gesterkt door de peptalk en iets teveel wodka gaat Cato naar De Rozenboom waar ze Daan bij Esmee vandaan haalt om hem te vertellen wat ze voor hem voelt. Daan staat perplex maar kan er niet op ingaan. Hij is nu immers met Esmee.

Daan heeft ineens twee vrouwen achter zich aan
Daan heeft ineens twee vrouwen achter zich aan

Cato druipt vernederd af en durft Daan de volgende dag niet onder ogen te komen. Daan zet de eerste stap: het spijt hem dat hij niet wat meer tijd aan Cato en haar gevoelens had besteed, maar het overviel hem ook. Om de kou uit de lucht te halen spreken ze af die avond wat te gaan drinken. In De Koning geeft Cato toe dat ze haar verliefdheid niet zag aankomen. Maar ze belooft dat ze het een plek gaat geven en dat ze zo weer platonisch als vrienden verder kunnen. Daan stemt daar mee in, maar het lijkt erop of hij stiekem ook iets begint te voelen.

Voelt Daan toch iets voor Cato?
Voelt Daan toch iets voor Cato?

Stefano’s volgende zet

Stefano slaagde er vorige week in zijn directiebaan bij het veilinghuis terug te krijgen. Cato en Daan willen niks van hem weten, maar dat maakt hem niets uit. Hij wacht zijn kans af om z’n nieuwe meesterplan uit te voeren. Hij heeft een hacker geregeld die de bedrijfsrekening helemaal leeg trekt. Maar tot zijn onaangename verrassing loopt die infiltratiepoging op niks uit en da’s zijn eigen schuld. Nadat Stefano laatst zelf had aangetoond dat de beveiliging van het computersysteem hopeloos verouderd is, heeft Ludo nieuwe protocollen laten opstellen. Voortaan moet iedere transactie boven de 10.000 euro door twee directieleden goedgekeurd worden.

Stefano's plannetje mislukt door zijn eigen schuld
Stefano's plannetje mislukt door zijn eigen schuld

Stefano is terug bij af, maar hij heeft al snel weer een ander plan uitgedacht om zijn broer te grazen te nemen. Dit begint met uitvoerige excuses tegenover de hele directie. Hij belooft echt zijn leven te beteren en probeert weer vriendschappelijk om te gaan met zowel Daan als Cato.

Stefano maakt excuses
Stefano maakt excuses

Een van die manieren is om samen met Daan naar Rik te gaan en zijn verjaardag te vieren. Rik is absoluut niet in een feeststemming. Hij krijgt 1 luizig felicitatie appje van Shanti en verder is ’t heel stil aan het strand met zijn schelpen. Hij ziet de verjaardagsvisite dan ook liever gaan dan komen, maar de mannen dwingen hem om met een biertje lekker ouderwets lol te maken.

Riks verjaardag werd toch nog gezellig
Riks verjaardag werd toch nog gezellig

Ludo biecht op

Aan het eind van de week wordt Nola wakker uit haar kunstmatige coma. Ze is goed aanspreekbaar en de operatie lijkt geslaagd. De hele familie Sanders is opgelucht, maar Ludo is onaangenaam verrast als blijkt dat Bing toch zijn mond niet kon houden tegen Nina.

De hele familie Sanders waakt bij Nola
De hele familie Sanders waakt bij Nola

Nina is woedend. Niet alleen omdat haar vader zich ongevraagd met hun levens heeft bemoeid, maar dat hij de informatie over Barry de Bever voor haar achter heeft gehouden. Ludo heeft het flink verpest bij zijn prinses.

Ludo baalt dat Bing niet kon zwijgen
Ludo baalt dat Bing niet kon zwijgen


Nina en Bing hebben geen idee wat Ludo echt gedaan heeft. In het grootste geheim heeft hij Daan laten regelen dat iemand een valse getuigenis aflegt tegen Barry. Die getuigenis was zo belastend dat de politie met grof geschut binnenviel. Ludo is indirect verantwoordelijk voor Nola’s verwondingen.

Ludo is verantwoordelijk voor Nola's wonden
Ludo is verantwoordelijk voor Nola's wonden

En verder: Stefano geeft weer eens ’n metaaldetector cadeau, de vriendinnenavond wordt er niet vrolijker op als Linda en Laura over hun geëmigreerde én overleden kinderen beginnen en niemand is verbaasd dat Nina tot haar zestiende met een knuffel sliep.

Nina denkt dat Nola niet zonder knuffel Haas kan
Nina denkt dat Nola niet zonder knuffel Haas kan

Meer over