Spoilers!

Komende week in GTST: Lijflijke liefdesuitingen en de vrijgepleite vrijbuiter

18 april 2024 03:12 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Shanti die na een eerste echo zeker weet dat haar kindje van Rik óf Richard kan zijn.

Richard is terug

Shanti schrikt als Richard onverwacht bij haar op de stoep staat… zonder vermomming. Richard heeft iets op te biechten: hij heeft haar gebruikt om zijn eigen vrijheid terug te kopen bij de Italiaanse overheid. Toen ze samen in Luxemburg waren, stal hij een schilderij uit het depot van Palmnoot dat Billy ooit illegaal had verkregen.

Richard hoeft zich niet meer te vermommen als Benny
Richard hoeft zich niet meer te vermommen als Benny

Het doek is 6 miljoen waard en in ruil voor het werk hebben de autoriteiten in Italië het lopende moordonderzoek naar hem gestaakt. Shanti voelt zich gebruikt en wil niets meer met hem te maken hebben, maar Richard biedt zijn diensten aan: hij wil zijn expertise gebruiken bij Palmnoot om de miljoenen terug te verdienen.

Richard wil voor Shanti werken
Richard wil voor Shanti werken

Terwijl Shanti het voorstel overweegt, ontdekt Ludo dat zijn oude rivaal weer terug is Meerdijk. Het kost hem weinig moeite om uit te vogelen waarom Richard weer vrij man is. Dat hij hem samen met Shanti zag baart hem zorgen: Van Nooten heeft altijd een dubbele agenda en hij wil hem zo snel mogelijk buitenspel zetten.

Ludo heeft geen trek in een nieuwe oorlog met Richard
Ludo heeft geen trek in een nieuwe oorlog met Richard

Janines nieuwe missie

Ludo maakt zich zorgen als Stefano nog altijd wat doelloos zijn dagen vult met niksen. Hij probeert hem weer bij het veilinghuis te betrekken door zijn expertise te vragen bij de inventarisatie van de inboedel van een overleden weduwe. Er blijken interessante en waardevolle stukken tussen te zitten.

Ludo zet Stefano aan het werk
Ludo zet Stefano aan het werk

Janine bemoeit zich met de zaak als ze tussen de prijzige spulletjes een familiefoto ontdekt. De weduwe, Ineke Roest, blijkt een gezin met vier kinderen te hebben. Waarom heeft niet een van hen de erfenis opgeëist en waarom lag de vrouw drie maanden dood in huis voordat ze werd gevonden? Janine duikt in de zaak.

Janine bemoeit zich met de inboedel
Janine bemoeit zich met de inboedel

In haar zoektocht naar de familie Roest ontdekt ze al snel dat de man van Ineke gewelddadig was en zijn kinderen fysiek mishandelde. Als ze online vragen stelt over de familie Roest krijgt ze een antwoord dat haar verbaasd: "Deze vrouw verdient geen spotlight, blijf uit haar buurt." Dat prikkelt de nieuwsgierige journaliste alleen maar meer.

Janine bijt zich vast in een nieuw mysterie
Janine bijt zich vast in een nieuw mysterie

Zoektocht naar Nola

Nola liep boos van huis weg omdat ze niet naar een feestje mocht. Nina is bezorgd, maar Bing is opvallend rustig: ze is in zijn beleving gewoon bij Troj en dat blijkt ook te kloppen. Het stelletje huurt een kamer in De Rozenboom maar daardoor zijn ze al snel door hun geld heen, zo merken ze in De Koning.

Nola en Troj zijn platzak
Nola en Troj zijn platzak

Terwijl Bing en Nina haar gaan zoeken in De Rozenboom sluipt Nola naar huis om wat spullen te pakken en geld dat bedoeld was voor de huishoudster. Ze wordt gespot door Manu die ze op dwingende toon en met een zak snoep chanteert om te zwijgen.

Manu blijkt omkoopbaar
Manu blijkt omkoopbaar

Maar Manu kan de waarheid niet voor zich houden en Nina is nog ongeruster, al helpt het dat Nola appt dat het okay met haar gaat. Nola loopt uitgerekend door haar roomservice order tegen de lamp. Marwan spot Ludo in het restaurant en hij haalt zijn kleindochter hoogstpersoonlijk op.

Ludo staat oog in oog met Nola en Troj
Ludo staat oog in oog met Nola en Troj

Nola wil absoluut niet terug naar Nina en Bing, het zou thuis een strafkamp zijn. Daarom komen Ludo en Janine met een voorstel: laat haar maar een paar dagen bij hen logeren tot de gemoederen bedaard zijn. Nola denkt dat ze vrij spel heeft, maar Ludo is helder: ook hier geldt haar huisarrest.

Ludo laat Nola niet haar gang gaan
Ludo laat Nola niet haar gang gaan

Uiteraard heeft Nola ook hier weer lak aan de regels. Ze sluipt Troj naar binnen en geniet volop van de luxe van het landhuis tot ze door Ludo betrapt wordt. Hij dropt haar linea recta af bij Bing en Nina die ondertussen ook niet meer weten wat ze met hun dochter aan moeten. Nina probeert het met een volwassen gesprek van vrouw tot vrouw dat voor de verandering niet in ruzie eindigt.

Nina blijft praten
Nina blijft praten

Groeiende zorgvragen

Henk is nog steeds herstellende van zijn rugblessure en Laura heeft ook zorg nodig. Als de rest verhinderd is, biedt Elisa aan te gaan helpen. Ze doet boodschappen, zet Laura onder de douche en kookt zelfs maar haar goedbedoelde zorg kan rekenen op een ronduit kille ontvangst.

Elisa kan weinig goed doen bij Henk
Elisa kan weinig goed doen bij Henk

Henk en Laura menen dat al die extra zorg van tijdelijke duur is, zodra Henks rug weer is hersteld dan doen ze alles weer lekker zelf. Maar Julian helpt ze hard uit die droom: hij vertelt ze dat wat hem betreft dit hun nieuwe normaal is.

Een bittere pil voor Laura en Henk
Een bittere pil voor Laura en Henk

Tamara wil Marwan

Marwan en Tamara blijven om elkaar heen draaien. Ze is eerlijk over haar gevoelens voor Marwan, maar hij kan niet verkroppen dat ze getrouwd is en niet van plan lijkt haar man te verlaten. Maar de aantrekkingskracht tussen het stel valt niet te ontkennen.

Marwan en Tamara kunnen niet zonder elkaar
Marwan en Tamara kunnen niet zonder elkaar

Marwan regelt dat hij het Paleis een avondje voor hem alleen heeft door Steef en Naomi met flink wat geld de stad in te sturen om daar te gaan eten. Als ze terugkomen treffen de twee stelletjes elkaar in de hal. Tamara liegt en zegt dat ze Ingrid is, een sportlerares van Marwan.

Tamara liegt dat het gedrukt staat
Tamara liegt dat het gedrukt staat

Steef komt een dag later al achter de waarheid als hij ‘Ingrid’ in De Rozenboom spot en ze alles behalve sportles geeft. Marwan biecht op dat hij gisteravond inderdaad dé Tamara heeft ontmoet, maar bezweert Steef zijn mond te houden… ook tegen Naomi.

Marwan wil dat Steef discreet is
Marwan wil dat Steef discreet is

Steefs permanente verleiding

Steef en Naomi zijn smoorverliefd, maar het wordt steeds duidelijker dat ze een weinig positieve invloed op hem heeft. Ze overtuigt hem tentamens en college te skippen om in bed films te kijken en hij vergeet zelfs bijna zijn verplichtingen naar Laura.

Steef gooit er sinds Naomi met de pet naar
Steef gooit er sinds Naomi met de pet naar

Maar Naomi heeft meer plannen. Het lijkt haar opeens een geweldig idee om samen een liefdestattoo te nemen. Ze weet hem te overtuigen en met het geld van Marwan op zak gaan ze in een spontane bui naar de tattooshop waar ze elkaars voornaam op de arm laten zetten.

Steef en Naomi hoeven elkaars naam nooit meer te onthouden
Steef en Naomi hoeven elkaars naam nooit meer te onthouden

Shanti biecht op

Aan het eind van de week zit Shanti er helemaal doorheen. Richard zit nog steeds achter haar aan om een baan bij Palmnoot te krijgen en ook Ludo doet haar onverwacht een aanbod om samen te gaan werken. Ze heeft na het verraad van Richard het idee dat iedereen wat van haar wil en dat ze aan alle kanten bedonderd wordt.

Ludo heeft een verrassend voorstel voor Shanti
Ludo heeft een verrassend voorstel voor Shanti

Maar zelf is ze ook niet eerlijk naar Rik over haar zwangerschap. Nina raadt haar aan zo snel mogelijk een prenatale vaderschapstest te laten doen voordat ze het vertelt, maar Shanti is zo overmand en verscheurd door emoties dat ze Rik toch al vertelt dat er een kleine op komst is.

Het hoge woord is er eindelijk uit
Het hoge woord is er eindelijk uit

En verder: Stefano kijkt zonder ironie de Godfather-trilogie in huize Sanders, Danny is te traag voor de ochtend en Nola heeft geen idee hoe de butler heet.

Nola weet alleen dat hij lekkere mangosnoepjes maakt
Nola weet alleen dat hij lekkere mangosnoepjes maakt

Meer over