Spoilers!

Komende week in GTST: Pingelende pandjesbazen en het Curaçao conundrum

16 mei 2024 00:37 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Richard van Nooten die ontdekte dat Shanti mogelijk zwanger van hem is.

Richard vult in

Richard wordt opgeschrikt door een ander nieuwtje: er is naar de media gelekt dat hij verdacht wordt van de moord op Billy de Palma. Richard krijgt argwaan en vermoedt dat rechercheur Lopez samenwerkt met Ludo. Ook zou hij weleens het nieuws gelekt kunnen hebben.

Richard vertrouwt rechercheur Lopez niet meer.
Richard vertrouwt rechercheur Lopez niet meer.

Richard licht Shanti in die het maar moeilijk kan geloven. Maar door het nieuws is de deelname van Palmnoot aan de kunstbeurs in Brussel wel geannuleerd en ziet ze zich bijna gedwongen Richard op non-actief te zetten. Hij weet op haar in te praten en blijft aan, tot frustratie van Ludo.

Shanti houdt Richard toch aan.
Shanti houdt Richard toch aan.

Om Shanti over de streep te trekken zorgt Ludo ervoor dat Shanti toevallig getuige is van een gesprek dat hij met Lopez heeft over de vermeende schuld van Richard. Als Lopez daarna aangeeft dat hij teruggaat naar Paraguay om meer bewijs te verzamelen blijft Shanti vol stress achter.

Shanti trapt in Ludo's toneelstukje.
Shanti trapt in Ludo's toneelstukje.

Ze ziet zich ook voor het welzijn van haar baby genoodzaakt Richard toch maar te ontslaan. Dat laat Van Nooten niet zomaar gebeuren, hij confronteert Shanti met het feit dat haar kindje best weleens van hem kon zijn. Dus als ze echt het beste wil voor de kleine, laat ze hem gewoon aanblijven.

Richard manipuleert Shanti met 'hun' kindje.
Richard manipuleert Shanti met 'hun' kindje.

Shanti is in alle staten. Ze wil vooral rust omdat alle stress funest kan zijn voor het ongeboren leven dat in haar groeit. Ze weet niet meer waar ze het zoeken moet en biecht aan Nina op dat Richard mogelijk de vader is.

Nina schrikt als ze hoort van Richard en Shanti.
Nina schrikt als ze hoort van Richard en Shanti.

Ze schrikt helemaal als ze thuiskomt en Richard bij Rik aantreft. Puur bedoeld als intimidatie. Shanti is er niet van gediend en stemt later in met Richards voorstel clandestien een vaderschapstest te doen zodat ze duidelijkheid hebben.

Richard doet zich onschuldig voor.
Richard doet zich onschuldig voor.

Gepingel om pandjes

Nina baalt dat haar hele gezin uit elkaar is gevallen door de situatie met Sparks. Ze vindt bij Ludo weinig sympathie, hij ontploft zelfs als ze vertelt dat Bing haar handtekening heeft vervalst om toch een lening te krijgen. Ludo eist dat Nina per direct de bank inlicht, anders doet hij het.

Ludo grijpt in.
Ludo grijpt in.

Ondertussen probeert Nola om de breuk tussen haar ouders te lijmen. Ze overtuigt Bing om te komen eten en omdat hij niet beter weet dan dat de lening erdoor is, stemt hij in. Vlak voor het eten krijgt hij het slechte nieuws van de bank per mail binnen. Bing is razend, voorlopig komt hij niet thuis.

De bank heeft slecht nieuws voor Bing.
De bank heeft slecht nieuws voor Bing.

Bing ontploft compleet als hij een dag of twee later ziet dat het pand onder zijn neus verkocht is. Hij wordt helemaal witheet als hij ziet dat Shanti de koper is. Als hij woedend verhaal gaat halen, zingt hij heel snel twee toontjes lager: Shanti wilde alleen helpen. Ze heeft het gekocht om ’t aan hem te verhuren.

Shanti wilde Bing verrassen.
Shanti wilde Bing verrassen.

Zorgen om Nola

Nina merkt op dat Nola last heeft van mysterieuze blauwe plekken. Ze meent zelf dat het een bijwerking van de pil is, maar gaat toch naar de huisarts voor een onderzoekje. Haar ruziende ouders mogen niet mee, toch is het Nina die later die dag een belletje krijgt van de arts.

Nina krijgt een verontrustend telefoontje.
Nina krijgt een verontrustend telefoontje.

Om wat zaken uit te sluiten moet Nola bloed laten prikken. Zowel Nina als Bing zijn niet gerust op een gunstige uitslag, daarvoor heeft Bing al teveel mogelijke oorzaken gevonden voor haar vage klachten. Maar het ergste is: doordat ze ruzie hebben, kunnen ze elkaar niet steunen.

Bing vreest het ergste voor Nola.
Bing vreest het ergste voor Nola.

Ruzie voor de reis

Steef en Naomi hebben hun wereldreis geboekt, maar Naomi staat erop dat Steef het eerst goedmaakt met Julian. Dat probeert hij tijdens een potje sparren, maar zijn vader blijft bedenkingen houden en meent dat Naomi de kwade genius is achter de plotse reisplannen.

Steef moet het goed maken van Naomi.
Steef moet het goed maken van Naomi.

Steef is er klaar mee: deze verzoening was haar idee en als Julian zijn keuzes niet accepteert zoekt hij het maar uit. Steef neemt zelfs ontslag in De Koning zodat Julian er helemaal alleen voor staat. Elisa laat Julian inzien dat hij mogelijk te overbezorgd is, het zijn geen kinderen meer.

Steef is zijn pa goed zat.
Steef is zijn pa goed zat.

Janine in het vizier

Janine ontdekte vorige week door een handgebaar dat Yvonne mogelijk gevaar. Ze laat de videoboodschap zien aan Merel die het symbool ook herkent en er direct met de politie op afgaat. Yvonnes huis is leeg, wat Janines vermoeden bevestigt dat ze in handen is van haar broer Willem.

Janine had het bij het rechte eind.
Janine had het bij het rechte eind.

Merel vraagt Janine direct te stoppen met haar podcast om het politieonderzoek niet in de weg te zitten. Ludo staat klaar om persoonlijke beveiliging voor haar te regelen mocht Willem het op haar gemunt hebben.

Janine moet een stapje terug doen.
Janine moet een stapje terug doen.

Janine wil dat allemaal niet: ze gaat sowieso eerst een week naar Curaçao waar niemand haar kent. Daar krijgt ze een belletje van Ludo die bezoek van de politie heeft gehad. Yvonne is dood gevonden en het vermoeden is dat dit vooral een signaal was richting Janine. Ze loopt gevaar.

Ludo heeft slecht nieuws voor Janine.
Ludo heeft slecht nieuws voor Janine.

Ondertussen op Curaçao

Henk is er weinig gerust op dat Laura met Janine naar Curaçao vliegt en legt haar tot in den treure haar medicijnschema uit. Hij is bezorgd als ze niet reageert op zijn berichtjes, maar Laura komt er pas op het eiland achter dat haar telefoon nog op vliegtuigstand stond. Ze belt haar man om hem gerust te stellen: alles gaat heus goed.

Laura is Henks bezorgdheid beu
Laura is Henks bezorgdheid beu

Marwans dilemma's

Marwan maakte het vorige week uit met Tamara omdat ze onvoldoende tijd voor hem kan vrijmaken en toch kiest voor haar echtgenoot. Ze lokt hem deze week naar een lege hotelkamer voor een goed gesprek en een verzoeningspoging.

Tamara wil het goed maken.
Tamara wil het goed maken.

Tamara wil een week met Marwan naar New York en ziet het al helemaal voor zich: veel samen zijn, veel zien, veel seks. Maar Marwan kijkt veel verder vooruit: wat gebeurt er als ze weer thuiskomen? Hij wil haar helemaal of anders maar niet. Dat zet Tamara aan het denken.

Marwan kiest voor zichzelf
Marwan kiest voor zichzelfOndertussen heeft hij nog een nieuw probleem om over te piekeren: zijn vader Sami gaat de buurtsuper sluiten maar heeft hem er niks over verteld. Marwan deelt zijn zorgen tijdens een etentje met Stefano en Merel. Hij voelt zich niet gehoord en gezien: zowel door zijn vader als door Tamara.

Marwan schrikt van het buurtsupernieuws
Marwan schrikt van het buurtsupernieuws

Laura te water

Aan het eind van de week heeft Henk eindelijk wat rust gevonden en maakt hij plezier met zijn klaverjasvrienden zonder voortdurend aan Laura’s zorg te hoeven denken. Laura mist Henk op haar beurt enorm en blijft in haar eentje mijmerend aan de waterkant tot de avond valt.

Laura zit te lang alleen.
Laura zit te lang alleen.

Ze is zo in gedachten verzonken dat ze haar pillen vergeten en dat wreekt zich al snel. Op weg terug naar het hotel krijgt ze zulke hevige klachten dat ze de controle over haar lijf verliest. Ze valt op een afgelegen stuk strand van een bruggetje en komt in het water terecht. Al snel drijft alleen nog haar hoed op de golven.

Laura gaat kopje onder.
Laura gaat kopje onder.


En verder: Meerdijk wordt geteisterd door een hittegolf, het lijkt zonniger in het soapdorp dan op Curaçao en Shanti is 90 miljoen waard maar kruipt voor verkoeling toch in het drankenrek van de buurtsuper.

-
-

Meer over