Spoilers!

Komende week in GTST: Verhuizende Verduyntjes en de slepende schelpenstudie

27 oktober 2022 01:48 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Ludo die Stefano liet ontslaan.

Stefano-go

Cato zet de ontslagprocedure namens Ludo in werking en laat de papieren per koerier bij Stefano bezorgen, maar laat niets los over zijn verblijfplaats. Ze is drukker met zichzelf en haar toekomst. Ze heeft besloten in Meerdijk te blijven, maar moet dan wel een leven opbouwen hier.

Cato zoekt liefde en vriendschap in Meerdijk
Cato zoekt liefde en vriendschap in Meerdijk

Ze wil in eerste instantie niks weten van Daans voorstel om ook een Flekslove profiel aan te maken, maar na enig aandringen en een openhartig gesprek over hoe mooi liefde kan zijn gaat ze toch overstag. Ondertussen merkt Janine hoe moeilijk Ludo het heeft met de situatie rond Stefano. Ze wil zich in de situatie mengen omdat ze weet dat de twee broers er samen niet uitkomen. Ze weet alleen nog niet hoe. Linda heeft zinnig advies: laat ze ’t lekker zelf uitzoeken en zorg dat Ludo afleiding krijgt.

Janine wil Ludo afleiding bieden
Janine wil Ludo afleiding bieden

Lynns moeilijke relatie

Lynn en Merel zijn nog altijd druk met proef samenwonen in de garagebox van de Bouwhuisjes. Inmiddels is wel duidelijk dat Lynn een veel huiselijker type is dat het liefst zoveel mogelijk samen doet.

Merel vindt dat heel benauwend, ze wil het liefst alles op z’n beloop laten zodat ze ook nog spontane dingen kan doen met vrienden. Later in de week gaat het weer gruwelijk mis als Merel ondanks eerdere beloftes niet komt opdagen en zelfs haar telefoon niet opneemt.

Lynn blijft daardoor teleurgesteld met Merels lievelingskostje zitten. Merel is bij thuiskomst niet echt berouwvol. Ze vindt zelfs dat Lynn er een te groot punt van maakt. Samenwonen moet leuk zijn, niet verstikkend. Ineens lijkt de toekomst van hun relatie ernstig in gevaar.

Chanel speelt hoogspel

Bing schrikt zich rot als Nola onaangekondigd met Chanel binnen komt zetten om huiswerk te maken. Op aandringen van Nina doet hij alsof er niks aan de hand is, dus mag Chanel uiteraard blijven eten. Chanel doet poeslief, maar deelt aan de lopende band subtiele sneren uit.

Chanel probeert Bing te provoceren
Chanel probeert Bing te provoceren

Zo vraagt ze zich af of het niet frustrerend is voor een man met een kunstbeen om te zien hoe anderen in zijn zaak wél kunnen sporten. Bing verbijt zijn woede maar wil later die avond een hartig woordje met Nola wisselen. Die vriendschap met Chanel moet stoppen. Nola slaat echter hard terug: ze weet dankzij Chanel de ware reden waarom haar vader een week niet kan lopen. Niks geen valpartij, maar zijn verdiende loon omdat hij Chanel had bedreigd. Nola maakt Bing in zijn gezicht voor loser uit.

Nola vindt Bing een loser
Nola vindt Bing een loser

De volgende dag is Nola nog zo boos dat ze serieus van plan is uit huis te gaan. Nina houdt haar met kussen en al tegen, maar het doet de sfeer in huis geen goed. Zeker als Nina uit het niets een belletje uit Indonesië krijgt. Er zijn problemen met de productie van haar kledinglijn en ze moet er hoogstwaarschijnlijk heen.

Nina moet onverwacht naar de gordel van smaragd
Nina moet onverwacht naar de gordel van smaragd

Shanti gaat los

Rik vertrok vorige week naar onbekende oorden om bij te komen en de dood van zijn dochter te verwerken. Hij zit in een strandhuisje waar hij zijn dagen vult met sport terwijl hij tevergeefs afleiding probeert te zoeken. Ondertussen gaat Daan bij Shanti langs om te zien hoe het gaat. Hij schrikt als ‘ie ziet dat ze Riks spullen aan het inpakken is. Ze weet zeker dat Rik haar niet meer wil en kan het nog begrijpen ook na wat er is gebeurd. Daan licht Rik in, maar die wil alleen nog maar met rust gelaten worden.

Rik probeert zichzelf te vinden door ver te rennen
Rik probeert zichzelf te vinden door ver te rennen

De volgende dag komt Shanti met dozen vol spullen bij Nina in Boks met het verzoek of ze zo lang bij haar in de opslag mogen. Nina weet echter niet dat Rik en Bing daar ook de complete kinderkamer al hadden staan. Shanti staat ineens oog in oog met alles van Jasmijn en dat komt hard binnen.

Shanti staat oog in oog met Jasmijns babyspulletjes
Shanti staat oog in oog met Jasmijns babyspulletjes

Bing moet van Nina horen dat Rik weg is en dat steekt ‘m. Terwijl Nina doet haar best om Shanti te troosten weet Bing via Daan te achterhalen waar Rik zit. Hij bezoekt zijn beste vriend in het duinhuisje en samen drinken ze een biertje. Bing kan begrip opbrengen voor Rik die echt puur voor zijn rust even weg moest.

Rik krijgt bezoek van Bing
Rik krijgt bezoek van Bing

Shanti heeft een stuk minder begrip. Na het incident in de opslag zet ze ’t op een zuipen. Al snel vergeet ze al haar zorgen, zeker als ze rondes weggeeft in De Koning. Nina moet naar huis voor de kinderen en Saskia blijft achter om op Shanti te letten. Maar zij kan ook niet voorkomen dat Shanti in een dronken bui met een wildvreemde man zoent.

Shanti zoent dronken een ander
Shanti zoent dronken een ander

Shanti is zo dronken dat ze amper weerstand kan bieden als de man haar mee naar huis wil nemen. Saskia komt tussenbeide en neemt Shanti mee naar huis waar ze stug door wil drinken tot ze zo beneveld is dat ze lazarus en misselijk naar bed gaat.

Saskia maakt korte metten met Shanti's flirt
Saskia maakt korte metten met Shanti's flirt

De volgende ochtend komt Shanti enigszins verdwaasd binnenlopen bij De Koning. Saskia maakt zich zorgen, zeker als Shanti niets over de avond wil zeggen en als een dief in de nacht weer verdwijnt. Ze probeert er over te praten met Luuk Bos, maar die maakt zich meer zorgen om Saskia. Ze moet echt beter voor zichzelf gaan zorgen.

Dokter Bos maakt zich zorgen om Saskia
Dokter Bos maakt zich zorgen om Saskia

Rik krijgt hier nog steeds niets van mee in de duinen. Tussen het hardlopen door besteedt hij al zijn tijd aan het zoeken van schelpen op het strand. Hij heeft in zijn huisje een naslagwerk gevonden en bestudeert zijn vondsten met meer dan bijzondere interesse.

Rik gaat ineens in de schelpenleer
Rik gaat ineens in de schelpenleer

Verduyntjes verhuizen veel

Nu duidelijk is dat Laura echt niet met hem wil samenwonen zit Henk met de handen in het haar. Hij lacht het idee van Marwan om een huwelijksaanzoek weg. Nee, er zit niks anders voor hem op dan aankloppen bij Saskia. Zij wil niets liever dan dat haar vader weer gezellig bij de Verduyntjes intrekt. Alle Verduyntjes hebben slapeloze nachten door baby Tom. Na haar gesprek met dokter Bos neemt Saskia een besluit.

Henk komt weer bij Saskia en de kids wonen
Henk komt weer bij Saskia en de kids wonen

Met pijn in ’t hart lijkt het haar voor iedereen een beter idee als Demi toch tijdelijk met Tom bij Marwan in het Paleis gaat wonen. Als ze maar wel belooft weer terug te komen zodra Julian weer vrij is. Demi en Tom voelen zich al snel thuis in het Paleis en Marwan vindt ’t een bijzonder idee dat ze nu na alles wat ze hebben meegemaakt alsnog samenwonen. Saskia maakt van de rust gebruikt om wat broodnodige nachtrust in te halen, al is ze ook blij als alle kinderen en Henk gezellig met z’n allen langskomen voor een spontaan geplande spelletjesavond. 

Saskia kan Demi maar moeilijk loslaten
Saskia kan Demi maar moeilijk loslaten

Linda’s komische date

Bing is wel toe aan een lolletje en heeft daarom een comedy-avond georganiseerd in Boks. Het blijkt de ideale ontmoetingsplek voor veel Meerdijkers. Zo heeft Cato haar eerste date met een knappe man die ze op aandringen van Daan via Flekslove heeft gevonden.

Cato wil Daans liefdesadvies
Cato wil Daans liefdesadvies

Daan en Janine zijn er ook in geslaagd Ludo zo gek te krijgen dat hij op komt dagen voor een avondje vermaak. En als Linda hoort dat dokter Bos ook gaat, zorgt ze dat ze er als de kippen bij is. Samen met Luuk zit ze op de eerste rij, maar als de eerste komiek over de overgang begint lacht Linda als een boer met kiespijn.

Grappen over de overgang vallen verkeerd bij Linda
Grappen over de overgang vallen verkeerd bij Linda

Janine heeft tijdens de comedyavond allang door dat Luuk en Linda om elkaar heen draaien en gaat de volgende dag langs om verhaal te halen. Linda wil eerst ontkennen, maar Janine kijkt er na al die jaren vriendschap moeiteloos doorheen. Schoorvoetend geeft Linda toe dat ’t er inderdaad op lijkt dat Luuk haar leuk vindt.

Janine heeft heus wel door dat Linda en Luuk elkaar leuk vinden
Janine heeft heus wel door dat Linda en Luuk elkaar leuk vinden

Leugens en waarheden

Aan het eind van de week heeft Nola nieuws: ze is door Chanel gevraagd om samen met haar vader mee naar de camping te gaan. Nina schrikt zich rot maar kan het niet over haar hart verkrijgen het te verbieden. Ze komt met een bizarre reden waarom Nola niet meekan: ze gaat met oma Janine naar New York.

Nina verzint een joekel van een leugen
Nina verzint een joekel van een leugen

Bing valt bijna van zijn krukken als hij hoort wat voor leugen Nina heeft verzonnen. Ze geeft toe dat het niet handig is, maar vindt wel alles beter dan Nola met die aso’s weg laten gaan. Nina weet Janine te overtuigen mee te gaan in de leugen maar Ludo ruikt onraad.

Nina smeekt Janine om mee te gaan in haar leugentje
Nina smeekt Janine om mee te gaan in haar leugentje

Hij geeft Daan opdracht om de vader van Chanel te laten natrekken en binnen een paar uur krijgt hij het verontrustende nieuws. Barry de Bever heeft een strafblad vol geweldsdelicten: mishandeling, intimidatie en momenteel wordt hij zelfs verdacht van moord. Deze man dient ten koste van alles vermeden worden.

Ludo hoort hoe gevaarlijk de vader van Chanel is
Ludo hoort hoe gevaarlijk de vader van Chanel is

En verder: Lynn heeft een stofallergie, Marwan en Linda klagen iets te opvallend over zwerfafval en Shanti houdt van iedereen.

Saskia troost een beschonken Shanti
Saskia troost een beschonken Shanti

Meer over