Spoilers!

Komende week in GTST: Verkapte vluchtvakanties en de geforceerde gezelligheid

9 november 2023 07:37 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Bing die door de politie werd gearresteerd op verdenking van drugshandel.

Bing in het nauw

Bing wordt meegenomen naar een arrestatiewagen waar hij geblinddoekt en in paniek wacht op wat gaat komen. Hij schrikt zich rot als de agenten hem videobeelden toont waarop hij in de kleedkamer van Boks geldt aanneemt. Het materiaal is deep fake, maar Bing kan dat niet bewijzen. Hij eist rechercheur Kaan van Leeuwen te spreken.

Bing weet niet wat hem overkomt
Bing weet niet wat hem overkomt

Als Kaan eenmaal de arrestatiewagen binnenkomt gaat het van kwaad tot erger. Kaan doet niet eens moeite meer zijn rol in de drugshandel te verbergen. Hij eist dat Bing hem en zijn compagnons vrije toegang geven tot Boks zodat hun zaakjes door kunnen gaan. Als hij weigert, slaat Kaan hem knock-out.

Kaan heeft alle touwtjes in handen
Kaan heeft alle touwtjes in handen

Ondertussen maakt Luuk zich zorgen: hij zag Bing gearresteerd worden en begrijpt niets van de situatie. Hij begint een rondje rond te bellen en krijgt uiteindelijk Kaan te pakken die net Bing bewusteloos geramd heeft. Luuk vertelt in goed vertrouwen wat hij weet van de drugshandel in Boks, waardoor Kaan beseft dat Bing gelekt heeft.

Luuk probeert Bing te helpen
Luuk probeert Bing te helpen

Door deze informatie ziet Kaan zich gedwongen Bing vrij te laten, maar niet voordat hij zijn medewerking heeft afgedwongen: in alle Boks vestigingen komen mannetjes van Kaan te werken en Bing bemoeit zich nergens mee, anders volgen er ernstige consequenties. Bing is gebroken, bont en blauw en kan niet anders dan instemmen.

Kaan laat Bing geen keus
Kaan laat Bing geen keus

Nina, Janine en Ludo schrikken zich rot als ze Bing gehavend thuis zien komen. Ze zijn nog meer verbaasd als hij zegt dat zijn arrestatie een vergissing was van de politie en dat hij geen aangifte wil doen. Bing doet zijn best om net te doen of er niks aan de hand is.

Bing wil het incident opvallend snel vergeten
Bing wil het incident opvallend snel vergeten

Dat valt niet mee als hij ziet hoe infiltrant Flynn zich ophoudt in de buurt van Nina. Bing vreest het ergste en stelt zijn vrouw voor met de kinderen een paar weken op vakantie te gaan. Ergens naar de zon waar ze nergens aan hoeven te denken.

Bing wil zijn gezin veilig in het buitenland hebben
Bing wil zijn gezin veilig in het buitenland hebben

Maar Bing kan niet zo makkelijk aan zijn problemen ontkomen. Hij schrikt zich rot als Kaan daags daarna met een bos bloemen naar Nina gaat om excuses te maken voor de arrestatie. Nina verklapt tussen neus en lippen door precies waar ze naar toe gaan, waardoor Bing alsnog met de rug tegen de muur staat. Maar als hij Kaan in een onbewaakt moment alleen heeft, grijpt 'ie hem bij de strot. Bing belooft hem te vermoorden als hij Nina of de kinderen wat aan doet.

Nina is blij verrast door Kaans bezoek
Nina is blij verrast door Kaans bezoek

Kaan is niet onder de indruk. Bing moet wat hem betreft gewoon luisteren en zich aan de afspraken houden, dan gebeurt er niets. Kaan vertrekt en Bing loopt zwaar gefrustreerd en vloekend zijn zaak in. Luuk vraagt zich af wat er in en dwingt Bing het hele verhaal te vertellen. Luuk wil meteen actie ondernemen, maar Bing wil eerst zijn gezin veilig hebben op Cyprus. 

Luuk weet dat Kaan niet te vertrouwen is
Luuk weet dat Kaan niet te vertrouwen is

Stefano’s beslissing

Stefano heeft een belangrijke mededeling voor Merel: het lijkt hem goed en belangrijk dat ze meer dingen zonder elkaar gaan doen. Op die manier komt Merel meer toe aan haar eigen leven, vrienden en sociale activiteiten. Het lijkt hem een goed plan en ze hebben een leuke avond zonder elkaar, al schrikt hij toch als ze uit zichzelf voorstelt het vaker te doen.

Stefano wil dat Merel meer voor zichzelf doet
Stefano wil dat Merel meer voor zichzelf doet

Saskia’s verlangens

Saskia probeert alles om niet aan haar nieuwe liefde Dieter te denken en haalt zich de wildste plannen in het hoofd tot verbazing van Julian die niet direct zit te wachten op een verhuizing en liever ook geen verre reis wil maken. Het geeft hem het idee dat zijn vrouw niet gelukkig is met hem en hun leven.

Saskia is toe aan iets nieuws
Saskia is toe aan iets nieuws

Maar Saskia houdt voet bij stuk: ze wil weg, dus begint Julian mensen te zoeken om De Koning te runnen. Zijn eerste idee is Henk en Laura vragen, maar die kunnen en willen de klus niet fulltime doen. Rik zit ook omhoog. Julian schrikt echter als Saskia allang aan Steef heeft verteld dat ze op reis gaan. 

Henk en Laura willen niet fulltime in De Koning

Henk en Laura willen niet fulltime in De Koning

Saskia snapt niet waarom Julian dat zo erg vindt. Dat onbegrip leidt tot een woordenwisseling die wordt onderbroken door de komst van Rik. Julian gaat mee om hem een dagje te helpen, maar krijgt aan het eind van de middag een appje: Saskia wil praten.

Saskia zoekt contact
Saskia zoekt contact

Julian gaat met het lood in de schoenen naar huis om te horen wat ze nu weer bedacht heeft. De reis lijkt van de baan, Saskia twijfelt of Julian nog wel door wil met haar. Natuurlijk wil hij dat, maar hij krijgt het idee dat zij alles wil behalve het leven dat ze samen hebben. Saskia ontkent dat: ze heeft voor hem gekozen en om die liefde te bewijzen, stelt ze voor om samen nog een kindje te nemen.

Saskia wil nog een kindje
Saskia wil nog een kindje

Riks soepactie

Rik wees Mats vorige week nog de deur nadat hij misbruik had gemaakt van zijn gastvrijheid, maar strijkt nu toch weer met de hand over het hart. Hij appt Mats dat ‘ie 20 euro kan verdienen als hij al zijn dakloze vrienden optrommelt om soep te komen eten die Rick en Julian voor hen koken.

Rik en Julian starten een soepactie
Rik en Julian starten een soepactie

De actie is een succes. Mats en de anderen vullen hun buik en zijn bereid voortaan tweemaal per week langs te komen voor een maaltijd in Riks geimproviseerde soepkeuken. Mats hoeft zelfs geen geld voor zijn hulp te hebben, al slaat hij Riks aanbod om te blijven logeren wel af.

Mats smult van de soep
Mats smult van de soep

De dag erop staat Mats weer voor de deur: hij wil graag wat kleren wassen. Dat vindt Rik prima, maar hij heeft weinig tijd omdat hij morgen naar Paraguay vliegt om Shanti op te zoeken. Mats stelt voor om zolang op zijn huis te passen en na enig twijfelen gaat Rik overstag. Mats blijft in Riks huis, mits hij wel twee keer per week de soepactie blijft runnen. Mats vindt het prima.

Mats gaat soep koken
Mats gaat soep koken

Bekijk onze
Goede Tijden Slechte Tijden
verzameling

Jonathans zorgen

Jonathan zit met het naderende proces van zijn moeder in z’n maag en deelt zijn zorgen met Henk. Margriet vreest dat het psychologisch onderzoek dat ze heeft ondergaan uitwijst dat ze wel degelijk toerekeningsvatbaar was toen ze de kettingbotsing veroorzaakte. Dat zou haar jaren celstraf kunnen opleveren.

Jonathan vreest voor zijn moeder
Jonathan vreest voor zijn moeder

Maar Jonathan zit ook met Henk in zijn maag als zijn vader een scene schopt omdat hij Jonathan en Ludo samen ziet. Henk wil zijn zoon beschermen, maar Jonathan is daar totaal niet van gediend. Het is onnodig en ook nog eens bijzonder onprofessioneel. Henk voelt zich beledigd dat Jonathan niet zijn kant kiest. Het is wat hem betreft slechts een kwestie van tijd voordat Ludo ‘m erbij lapt.

Ludo zit niet te wachten op Henks aantijgingen
Ludo zit niet te wachten op Henks aantijgingen

Jonathan maakt later excuses aan Ludo die hij eigenlijk liever van Henk had willen horen. Maar hij geeft Jonathan vooral het idee dat ze zaken en privé nog altijd goed gescheiden kunnen houden. Jonathan gelooft zijn client.

Ludo pakt Jonathan verder in
Ludo pakt Jonathan verder in

Laura’s prijzige oplossing

Laura’s pianospel blijft de onderburen irriteren waardoor ze zich gedwongen voelt te investeren in een duur keyboard en een koptelefoon zodat ze alleen zichzelf hoort spelen. Henk vindt het wel erg in de papieren lopen allemaal, maar hij is stiekem ook wel blij dat hij zelf niet meer met oordoppen in de krant hoeft te lezen.

Laura denkt dat een keyboard alles oplost
Laura denkt dat een keyboard alles oplost

Toch zorgt Laura ook met het keyboard voor overlast: ze tapt te hard met haar voet mee op de maat waardoor de buurvrouw weer klaagt bij Henk. Voor hem is de maat vol: hij bekt haar af aan de telefoon en vindt dat ze best wat rekening met Laura mag houden: ze heeft immers Parkinson!

Laura schrikt als Henk de buren vertelt over haar ziekte
Laura schrikt als Henk de buren vertelt over haar ziekte

Laura schrikt dat Henk haar diagnose zomaar deelt. Het is dan wel geen geheim, ze wil niet het gevoel hebben dat mensen haar anders behandelen omdat ze ziek is. Ze is geen patiënt en wil ook niet zo te boek staan. Henk biedt zijn excuses aan, maar Laura weet het goed gemaakt: ze stopt met haar nieuwe hobby en gaat weer schilderen. Wel zo rustig.

Laura stopt met spelen
Laura stopt met spelen

Janine zet door

Janine is dan wel gestopt met In De Roos, ze gaat op eigen houtje door met het onderzoek naar de malafide fabrikant van borstprotheses. Ze vindt bewijs dat het bedrijf fout bezig is en besluit om haar bevindingen online te delen via haar eigen platform en nieuwsshow.

Janine lanceert haar eigen platform
Janine lanceert haar eigen platform

Ze regelt een camerateam en gaat erop af. Ludo vindt het knap wat ze doet en steunt zijn vrouw, maar hij waarschuwt haar ook voor de mogelijke gevolgen. Zo’n internetprogramma levert ontzettend veel reacties op, ook van mensen die niet het beste met haar voor hebben. Janine is echter vastberaden: dit is precies wat ze wil.

Janine gaat een nieuw avontuur aan
Janine gaat een nieuw avontuur aan

De eerste reacties zijn echter unaniem positief: binnen een dag is haar reportage 92.000 keer bekeken en ze mag direct met de verzekeraar om tafel die op camera belooft om alle schade te vergoeden die de lekkende implantaten hebben veroorzaakt en ook andere bedrijven tegen het licht te houden. Janine krijgt volop aanbiedingen voor andere tv-programma's, maar ze is van plan om haar eigen platform verder uit te breiden.

Janine is een hit op social media
Janine is een hit op social media

Stefano neemt afstand

Aan het eind van de week merkt Stefano dat het toch niet werkt om meer afstand van Merel te houden. Goed, er zijn voordelen: Merel heeft een uitstekend humeur en als ze elkaar zien spat de passie er vanaf. Maar hij merkt ook dat hij jaloers en onzeker wordt als ze weggaat en het toch niet kan laten contact te zoeken. Is het niet via sms'jes waarin hij het allemaal heel gezellig vindt, dan is het wel via telefoontjes.

Stefano kan Merel maar moeilijk met anderen zien
Stefano kan Merel maar moeilijk met anderen zien

Als Merel naar een karaokeavondje in Boks is, besluit hij haar uit eenzaamheid tegen beter weten in te bellen. Merel voelt zich indirect genoodzaakt eerder naar huis te komen en doet alsof ze dat geen enkel punt vindt, maar Stefano baalt zo van zichzelf en zijn eigen zwakte dat hij haar glashard vertelt met hun relatie te willen stoppen.

Stefano is klaar met de relatie
Stefano is klaar met de relatie

En verder: Elisa was een majorette en Nina vindt haar een cocktease, Mats hekelt Riks kledingkeuzes en Merel gooit Steef in de uitverkoop.

Merel wil Steef aan de vrouw helpen
Merel wil Steef aan de vrouw helpen

Meer over