Spoilers!

Komende week in GTST: Funeste faux-pas en het gruwelijke geld gedoe

29 februari 2024 03:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Rik die van Shanti aan Bing moest vertellen dat ze hem toch geen vier ton gaat lenen.

Shanti’s centen

Shanti’s beslissing de hand op de knip te houden zorgt voor spanningen in haar relatie met Rik. Hij wil dat ze hun financiën weer apart gaan houden, dat voorkomt nare situaties. Nina is ook niet happy, ze probeert Shanti te overtuigen via een omweg toch Bing te helpen, maar Shanti weigert.

Shanti wil niet gemanipuleerd worden
Shanti wil niet gemanipuleerd worden

Shanti zoekt advies bij Richard die meent dat ze niet zo moet zeuren met 90 miljoen op haar rekening. Hij adviseert haar iets leuks voor zichzelf te kopen én om te investeren in een schilderij dat Ludo’s veilinghuis binnenkort onder de hamer wil brengen.

Shanti luistert graag naar goede raad
Shanti luistert graag naar goede raad

Shanti besluit met Ludo om tafel te gaan om te zien of ze het werk kan kopen. Ook heeft ze een verrassing voor Rik als ze thuiskomt met een gloednieuwe motor. Na een proefritje is het al snel weer koek en ei tussen de twee.

Shanti heeft een klein cadeautje voor Rik
Shanti heeft een klein cadeautje voor Rik

Marwans nieuwe baas

Marwan zorgde vorige week nog voor het ontslag van zijn chef Tess en meent nu dat hij geknipt is haar baan als hoofd food en beverage over te nemen. Hij heeft zelfs al een CV gemaakt, maar staat beteuterd te kijken als blijkt dat ene Tamara al is aangenomen.

Tamara is Marwans nieuwe baas
Tamara is Marwans nieuwe baas

Tamara blijkt veeleisend, doortastend en nog strenger dan haar voorganger Tess. Ze heeft ook betere oren: als ze Marwan tegen Marcel hoort zeggen dat hij haar best wel zou willen doen, krijgt hij een standje omdat hij voor een onveilige werksfeer zorgt.  Marwan is vastberaden Tamara zo snel mogelijk te laten ontslaan.

Tamara houdt Marwan strak
Tamara houdt Marwan strakZeker als ze hem tijdens een belangrijk evenement behandelt als veredelde loopjongen. Marwan besluit uit wraak het wifinetwerk van De Rozenboom te saboteren om haar voor gek te zetten en zelf als reddende engel op te treden. Het plan mislukt als Tamara in het bijzijn van Ludo het probleem zelfstandig oplost.

Tamara blijkt vindingrijk
Tamara blijkt vindingrijk

Nina's nieuwe plan

Nina ziet hoe moeilijk Bing het heeft met de situatie rond Boks. Hij is te trots om de vier ton van haar te lenen en als Shanti definitief afhaakt moet ze met een nieuw plan komen. Ze leent hem geen geld, maar investeert het bedrag in de zaak. Bing vindt het vreselijk, want het zou haar mede-eigenaar maken en dat tast hem aan in zijn eergevoel.

Nina kan niet tot Bing doordringen
Nina kan niet tot Bing doordringen

Nina kan er niet bij dat Bing zo koppig is en dat maakt een etentje bij Ludo en Janine er niet gezelliger op. Als Nina steken onder water blijft geven ontploft Bing: hij blaft Nina toe dat hij zaken en privé niet mengen, dat gaat verkeerd: kijk maar naar haar ouders. Bing vertrekt, maar niet voordat Ludo hem op het hart drukt dat hij aan zijn gezin moet denken. Hij kan niet anders dan Nina’s aanbod accepteren.

Bing heeft geen keus
Bing heeft geen keus

Laura’s lucratieve deal

Ludo heeft goed nieuws voor Laura: de vernissage was zo’n groot succes dat hij haar meer dan een ton kan uitkeren. Hij wil haar ook een exclusief contract aanbieden: al haar werk wordt voortaan door hem verkocht voor 15.000 euro per doek, met geen minimumeisen en alle onkosten worden vergoed. Laura is zo enthousiast dat ze direct tekent.

Ludo wil in zee met Laurs
Ludo wil in zee met Laura

Laura is zich van geen kwaad bewust als ze de volgende dag in een podcastinterview met Janine vertelt dat ze verslaafd is aan schilderen. Janine schrikt na de opnames als ze hoort over Ludo’s contract. Ze meent dat Ludo haar probeert uit te buiten en confronteert hem ermee, maar Ludo wil er niets van weten: zaken zijn zaken. Als gevolg van dit zoveelste conflict gaat Janine bij Bing en Nina logeren.

Janine neemt het voor Laura op
Janine neemt het voor Laura op

Ondertussen heeft Laura een enorme terugval: op de weg terug van de groothandel weet ze ineens de weg niet meer. Per toeval stopt ze bij Boks waar Henk haar al was komen zoeken. Hij troost zijn vrouw en kondigt aan zijn baan in de buurtsuper op te zeggen zodat hij fulltime haar belangen kan behartigen.

Laura zit er volledig doorheen
Laura zit er volledig doorheen

Ludo’s conflict

Ludo en Janine bereiken een impasse in hun voortslepende conflict. Zij vindt hem hard en onmenselijk en beticht hem ervan alleen maar te willen winnen ten koste van alles. Ludo vindt zijn vrouw juist hard en onredelijk: hij kan in haar ogen niets goed meer doen terwijl hij heus het beste met iedereen voor heeft. De relatie staat onder grote druk en geen van beiden wil toegeven.

Ludo is de verwijten van Janine beu
Ludo is de verwijten van Janine beu

Linda legt het bij

Linda en Luuk komen weer nader tot elkaar als ze weer aan de slag gaat in de praktijk en bewijst dat ze haar werk nog gewoon kan doen. Op advies van Ludo besluit Luuk weer toenadering te zoeken en al snel staan ze als vanouds gezellig in Boks karaoke te zingen. Maar de avond eindigt verwarrend: Luuk zet Linda in een taxi, bedenkt zich en wil op het laatste moment toch mee waarna zij aangeeft liever terug naar Laura te gaan.

Luuk en Linda hebben het gezellig
Luuk en Linda hebben het gezellig

Het zorgt wederom voor verwarring en ruis op de lijn tussen de twee. Janine adviseert Linda om duidelijk met Luuk uit te spreken wat ze willen en dat blijkt toch weer elkaar te zijn. Maar daarmee zijn de problemen niet opgelost: Luuk wil nog niet met haar samenwonen, dus ze mag terug naar de boot, maar dan slaapt hij in de loods. Het maakt de sfeer er niet beter op.

Janine geeft Linda een zetje in de goede richting
Janine geeft Linda een zetje in de goede richting

Naomi’s manipulaties

Steef voelt zich vreselijk ongemakkelijk nadat hij vorige week een blauwtje liep bij Naomi. Maar zijn genadeloze huisgenote heeft een nieuw plan bedacht om een wig te drijven tussen zijn vader en haar moeder… En Steef speelt daar onbedoeld een sleutelrol in.

De spanning is te snijden tussen Steef en Naomi
De spanning is te snijden tussen Steef en Naomi

Als Steef stilletjes zijn telefoonlader van haar kamer haalt lijkt er niks aan de hand, maar Naomi gebruikt het voorval om emotioneel aan te kloppen bij Elisa. Ze vertelt haar moeder in vertrouwen dat Steef zich intimiderend gedraagt sinds het zoenincident. Ze voelt zich niet veilig in het Paleis en wil thuis komen wonen.

Naomi bespeelt haar moeder
Naomi bespeelt haar moeder

Elisa kan het niet laten de situatie met Julian te bespreken die op zijn beurt direct weer naar Steef gaat. Hij schrikt zich rot: hij wil niet te boek staan als engerd en was überhaupt amper 20 seconden op haar kamer. Uiteraard kiezen beide ouders partij voor hun kind waardoor hun relatie onder druk staat.

Naomi's plan lijkt te werken
Naomi's plan lijkt te werken

Julian en Elisa staan er uiteindelijk op dat de kinderen het uitpraten. Er wordt een overleg belegd in het Paleis waarbij Steef zelfs sorry zegt. Maar Naomi wil er niets van weten: excuses zeggen haar niets. Marwan prikt echter door haar act heen en bevestigt Steefs verhaal: hij was echt amper 20 seconden binnen. Naomi blijft stug vasthouden aan haar versie van de feiten, maar zelfs Elisa twijfelt nu.

Naomi valt door de Marwand
Naomi valt door de Marwand

Shanti’s prijzige misstap

Aan het eind van de week maakt Shanti zich op om te onderhandelen met Ludo over het schilderij. Ze heeft nul verstand van kunst, maar op advies van Rik laat ze zich uitgebreid bijspijkeren door Richard die haar een stoomcursus geeft. Als Shanti toch blijft twijfelent aan haar kunnen, stelt hij voor haar via een oortje door de onderhandelingen te praten.

Benny blijkt een strenge leraar
Benny blijkt een strenge leraar

Ludo is onder de indruk van Shanti’s voorkomen en voorstel en mede dankzij Richards instructies slaagt ze erin Ludo te overtuigen met haar in zee te gaan. Shanti is bij Richard als ze een belletje krijgt dat haar bod is geaccepteerd.

Ludo gaat akkoord
Ludo gaat akkoord

Terwijl Rik thuis nietsvermoedend de koelkast staat schoon te maken verliezen Shanti en Richard zich in de opwinding van het aankoopmoment. Een omhelzing eindigt in een zoen en een zoen start een vrijpartij.

Shanti heeft zichzelf niet in de hand
Shanti heeft zichzelf niet in de hand

En verder: Laura heeft de meest irritante ringtone, aan Bing en Nina zijn geen zangers verloren gegaan en Marwan en Nola worden als setje gezien.

-
-

Meer over