Spoilers!

Komende week in GTST: Verzwegen vleselijkheden en de betrapte baron

7 maart 2024 07:41 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Shanti die de aankoop van een duur schilderij vierde door spontaan het bed te delen met Richard.

Shanti's twijfels

Shanti heeft na de seks meteen spijt en wil ’t het liefst zo snel mogelijk vergeten. Het lijkt haar ideaal om met Rik het schilderij weg te brengen naar een kluis van Palmnoot in Luxemburg. Rik heeft niks door en ziet een tripje wel zitten.

Shanti wil haar slippertje doodzwijgen
Shanti wil haar slippertje doodzwijgen

Heel romantisch wordt het niet: Richard informeert Shanti dat de kluis werkt met vingerafdrukscans. Zij staat niet in het systeem, hij wel. Richard moet dus mee om de zaken te regelen. Shanti vindt het een vreselijk vooruitzicht, maar stemt toch in.

Shanti schaamt zich vreselijk
Shanti schaamt zich vreselijk

Richard gedraagt zich tijdens het reisje als een heer en Rik en Shanti zijn drukker met de inhoud van het depot: er blijkt gigantisch veel kunst en curiosa te staan. Na wat plichtplegingen maakt Richard zich uit de voeten, hij gaat terug naar Nederland. Wat Shanti en Rik niet doorhebben is dat hij het originele schilderij nog altijd zelf in het bezit heeft.

Shanti blijkt grote kunstschatten te bezitten
Shanti blijkt grote kunstschatten te bezitten

Nina's dilemma

Nina had Bing beloofd dat ze de rebranding van Boks zou bekostigen, maar als blijkt dat het geen vier maar zes ton gaat kosten staat ze met de rug tegen de muur. Ze kan dat bedrag niet ophoesten zonder haar eigen bedrijf schade aan te doen. Dat vindt Janine geen goed idee, ze adviseert haar dochter bij Ludo aan te kloppen.

Nina zit financieel omhoog
Nina zit financieel omhoog

Dat is het laatste wat Bing zou willen, maar om haar man niet ten onder te laten gaan doet ze het toch. Met frisse tegenzin sluit ze een deal met haar vader: via een handige financiële constructie schiet hij de twee ton voor, zodat Bing er niet achter hoeft te komen. Bing is dolblij als ze hem vertelt dat het geld vrijkomt, maar de waarheid knaagt aan haar.

Nina sluit een geheime deal met haar vader
Nina sluit een geheime deal met haar vader

Laura’s risico

Ludo heeft een verrassing voor Henk en Laura: er is interesse vanuit Spanje voor haar werk en ze krijgt over twee weken een expositie in Barcelona waar het stel voor is uitgenodigd. Henk twijfelt, want dat is net het weekend dat ze naar Saskia in Düsseldorf zouden gaan.

Laura mag naar Barcelona
Laura mag naar Barcelona

Laura ziet hoe erg hij er mee zit en maakt haar agenda vrij zodat ze een week eerder naar Saskia kunnen. Dat is niet het grootste probleem: ze lopen bij Ludo de baron tegen het lijf die Linda laatst voor duizenden euro’s oplichtte.

Ludo weet niet wie de koper echt is
Ludo weet niet wie de koper echt is

Hij heeft twee van Laura’s schilderijen gekocht en werpt zich op als kunstimpresario die graag haar belangen wil behartigen. Na een borreltje en mooie beloftes over investeringen en beleggen is Henk als zaakwaarnemer van Laura bereid om met hem in zee te gaan.

De baron pakt Henk in
De baron pakt Henk in

Laura vindt het allemaal prima als Henk er maar okay mee is, ook al vindt ze 50.000 euro wel wat veel geld. Linda weet ze per toeval voor een ramp te behoeden als ze langskomt en de folder van de baron ziet. Ze waarschuwt Henk en Laura die een plannetje bedenken.

Linda behoedt Laura en Henk voor een ramp
Linda behoedt Laura en Henk voor een ramp

Samen met Bing lokken ze de oplichter in de val in Laura’s atelier. De baron kan geen kant op en wordt ingerekend. Linda houdt ook nog eens de twee doeken die hij van Laura heeft gekocht: da’s samen mooi de 30.000 die ze nog van hem tegoed had. Eind goed, al goed.

Bing helpt de baron te pakken
Bing helpt de baron te pakken

Janine neemt afstand

De breuk tussen Ludo en Janine blijft groeien. Ludo doet zijn best de kloof te dichten, maar Janine mijdt hem het liefst zoveel mogelijk. Ludo geeft niet zomaar op: hij nodigt Janine uit voor een romantisch dinertje met operabezoek dat geslaagd verloopt.  Aan het eind van de avond heeft Janine nieuws: ze wil in relatietherapie.

Janine heeft nieuws voor Ludo
Janine heeft nieuws voor Ludo

Ludo wil dat pertinent niet: de gedachte hun problemen met buitenstaanders te bespreken is hem een brug te ver. Na een gesprek met Luuk doet hij een knieval: Janine mag van hem met een therapeut gaan praten. Janine is zo pissig dat ze naar de logeerkamer verkast.

De afstand tussen Ludo en Janine is voelbaar
De afstand tussen Ludo en Janine is voelbaar

Linda zoekt toenadering

Linda baalt van de afstand tussen haar en Luuk sinds ze hun bruiloft in het water liet lopen. Ze was bijna getrouwd, nu lijkt ’t weer of ze aan het daten is met haar man die nog altijd het liefst apart van haar woont.

Linda en Luuk draaien weer om elkaar heen
Linda en Luuk draaien weer om elkaar heen

Dat ze chemie hebben blijkt wel als ze na gekibbel op de boot twee keer achter elkaar stomende seks hebben. Maar dat is niet genoeg om de breuk echt te lijmen: ze wil na een gesprek met Janine ook in relatietherapie. Luuk staat daar open voor, maar slaat dicht als Linda wil dat ze weer samen op de boot gaan wonen. Er is echt werk aan de winkel, vooral als hun kleren aan zijn.

Linda en Luuk begrijpen elkaar fysiek als de beste
Linda en Luuk begrijpen elkaar fysiek als de beste

Wedje om wijn

Tamara laat haar autoriteit nog altijd stevig gelden als de nieuwe manager van De Rozenboom, tot irritatie van Marwan die weinig heeft met haar beleid om klanten ineens natuurwijn te verkopen. Met wat hulp van Nola ondermijnt hij Tamara’s verkoopstrategie, tot ze zelf besluit de wijn aan de man te brengen.

Marwan en Tamara gaan een wedstrijdje aan
Marwan en Tamara gaan een wedstrijdje aan

Het loopt uit op een wedstrijdje: als zij 10 flessen verkoopt, poetst Marwan alle glazen. Ze verkoopt de laatste fles aan zichzelf en wint de weddenschap, maar trakteert Marwan wel op een wijntje na sluitingstijd waar ze elkaar beter leren kennen. Marwan vertelt over Tom, zij biecht op geen kinderen te kunnen krijgen. Het ijs is definitief gebroken.

Tamara geeft zichzelf bloot
Tamara geeft zichzelf bloot

Naomi’s gekonkel

Om de aandacht van haar moeder te claimen doet Naomi nog steeds alsof ze doodsbang is voor mannen in het algemeen en Steef in het bijzonder. Elisa maakt zich zorgen, maar dat weerhoudt haar tot irritatie van Naomi er niet van tijd met Julian door te brengen. Als ze dit merkt, laat Naomi een date stikken om het stel te storen tijdens een avondje samen.

Naomi doet huilie-huilie
Naomi doet huilie-huilie

Reden genoeg voor Julian om met Steef te gaan praten die zich erg ongemakkelijk voelt door de situatie. Julian adviseert hem afstand te houden en dat neemt de jongen iets te letterlijk: hij vertrekt uit het Paleis om bij Julian te logeren. Dat was nou ook weer niet de bedoeling: Steef heeft niks verkeerds gedaan. Julian stuurt hem diezelfde avond nog terug naar huis.

Julian roept zijn zoon tot de orde
Julian roept zijn zoon tot de orde

Als Steef terugkomt betrapt hij Naomi met een one night stand in het Paleis. Hij snapt er niets van: ze was toch bang voor mannen? Hij deelt zijn zorgen met Marwan die de volgende dag toevallig Naomi hoort beweren tegen Elisa dat ze die avond alleen thuis was.

Steef en Marwan overleggen over Naomi
Steef en Marwan overleggen over Naomi

Naomi wil dat Elisa bij haar blijft, waardoor ze weer een date met Julian af moet zeggen. Dit zorgt weer voor onderlinge spanningen tussen de twee omdat Julian meent dat Naomi best voor zichzelf kan zorgen terwijl Elisa weigert haar dochter in de steek te laten en het hem ernstig kwalijk neemt dat hij daar geen begrip voor lijkt te hebben.

Naomi krijgt haar zin
Naomi krijgt haar zin

Ondertussen heeft Marwan haarfijn door wat er speelt: Naomi is al tijden bezig Julian en Elisa uit elkaar te krijgen. Hij opent Steef de ogen en gaat de confrontatie met Naomi aan die uiteraard alles glashard ontkent. Maar Marwan maakt het simpel: of ze vertelt zelf de waarheid, of hij gaat met Elisa praten.

Marwan zet Naomi voor het blok
Marwan zet Naomi voor het blok

En verder: We doen net of Linda en Janine dezelfde maat hebben, het is zo rustig in Boks dat zelfs figuranten tekst krijgen en uitgerekend Bing vindt dat kinderen teveel gepamperd worden.

Bing is onbedoeld ironisch
Bing is onbedoeld ironisch

Meer over