Spoilers!

Komende week in GTST: Woelige wederdiensten en het pikante pasta partijtje

19 mei 2022 10:13 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Nina en Lars die eindelijk gehoor gaven aan hun lusten.

Nina’s schuldgevoel

Nina is verliefd. Smoorverliefd. En die gevoelens zijn wederzijds. Maar ze wil haar gezin niet kwijt, dus dringt ze er bij Lars op aan dat het écht bij 1 keer blijft. Hoe zeer ze het ook beiden willen. Lars blijft contact zoeken terwijl Nina druk bezig is met de voorbereidingen van haar liefdesfeest met Bing. Ze neemt zich voor om Lars nog één keer goed de waarheid te zeggen, maar bij die ontmoeting kan ze niet ontkennen dat ze ook gevoelens voor hem heeft.

Shanti schrikt zich rot als Nina opbiecht dat ze met Lars naar bed is geweest. Ze kan er echter niet te lang op doorgaan met Rik in de buurt dus gaat Nina snel over tot de orde van de dag. Nina gaat een babyshower organiseren voor Shanti die ook nog dienst doet als gender reveal party. Nina krijgt in goed vertrouwen de envelop van de gynaecoloog mee met het geslacht van de kleine.

Oriana dringt zich op

Lynn begint gevoelens te krijgen voor haar ex-vriendin Oriana die zich op blijft dringen. Dit tot groot verdriet van Merel die nog altijd zelf heimelijk verliefd is op haar vriendin. Het vervelende is dat Oriana nergens heen kan: ze heeft geen geld om Meerdijk te verlaten.

Lynn biedt aan een ticket voor haar te betalen. Maar zij beslist anders: ze wil werken voor haar geld en biedt aan samen met Lynn de workshop pasta maken te geven waar Laura de familie Verduyn mee wil verrassen. Lynn heeft één voorwaarde: geen geflirt. Maar de pasta workshop is één en al geflirt tot grote frustratie van Merel die niet goed weet wat ze er mee aan moet. Ze wil Lynn het liefst beschermen, maar kan niets doen. Lynn heeft die hulp ook niet echt nodig.

Ze geeft Oriana aan het eind van de middag het geld voor haar ticket en verwacht dat ze zo snel mogelijk vertrekt. Later die avond gaat Lynn bij Merel langs om te vragen waarom ze zo gek deed tijdens de workshop. Merel schrikt als ze zichzelf hoort bekennen dat ze verliefd op Lynn is.

Maar ze krijgt de dag erna een teleurstelling te verwerken: Lynn heeft geen romantische gevoelens voor haar en hoopt dat ze desondanks wel gewoon vriendinnen kunnen blijven. Merel zit helemaal in de put en blaft iedereen in huis af, maar ze kan niks doen. Net als Saskia niets anders kan doen dan toekijken hoe de liefde tussen Lynn en Oriana weer opbloeit in De Koning. Lynn geeft toe aan haar gevoel: ze wil haar ex weer terug om samen te gaan sparen voor een nieuw eettentje in Thailand.

Flips voorstel

Julian ontmoette vorige week in het casino de mysterieuze, schatrijke Philippa ‘Flip’ Bremers die uit de gulheid van haar hart een paar duizend euro voor hem achterliet. Julian wil dat geld niet aannemen en weet haar met hulp van Marwan op te sporen. Philippa snapt niets van Julians koppige principes en stelt voor dat hij in ruil voor het geld een klusje voor haar doet. Hij moet de auto van een vriendin naar Rotterdam rijden en dat levert hem een paar duizend euro extra in cash op.

Julian voelt direct aan dat het zaakje stinkt. Maar hij kan het geld uitstekend gebruiken als Dolly met spoed naar de dierenarts moet om een grasaar uit haar keel te laten verwijderen. De operatie kost 700 euro. Hij besluit in te gaan op het voorstel van Flip.

Marwan verklaart ‘m voor gek, maar Julian rijdt de auto toch richting het havengebied van Rotterdam. Onderweg wordt hij gestopt door de politie die hem vriendelijk doch dringend verzoeken de kofferbak te openen. Tot Julians eigen verbazing zit er niks in.

Hij vervolgt zijn rit en levert de auto bij een loods af. Als hij naar de bushalte loopt om naar huis te gaan, blijkt dat Marwan ‘m gevolgd is. Samen uit, samen thuis. Julian probeert zijn geweten te sussen: hij heeft geen drugs vervoerd. In de loods blijkt waar ’t wel om ging als van onder het dashboard een partij illegale diamanten komt.

De volgende dag komt Flip naar de buurtsuper om Julian de rest van het geld te geven, maar ze treft alleen Marwan aan. Die weet haar na een belletje met Julian te overtuigen dat ze de envelop met inhoud bij Marwan achterlaat. Flip neemt afscheid met de woorden ‘tot ziens’, wat betekent dat Julian nog lang niet van haar af is.

Maar thuis maakt Julian mooie sier met de honderden euro’s die hij heeft verdiend. Hij beweert stiekem een dagje te hebben geklust in de nieuwe villawijk. De Verduyntjes slikken het als zoete koek, zo krijgen ze weer wat financieel perspectief.  

Daans aannames

Janine stuurt Daan achter Agaath van Dijnselburg aan. Hij doet zich voor als een louche aannemer die aanbiedt de renovatie van de flats voor een habbekrats te doen. Sjoemelen is geen enkel probleem. Hij weet Agaath te overtuigen met hem in zee te gaan, al heeft ze geen idee dat Daan het hele gesprek opgenomen heeft. Heel veel heeft Agaath niet te vrezen. Bij thuiskomst zet Daan het onmiddellijk op een zuipen. Hierdoor sluit hij zijn telefoon aan op de verkeerde oplader waardoor het toestel onbruikbaar wordt en de opname verloren gaat.

Janine vindt het onvoorstelbaar dom. Daan belooft ‘gewoon’ nog eens met Agaath te gaan praten en het opnieuw op te nemen, maar Janine heeft haar twijfels. Volgens Ludo zit Daan nog met z’n hoofd bij Robin en hij besluit ‘m subtiel te polsen. Wat ze niet doorhebben is dat Daan inmiddels openlijk wodka drinkt in het veilinghuis. Dit kan niet goed blijven gaan.  

Janine speurt door

Zonder Daans bewijsmateriaal heeft Janine meer aanknopingspunten nodig. Ze duikt in het verleden van Agaath en ontdekt dat tot vijf jaar geleden haar man Berend het bedrijf leidde. Hij was zo geliefd dat ‘ie zelfs huisbaas van het jaar werd. Maar sinds Agaath de boel overnam is de ellende begonnen… En ontbreekt van Berend elk spoor.

Janine krijgt de kans om Agaath wat persoonlijke vragen te stellen als ze elkaar dankzij Ludo’s connecties ‘toevallig’ treffen tijdens een liefdadigheidsevenement. Agaath is haar gebruikelijke beleefde zelf tot Janine over Berend begint. De boodschap is duidelijk: “Laat mij met rust.”

Van oude papa’s…

Shanti’s zwangerschap drukt Rik met zijn neus op de feiten: hij is niet de jongste meer. Het idee een oude papa te zijn boezemt hem angst in. Hij wil een rigoureus sportdieet gaan volgen om maar zo fit en energiek mogelijk te zijn. Shanti vindt ’t allemaal erg overdreven: hun kindje gaat alles wat ze doen sowieso oud en achterhaald vinden.  

Maar Shanti is op haar beurt ook aan het stressen: over de kinderkamer, de vraag hoe ze werk en privé kan combineren als de kleine er is en ook de naam van de spruit is nog een struikelblok. Rik weet het goed gemaakt en verrast zijn vrouw met een luxe ontspanningsarrangement voor twee in De Rozenboom. Terwijl zij ontspannen maken de Verduyntjes de kinderkamer klaar.

Daan betrapt

Aan het eind van de week gaat het definitief mis met Daan. Zijn nieuwe ontmoeting met Agaath levert geen bruikbaar bewijs op en Janine heeft ‘m niet meer nodig. Gefrustreerd begint hij zonder rem te drinken in het veilinghuis. Janine en Ludo treffen hem compleet kachel aan. Daan wordt boos als ze hem hele terechte vragen stellen. Hij wil kwaad weglopen maar valt laveloos voor hun voeten.

En verder: Marwan heeft ‘bruine boevenogen’, Steef en Pim runnen de buurtsuper en Nina is in shock als ze ontdekt dat bruidstaart zoet is.

Meer over