Spoilers!

Komende week in GTST: Sinistere sleutelfiguren en de bizarre brandwond

10 november 2022 01:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Rik die op het laatste moment besloot toch niet terug te keren naar Shanti.

Nieuwe wegen

Rik besluit zijn leven weer op te pakken als vrijgezel en papt tijdens de tweede comedy avond in Boks aan Kate, een mooie dame die hij na een paar drankjes meeneemt naar zijn duinhuisje. Daan ziet met lede ogen toe hoe zijn broer vreemdgaat, maar eenmaal thuis barst Rik in de armen van zijn date in huilen uit.

Daan twijfelt over de keuzes van Rik
Daan twijfelt over de keuzes van Rik

Ondertussen heeft Shanti het advies van Luuk ter harte genomen: ze gaat wandelen in een poging bij haar verdriet te komen. Saskia en Laura schrikken wel als Shanti aankondigt een uitgestrekte wandelroute te gaan volgen in een afgelegen, bosrijk gebied. Ze willen met haar mee voor emotionele steun, maar eigenlijk vindt Shanti dat helemaal niks.

Shanti wil het liefst alleen wandelen
Shanti wil het liefst alleen wandelen

Daar valt wat voor te zeggen: Shanti probeert de rust te vinden, maar Saskia en Laura babbelen aan een stuk door over werk, kinderen en hoe lekker rustig het wel niet is. Ze bedoelen het goed, maar werken vreselijk op haar zenuwen.

Shanti is haar vriendinnen meer dan zat
Shanti is haar vriendinnen meer dan zat

De situatie escaleert als ze pauzeren op een kampeerplaatsje en Shanti haar voeten wil warmen aan een kampvuur. Saskia vreest dat ze juist in een psychotische waas in het vuur wil stappen en komt tussenbeide. Shanti duwt haar van zich af waardoor Saskia haar hand flink verbrandt.

Saskia raakt gewond door Shanti
Saskia raakt gewond door Shanti

Saskia heeft pijn en verwacht excuses, maar ze krijgt niks anders dan afkeer en walging van Shanti die het helemaal zat is dat ze zo overdreven bezorgd is om ‘die zielige buurvrouw met d’r dooie kindje’. Shanti loopt boos weg terwijl Saskia haar naroept dat ze wel begrijpt waarom Rik weg is.

Het gaat van kwaad tot erger tussen Shanti en Saskia
Het gaat van kwaad tot erger tussen Shanti en Saskia

Daan gaat daags na de comedy avond in Boks langs bij zijn broer om te zien hoe het gaat. Rik geeft toe dat hij teveel heeft gedronken, maar dat de situatie in Meerdijk hem benauwd. Hij mist Shanti vreselijk, maar hij kan in haar huidige staat ook niet met haar zijn.

Rik kan niet voor Shanti zorgen
Rik kan niet voor Shanti zorgen

Saskia blijkt tweedegraadsbrandwonden te hebben. Luuk doet wat hij kan om haar hand te verbinden, maar ze zal de komende weken niet kunnen werken. Saskia wordt door haar gezin opgevangen en zelfs Merel is bereid de strijdbijl te begraven.

Saskia heeft vreselijk veel pijn
Saskia heeft vreselijk veel pijn

Saskia zit echter vooral met haar hoofd bij Shanti. Als ze de volgende dag naar De Koning gaat om het uit te praten blijkt dat Shanti daar nul behoefte aan heeft. De vriendschap is wat haar betreft over, sterker nog: ze ontslaat Saskia ter plaatse. Ze krijgt nog drie weken salaris maar moet nu al ophoepelen.

Shanti is klaar met Saskia
Shanti is klaar met Saskia

Lynn vliegt uit

Marwan blijkt de onverwachte redder in nood als hij de band tussen ruziënde zusjes Merel en Demi weet te herstellen. Hij lokt ze allebei naar de comedy avond in Boks zodat ze het uit kunnen praten.

Marwan brengt Merel en Demi samen
Marwan brengt Merel en Demi samen

Maar in Boks lopen Merel en Lynn elkaar ook tegen het lijf. Lynn vindt het zo pijnlijk om haar ex zo vrolijk en blij te zien terwijl zij zelf stuk gaat van verdriet. Daarom neemt ze een radicaal besluit: Lynn stapt op bij De Koning en kondigt aan naar Thailand te gaan om een nieuw leven te beginnen.

Lynn neemt plots ontslag
Lynn neemt plots ontslag

Lynn houdt een kort afscheidsrondje door Meerdijk. Ze krijgt van Janine goed advies en een envelop met inhoud mee, maar krijgt bij Merel 0 op het rekest. Ze heeft zogenaamd geen tijd. Demi komt haar toevallig tegen als ze met rolkoffer en al op weg gaat naar haar nieuwe leven.

Lynn krijgt van Janine een gouden parachute
Lynn krijgt van Janine een gouden parachute

Henks logeerpartijtje

Wekenlang voelde Henk zich grotendeels overbodig in het leven van Laura. Zeker nu ze het zo druk heeft met haar nieuwe appartement waar ze in haar eentje wil wonen. Het is daarom extra lastig om tijd voor elkaar te vinden. Bij hoge uitzondering mag hij blijven logeren als ze samen naar de comedy night in Boks zijn geweest.

Henk leest nog zonder bril
Henk leest nog zonder bril

Henk wil Laura verrassen met een romantisch dinertje, maar dat moet helemaal ingepland worden. Uiteindelijk meent Laura tijd te hebben na de wandeltocht met Shanti en Saskia. Henk kookt enorm uitgebreid, maar na het brandwondincident is Laura zo afgepeigerd dat ze het liefst direct naar bed wil.

Henk ziet zijn romantische date met Laura in het water vallen
Henk ziet zijn romantische date met Laura in het water vallen

Onverrichterzake gaat Henk langs bij Marwan die nog wel wat zinnig liefdesadvies heeft: vrouwen houden van mannen die hard to get spelen. Dus Henk moet zich minder dienstbaar opstellen en niet overal ja op zeggen.

Marwan meent alles over vrouwen te weten
Marwan meent alles over vrouwen te weten

Linda’s afspraakje

Linda begint de week met een verrassing als Luuk haar uit het niets mee uit eten vraagt. Ze maakt zich vreselijk druk om die date: wat moet ze aan, wat gaan ze doen, wat als het niks wordt? Gelukkig staat Janine klaar met goed advies over kleding en visagie. Linda is helemaal vol van haar afspraakje. Maar als ze eenmaal in de make-up zit krijgt ze onverwacht een allergische reactie van de lippenstift. Haar lippen zwellen enorm op waardoor ze zich gedwongen voelt het afspraakje af te zeggen.

Linda blijkt allergisch voor make-up
Linda blijkt allergisch voor make-up

Later in de week komt het er alsnog van: ze gaan een hapje eten in De Rozenboom. Linda is zo zenuwachtig dat ze geen idee heeft wat ze moet zeggen. Helemaal als ze hoort dat Luuk een kamer heeft geboekt zodat hij gezellig een drankje kan doen.

Luuk heeft wilde plannen met LInda
Luuk heeft wilde plannen met Linda

Linda weet zich geen raad en kraamt voor haar gevoel alleen onzin uit. Ze is dan ook dolblij als Ludo en Janine onverwacht in het restaurant blijken te zijn. Ze beweegt hemel en aarde om er een double date van te maken om zo de spanning wat te breken. Maar Linda maakt er zelf weer een potje van als ze onder de tafel gaat voetjevrijen.

Linda heeft zelfkennis
Linda heeft zelfkennis

Ze meent dat ze Luuk aan het uitdagen is, maar het blijkt Ludo te zijn die zich zo ongemakkelijk voelt dat hij direct opstapt. Zo is Linda alsnog alleen met Luuk die haar na het toetje op de man af vraagt met hem mee te gaan naar boven: het is anders zo zonde om alleen in dat grote bed te liggen.

Luuk wil met Linda een bed delen
Luuk wil met Linda een bed delen

Steefs spanning

Marwan merkt dat er iets goed mis is met Steef als hij een boksafspraak afzegt omdat ‘ie ziek is, terwijl zijn opa van niks weet. Hij gaat langs bij Steef die toegeeft dat hij teveel aan zijn hoofd heeft. Marwan schrikt als de jongen hem zijn lange to-do list laat zien.

Steef heeft een benauwend lange takenlijst
Steef heeft een benauwend lange takenlijst

Marwans oplossing voor werkstress is wat paradoxaal: ze gaan elkaar helpen met hun werk. Terwijl ze de film kijken van het boek dat Steef voor school moet lezen maken ze samen het huis aan kant én helpt Steef met het samenstellen van de nieuwe lading Barodea maaltijdboxen.

Steef en Marwan slaan de handen ineen
Steef en Marwan slaan de handen ineen

Stefano is er weer

Janine staat gek te kijken als Stefano ineens weer in huis staat. Hij had z’n eigen sleutel gebruikt om binnen te komen, maar zweert terug te zijn met de beste bedoelingen. Hij wil haar hulp om het uit te praten met Ludo. Het beste wat ze hem kan aanraden is open en eerlijk het gesprek aan gaan. Janine weet haar man te overtuigen toch met Stefano af te spreken in De Rozenboom.

Stefano ronselt Janine voor zijn plan
Stefano ronselt Janine voor zijn plan

De broers treffen elkaar en hebben een goed gesprek. Eigenlijk wil Ludo alle banden met Stefano verbreken en zelfs zijn aandelen terugkopen zodat ze niks meer met elkaar te maken hoeven hebben. Stefano vraagt echter om een nieuwe kans. Hij wil bij het veilinghuis blijven en het goed maken met de familie. Hij geeft zelfs zijn huissleutel terug. Ludo blijkt minder onvermurwbaar dan gedacht: hij biedt hem wederom een contract aan als directeur van het veilinghuis.

Ludo geeft Stefano weer een kans
Ludo geeft Stefano weer een kans

Dat is precies waar Stefano op hoopte. Hij legt contact met een mysterieuze partij en verzekert hen dat het een kwestie van tijd is voordat hij de polissen in handen heeft. Ludo lijkt niets door te hebben. Bij Cato en Daan gaan wel alle alarmbellen rinkelen als Stefano weer stralend achter zijn bureau zit. Cato is direct duidelijk: ze wil alleen nog zakelijk contact met Stefano, hun vriendschap is door alles wat hij geflikt heeft definitief voorbij.

Cato is klaar met Stefano
Cato is klaar met Stefano

Daan gaat daarentegen rechtstreeks naar Ludo om zijn beklag te doen. Hij weigert met Stefano samen te werken en gaat helemaal los. Ludo is niet onder de indruk: hij is de baas en heeft aan niemand verantwoordelijkheid af te leggen. Het staat Daan vrij om op te stappen, hoe jammer hij dat ook vinden zou.

Ludo laat zich door niemand de les lezen
Ludo laat zich door niemand de les lezen

Nola’s nieuwe oude vriendin

Bing en Nina zijn misschien nog wel nerveuzer dan Nola voor haar eerste dag in haar nieuwe brugklas. Maar het gaat zo goed dat Nola al na school direct thuiskomt met Emma, een meisje dat ze nog kende van haar vorige klas.

Nina kan niet wachten tot Nola nieuwe vriendinnen maakt
Nina kan niet wachten tot Nola nieuwe vriendinnen maakt

Emma is alles wat Chanel niet is: vrolijk, beleefd, van goede komaf. Nina is als een kind zo blij dat alles toch nog goed af lijkt te lopen. Ze weet zeker dat de problemen met Chanel en de rest van de familie De Bever voorbij zijn. Maar Bing heeft zo z’n twijfels.

Nina en Bing zijn blij met Nola's nieuwe klas
Nina en Bing zijn blij met Nola's nieuwe klas

Toch lijkt er geen vuiltje aan de lucht: Nola vraagt of ze bij Emma mag blijven logeren en dat is uiteraard geen probleem. Nina en Bing zijn blij dat alles zo goed gaat, maar wat ze niet weten is dat Nola stiekem met Chanel heeft afgesproken. Samen rijden ze weg op haar scooter.

Mag een brugklasser wel op een scooter rijden?
Mag een brugklasser wel op een scooter rijden?

En verder: De Rozenboom heeft een nieuw interieur, Linda vindt kwarteltjes zielig maar eet ze toch en Janine heeft geen woorden nodig om Ludo de les te lezen.

Ludo stelt Linda niet echt gerust
Ludo stelt Linda niet echt gerust

Meer over