Spoilers!

Komende week in GTST: Sneue SUV-slachtoffers en onheilspellende ontberingen

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met de arrestatie van Amir Nazar. De Afghaanse arts wordt verdacht van het stelen en verhandelen van medicijnen uit de ziekenhuisapotheek.

Van de regen in de drup

Met Amir op het bureau is zijn vriendengroep in rep en roer. Bing doet zijn best zo meelevend mogelijk te zijn, ook al is hij zelf het kwade genius achter de ellende. Hij biedt echter aan een goede advocaat voor Amir te betalen en pent ook een ontroerend getuigschrift voor zijn beste vriend. Uiteraard stopt Bing advocaat Kooij vooraf een fiks bedrag toe om Amir nog meer ellende te bezorgen.

GTST Amir niks mee te maken Desondanks mag hij van rechercheur Alex de afloop van het onderzoek in vrijheid afwachten. Bing is not amused en besluit bewijs te fabriceren van Amirs schuld. Hij komt met het idee een dubbelganger van Amir in te huren die voor het oog van de bewakingscamera’s van Boks medicijnen dealt. Sjors schrikt als ze de zogenaamd authentieke beelden onder ogen krijgt, maar heeft direct door dat het Amir niet is. Als Bing tegen haar wensen in de beelden toch afstaat aan de politie, zit Amir wederom snel in de cel. Sjors heeft nu echter door dat Bing weleens de boosdoener kan zijn.

GTST Amir Alex

De Lana uitgestuurd

Amirs arrestatie doet Q nog meer twijfelen of hij wel naar New York moet gaan om model te worden. Q probeert voor Lana ook een modellenklus te regelen zodat ze samen naar New York kunnen. Zijn agent ziet wel iets in de mooie tiener en vraagt haar voor een test fotoshoot die ze verpest. Als Q later bericht krijgt dat alleen hij naar New York mag, durft hij niet tegen zijn vriendinnetje te zeggen dat ze is afgewezen. Lana doet alsof haar neus bloedt en gaat enthousiast plannen maken voor hun vertrek, terwijl Q verscheurd wordt door conflicterende emoties.

GTST Q Lana slecht nieuws

Antons antipathie

De situatie rond Amir maakt de sfeer in huize Bouwhuis niet beter op. Linda is bezorgd en zit vol vragen, maar Anton heeft absoluut geen behoefte aan haar speculaties. De twee bekvechten dagenlang om de kleinste dingen, maar het is duidelijk dat Anton om hele andere redenen niet goed in zijn vel zit. Tiffy meent dat haar vader “in transitie” is, nadat hij vorige week tot de conclusie kwam dat hij nooit echt zijn eigen leven heeft geleid en vooral zijn eigen vader probeerde te pleasen. Anton draait aan het eind van de week bij en probeert het goed te maken, zeker als Linda begint te twijfelen of ze nog wel bij elkaar passen. Maar dan valt zijn oog op Tiffy’s nieuwste vriendin Shanti en lijkt hij op slag smoorverliefd.

GTST Anton Linda doe doodnormaal

Shanti’s sores

Wie Shanti is? Dat weet Tiffy ook nog niet echt. Maar als ze haar huilend in de Koning ziet zitten, kan de zorgzame Tiffy het niet laten een luisterend oor te bieden. Shanti blijkt nagelstyliste en heeft net gebroken met haar vriend waardoor ze nu geen onderdak of werk heeft. Tiffy besluit Shanti te helpen met het vinden van een baan en een woning. Vooral dat laatste is eenvoudig geregeld als ze huisbaas Rik weten over te halen Shanti de kamer te verhuren die hij vrij houdt voor zijn kleinkinderen. Al snel zijn Shanti en Tiffy echte hartsvriendinnen en aan haar eerlijkheid lijkt niemand te twijfelen. Of dat wel zo verstandig is, zal blijken.

GTST Shanti Tiffy

JoJo’s ontmaag-dingetje

Rover en JoJo zijn nog altijd smoorverliefd, maar ze hebben de liefde nog niet bedreven. Daar is een goede reden voor: JoJo is nog maagd en dat vind ze best wel een dingetje. Ze is bang dat ze haar meer ervaren minnaar teleur gaat stellen. Uiteraard wil ze hem dat niet vertellen uit angst dat hij daarom op haar afknapt. Op de avond dat het moet gaan gebeuren, drinkt JoJo zich vooraf iets teveel moed in waardoor ze zich als een dronken lor op Rover stort. Voor hem is de lol er af en de volgende dag schaamt JoJo zich zo erg dat ze het uitmaakt. Maar daar wil Rover niets van weten. Nadat JoJo haar maagdelijkheid opbiecht, verzekert Rover haar dat het niets uitmaakt en dat hij net zo lang wacht tot ze er aan toe is.

GTST JoJo Rover roes uitslapen

Marieke's offer

Ludo deed vorige week aangifte tegen Marieke omdat hij meende dat zijn dementerende schoonzus verantwoordelijk was voor de ontvoering van kleinzoon Max. Na een warrig verhoor verdween Marieke achter slot en grendel, waar ze al snel helemaal doordraait. Ze verwondt zichzelf door met haar hoofd uren tegen de celwand te bonken en moet opgenomen worden in het ziekenhuis waar ze vastgegespt en verdoofd op bed ligt. Al die ellende blijkt niet nodig, een ouder echtpaar bevestigt Marieke’s versie van de feiten: een man met een dikke buik heeft Max aan Marieke gegeven in het park vlak voordat ze gevonden werden door Janine en de rest. Marieke is dus onschuldig en gaat vrijuit, maar Ludo voelt zich vreselijk schuldig.

GTST Marieke Janine wie ben jij

Om haar bevrijding te vieren, gaan Ludo, Janine en Mark met Marieke naar de Rozenboom voor een uitgebreide lunch met lekker veel toetjes. Marieke geniet, maar Ludo en Janine worden opgeschrikt als ze tijdens het samenzijn allebei hetzelfde smsje krijgen van een onbekende afzender: “vijf min één = vier”. Bing, Aysen en Rik ontvangen hetzelfde bericht, maar tasten in het duister. Voor hun eigen veiligheid besluiten Ludo en Janine zo snel mogelijk naar huis te gaan. Maar zodra ze uit de Rozenboom komen, dendert een donkere SUV op het gezelschap af. Marieke twijfelt geen moment en duwt haar zus en zwager aan de kant om de klap zelf op te vangen. Het geblindeerde voertuig rijdt door en Marieke wordt met spoed opgenomen.

GTST Marieke cliffhanger2

In het ziekenhuis heeft Anton weinig goed nieuws. Door de klap heeft Marieke ernstige interne verwondingen opgelopen, ook wel bekend als een stomp buiktrauma. Haar milt dient verwijderd te worden, maar de kans is groot dat ze de operatie niet overleefd. Sowieso is het gezien Marieke’s dementie de vraag of behandelen wel gewenst is. Janine wil haar zus uiteraard nog niet kwijt, maar heeft geen keus als Marieke in een laatste, helder moment duidelijk maakt dat ze niet meer behandeld wil worden. Het is goed zo. De familie Sanders verzamelt zich in allerijl voor een laatste groet en in het bijzijn van ‘haar alles’ laat Marieke het leven achter zich.

GTST Mark Marieke afscheid van mijn alles2

Bob de boze beer

Terwijl iedereen zich zorgen maakt om Marieke, komt de vraag bovendrijven wie verantwoordelijk is voor alle terreurdaden. Aysen probeert uit te vogelen wie motieven heeft om achter hen aan te gaan en trekt hen na. Ze concludeert dat de psychopatische Hein Lisseberg, die Janine naar het leven stond, nog altijd vast zit. Ook Jos Uylenburg wordt uitgesloten. De crimineel mocht dan wel een hekel hebben aan Rik, Bing, Aysen en de familie Sanders maar hij is onlangs omgekomen bij een brand in de gevangenis. Dat blijkt echter deel van het meesterplan van de boef. Hij is springlevend, gaf de baby aan Marieke, zat achter het stuur van de SUV die haar overreed én doet zich al weken online voor als Bob Xander, de verloren gewaande vader van Zoe. Daar komt Zoe zelf ook achter als ze na weken mailen en chatten afspreekt met haar vader in het bos. Ze ziet in eerste instantie geen kwaad in de grote, stoere vent tot hij onthuld wie hij echt is.

GTST De Beer is terug Zoe ligt al snel vastgebonden in het bos als lokaas te wachten tot Rik haar komt redden. De Beer weet niet dat de relatie tussen Rik en Zoe voorbij is, maar hij kent ‘Rikkemans’ goed genoeg om te weten dat hij het niet kan laten de held te spelen. Als Rik dan ook een berichtje ontvangt met een foto van Zoe en De Beer, spoedt hij zich zonder iemand te informeren naar het bos. Daar blijkt de nog steeds revaliderende Rik niet opgewassen tegen de beresterke Uylenburg die niet eens zijn blaffer nodig heeft om Rik te overmeesteren.

GTST Jos Rik nog wat af te maken

En verder: Tiffy bakt anonieme taarten, Sjors is gemakshalve vergeten dat ze zelf ook jurist is en niet alleen op Nationale Zwelgavond zijn Linda en Laura overal waar ellende is.

GTST Linda Laura ziekenhuis

Meer over:

Reageren