Spoilers!

Komende week in GTST: Vaderlijke verwikkelingen en de lastige leugen

9 maart 2023 09:13 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers! 

De cliffhanger eindigde met Stanley die door Luuk en Marwan bewusteloos onder aan de trap werd gevonden.

Stanley’s infarct

Marwan belt direct 112 en net als de ambulancebroeders Stanley op een brancard wegrijden komen Bing en Nina thuis met de kinderen. Bing en Nina gaan mee naar het ziekenhuis terwijl Linda zich over Nola, Max en Manu ontfermt.

Luuk komt meteen in actie
Luuk komt meteen in actie

In het ziekenhuis wachten Bing, Luuk, Nina en Marwan op de onderzoeken die moeten uitwijzen of Stanley een hersenbloeding of een herseninfarct heeft gehad. Ondertussen voelt Luuk zich vreselijk schuldig: als hij beter naar Stanley’s klachten had geluisterd had dit mogelijk voorkomen kunnen worden. Marwan baalt van iets heel anders: hij vindt het vreselijk voor Stanley, maar het is duidelijk dat hij nu ook zijn baan als chauffeur en personal assistent kwijt is. Tussen het waken door besluit Marwan stilletjes weer verder te gaan met solliciteren.

Marwan moet weer werk zoeken
Marwan moet weer werk zoeken

Linda heeft ondertussen Nola, Manu en Max bij Ludo en Janine gebracht die verbijsterd zijn de kleinkinderen te zien na het recente incident met Nina en Stefano. Uiteraard laten ze daar niets van merken, maar ook Nina weet niet hoe ze het heeft als ze een onschuldig appje van Nola krijgt. Nina gaat de kinderen direct halen terwijl Bing bij zijn vader blijft. De artsen hebben een herseninfarct vastgesteld en Stanley krijgt medicatie om de bloedpropjes op te lossen.

Ludo en Janine hadden niet verwacht de kleinkinderen ooit nog te zien
Ludo en Janine hadden niet verwacht de kleinkinderen ooit nog te zien

Na een paar uur komt hij bij en lijkt redelijk aanspreekbaar. Van een afstandje kijken Luuk en Linda bezorgd toe: Luuk geeft aan dat de komende dagen cruciaal worden omdat Stanley risico loopt op een nieuw infarct. Hij herhaalt nogmaals hoe schuldig hij zich voelt over zijn lakse gedrag, maar Linda beweert glashard dat ze Luuk duidelijk heeft horen zeggen dat Stanley naar de spoedeisende hulp moest.

Stanley's situatie blijft zorgelijk
Stanley's situatie blijft zorgelijk

Linda’s list

De dag na Stanley’s opname blijkt hij maar moeilijk te kunnen praten en amper te kunnen bewegen. Bing hoort zijn vader zeggen dat hij van dokter Luuk met een paracetamolletje naar bed moest. Bing gaat razend naar de praktijk om verhaal te halen. Luuk kan zich niet goed verdedigen tegenover Bing die in het bijzijn van Saskia en Linda begint te dreigen. Wat Bing betreft valt Luuk een medische fout aan te rekenen. 

Luuk krijgt een boze Bing op zijn dak
Luuk krijgt een boze Bing op zijn dak

Dan komt Linda tussenbeide: ze laat zien dat in Stanley’s medisch dossier echt het advies stond naar de spoedeisende hulp te gaan als de klachten aanhouden. Bing lijkt daar genoegen mee te nemen. Stanley is waarschijnlijk wat in de war na alles wat er is gebeurd en hij vraagt Nola later die dag om opa wat meer in de gaten te houden. Luuk is blij dat Linda zo zorgvuldig is, maar weet niet dat ze stiekem eerder die ochtend zelf het dossier had aangepast.

Linda vervalst vertrouwelijke informatie
Linda vervalst vertrouwelijke informatie

Ludo’s ultimatum

Ludo en Janine zijn zo gekwetst door het verraad van zowel Stefano als Nina dat ze in alle stilte voorbereidingen treffen voor represailles. Ludo kijkt wat gek op als Stefano hoogstpersoonlijk zijn ontslagbrief komt inleveren bij het veilinghuis. Ludo eist dat Stefano binnen een week de twee miljoen losgeld terug geeft die hij wist af te troggelen.

Ludo en Janine beramen de volgende stap
Ludo en Janine beramen de volgende stap

Stefano wil er niet eens aan denken: hij beschouwt het bedrag als smartengeld voor alles wat Ludo hem ooit heeft aangedaan. En als Ludo waagt hem dwars te zitten, kan hij nog wel een boekje over hem opendoen. Maar Stefano merkt dat het leven wel degelijk is veranderd. Nina negeert hem in het openbaar en als hij oude zakencontacten lekker wil maken voor zijn nieuwe kunstgalerie blijkt dat niemand echt happig is. Hij voelt zich opeens heel erg alleen.

Stefano doet alsof hij alles onder controle heeft
Stefano doet alsof hij alles onder controle heeft

Ondertussen heeft Nina de kinderen ook ingelicht dat ze vanwege ruzie nooit meer naar opa en oma of naar Stefano gaan. Vooral Nola reageert geëmotioneerd, want dit betekent dat haar paard nu definitief weg moet bij de stoeterij van Ludo. Na een kleine uitbarsting kiest Nola de kant van haar moeder.

De kids mogen niet meer naar opa en oma
De kids mogen niet meer naar opa en oma

Sowieso worden er kanten gekozen na de breuk in de familie Sanders. De nagelparty in CS loopt uit op een pijnlijk drama als de rest ontdekt dat het hommeles is tussen Janine en Nina. Laura en Linda kiezen de kant van Janine en gaan met haar mee naar huis om het verhaal te horen, Shanti en Saskia staan aan de kant van Nina.

Heel gezellig is de nagelparty niet
Heel gezellig is de nagelparty niet

Merels drukke datingleven

Merel loopt tijdens een date met een meisje in De Koning niemand minder dan Stefano tegen het lijf. Hij probeert haar weer te versieren maar kijkt wat gek op als Merel aangeeft al een afspraakje te hebben met een dame. Tot zijn grote schrik krijgt Stefano ineens Gabrielle achter zich aan. De kroegbaas haalt alles uit de kast, tot gratis drank aan toe, om Stefano het hof te maken. 

Gabrielle probeert Stefano te versieren
Gabrielle probeert Stefano te versieren

Maar als Merels date op niks uitloopt hebben zij en Stefano aan een paar woorden genoeg om samen naar De Rozenboom te vertrekken om een vorkje te gaan prikken Tijdens het eten blijkt de chemie tussen Merel en Stefano onmiskenbaar. Ze hadden dan wel afgesproken het bij een enkele one night stand te houden, maar al snel staan ze in de lift naar Stefano’s hotelkamer om een toetje te nemen.

Stefano en Merel nemen het er van
Stefano en Merel nemen het er van

De volgende ochtend beleven ze een intens ongemakkelijk moment in de lift als ze Linda tegenkomen die precies doorheeft wat er gaande is en niet kan wachten om het tegen Luuk en later ook Saskia te vertellen. Die weet niet wat ze hoort en wil een hartig woordje met haar dochter wisselen. Merel zit daar niet op te wachten.

Een liftritje kan lang duren
Een liftritje kan lang duren

Marwans nieuwe job

Marwan heeft al snel weer een nieuwe baan: pakketbezorger in het weekend. Hij moet alleen Stanley nog wel officieel laten weten dat hij er mee stopt. In het ziekenhuis ziet hij hoe emotioneel Stanley is door het feit dat hij zes maanden moet revalideren in een centrum en volledig afhankelijk is van Bing. Marwan laat zijn job schieten en biedt aan Stanley te rijden. Hij mag zelfs in het Paleis komen wonen.

Stanley mag revalideren bij Marwan
Stanley mag revalideren bij Marwan

Een dreigend huwelijk

Laura en Henk zijn tevreden als de drukker de uitnodigingen voor hun bruiloft laat bezorgen. Het feest gaat in bescheiden kring plaatsvinden op een salonboot. Henk heeft wel wat bedenkingen als Laura aangeeft dat zowel Ludo als Janine ook uitgenodigd zijn. Henk is het akkefietje met ’t schilderij nog niet vergeten en zit niet op Ludo te wachten. Maar Laura houdt voet bij stuk: Janine is haar getuige, ze kunnen het niet maken hen niet te vragen. Henk bindt in, maar is niet blij als Ludo en Janine als eerste hun komst bevestigen. Henk dreigt Ludo overboord te gooien als hij zich misdraagt, maar dat zal wel niet zo’n vaart lopen.

Henk wil Ludo liever niet op de bruiloft
Henk wil Ludo liever niet op de bruiloft

Vissersbreuk

Sowieso zit Henk met een groter vraagstuk: kan hij zijn nieuwe zoon Jonathan wel uitnodigen? Volgens Steef zou dat gewoon moeten kunnen, maar Henk wil zich niet teveel opdringen. Zelfs als dat betekent dat ze misschien wel helemaal geen contact meer met elkaar hebben.

Steef snapt niets van Jonathans houding richting Henk
Steef snapt niets van Jonathans houding richting Henk

Als Saskia dit hoort neemt ze een lastig besluit: ze is blij met Jonathan en vindt hem een verrijking voor haar leven, maar het voelt niet goed dat hij geen contact wil met Henk. Als Jonathan haar belt om te vragen hoe het gaat in De Koning is ze resoluut: ze wil haar halfbroer ook niet meer zien.

Saskia neemt met pijn in het hart een besluit
Saskia neemt met pijn in het hart een besluit

Dat heeft impact op Jonathan die na een dag denken ineens op de stoep staat bij Laura en Henk net als ze met de rest van de familie aan het taartproeven zijn voor de bruiloft. Jonathan biedt zijn excuses aan en wil de relatie met zijn vader graag nog een kans geven. Henk is dolblij.

Henk en Jonathan gaan het weer proberen
Henk en Jonathan gaan het weer proberen

Actie tegen Gabrielle

Saskia is na het ontslagincident helemaal klaar met Gabrielle en besluit al het personeel van De Koning uit te nodigen om een plan van aanpak te bedenken. Die vrouw moet gewoon weg, ook al heeft Barry zijn bedenkingen omdat ‘ie voor zijn baan vreest. Saskia motiveert hem mee te doen: eendracht maakt macht. Als het ze lukt de klanten weg te houden, moet Gabrielle wel inbinden.

Saskia organiseert een actie tegen Gabrielle
Saskia organiseert een actie tegen Gabrielle

Samen met Henk volgen Barry en Saskia een middag lang alle nieuwe huisregels van Gabrielle heel streng op. Het gevolg laat zich raden: alle klanten vertrekken. Gabrielle komt aan in een lege zaak maar is er niet van onder de indruk: ze heeft net De Koning aan haar neef verkocht, alle geldende afspraken met Shanti komen daarmee te vervallen en oh ja: Saskia en de rest zijn ontslagen.

Saskia dacht dat ze Gabrielle te pakken had
Saskia dacht dat ze Gabrielle te pakken had

Shanti’s huizenjacht

Rik en Shanti besloten vorige week het geld van De Koning in een nieuw huis te steken. Na een bezichtiging van een prachtig pand met grote garage waar zeker drie motoren in kunnen is Rik helemaal enthousiast. Hij overtuigt Shanti om een bod uit te brengen en nog geen dag later is er goed nieuws: ze hebben het huis!

Rik en Shanti gaan verhuizen
Rik en Shanti gaan verhuizen

Stress om Jesse

Demi dacht een nieuw begin te hebben gemaakt met Jesse nadat hij haar vorige week in de steek liet om Tom. Maar het gaat opnieuw mis als hij haar spontaan meevraagt te gaan kitesurfen met vrienden en ze toch geen oppas kan vinden. Als Jesse wat teleurgesteld reageert, concludeert dat hij zich schaamt voor haar en Tom.

Jesse baalt van de situatie met To
Jesse baalt van de situatie met Tom

Ze houdt de eer aan zichzelf en vertrekt. Maar lang duurt de breuk niet. Jesse staat de volgende dag weer op de stoep om excuses te maken. Zijn uitleg: hij kan het gewoon niet hebben als dingen anders lopen dan gepland. En als Demi met Tom is dan heeft ze alleen maar aandacht voor haar kind. Demi snapt het ergens wel: ze wil ook weleens zonder Tom op pad.

Jesse wil Demi zien zonder Tom
Jesse wil Demi zien zonder Tom

Nina’s centenstress

Nina merkt de gevolgen van de breuk met Ludo in haar portemonnee. Nadat ze haar paard en dat van Nola bij de stoeterij hebben opgehaald, krijgt ze een gepeperde rekening voor de jaren dat de dieren er verzorgd zijn.

Ludo draait de duimschroeven aan
Ludo draait de duimschroeven aan

Bing betaalt die rekening zonder te knipperen, maar Nina krijgt dezelfde dag nog een nieuwe financiële klap te verwerken. Ludo blijkt al zijn zakelijke leningen aan CS en La Nina te hebben teruggetrokken waardoor er ineens een gat van 5 ton in de begroting zit. Als ze niet heel snel nieuwe investeerders vindt, gaat de boel op de fles.

Nina zit ineens op zwart zaad
Nina zit ineens op zwart zaad

Nina kan haar emoties niet bedwingen en huilt uit bij Bing die haar verzekert dat ze heus niet verwend is, zo is ze nu eenmaal opgevoed. Hij houdt zijn brullende echtgenote in zijn armen en garandeert haar dat ze een powervrouw is. Nina reageert gesterkt: ze heeft niemand nodig!

Nina weet even niet wat ze moet
Nina weet even niet wat ze moet

Toms verdwijntruc

Aan het eind van de week heeft Demi haar langverwachte date met Jesse. Maar op de avond zelf laat de oppas het afweten. Maar niemand bij de familie Verduyn heeft tijd en ook Marwan is verhinderd vanwege zijn taakstraf. Ze besluit daarom Tom in zijn wiegje achter te laten met de babyfoon.

Demi zoekt oppas
Demi zoekt oppas

De date verloopt wat ongemakkelijk: Demi is er met haar hoofd niet echt bij en Jesse wil helemaal los terwijl ze gewoon de volgende dag naar school moet. Hij laat haar niet op tijd naar huis gaan en als ze in Boks een hapje zitten te eten krijgt ze de schrik van haar leven als ze op de babyfoon app kijkt: Tom is verdwenen.

Demi's date wordt ruw onderbroken
Demi's date wordt ruw onderbroken

En verder: Julian komt over een maand vrij, Henk noemt Ludo een glijmiddel en 17 verticaal is kwispedoor.

-
-

Meer over