Komende week in GTST: Vaders, zonen en verkeerde eerlijkheid

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

Amir kreeg de schok van zijn leven toen hij oog in oog stond met zijn dood gewaande vrouw Farah, net op het moment toen hij Sjors de liefde wilde verklaren.

“Hallo, gezellig!”

De komst van Farah naar Meerdijk houdt vrijwel iedereen de eerste dagen in z’n greep. De Afghaanse maakt kennis met de vrienden van Amir en doet haar best er bij te horen. Ze is echter duidelijk getraumatiseerd door het verleden en heeft moeite met de typisch Nederlandse gezelligheid. Zo valt Linda’s goedbedoelde welkomstetentje met Afghaanse lekkernijen volledig in het water als het teveel nare herinneringen oproept. Het wordt nog vervelender voor Farah als Amir opbiecht dat ze elkaar destijds zijn kwijt geraakt omdat hij laf was en niet dood wilde. Haar wereld stort in elkaar, ze vlucht weg uit Amirs omgebouwde garagebox en dwaalt door Meerdijk.

Afbeelding

Het liefdesinfarct van Sjors

Huilende derde in het verhaal is Sjors die nog altijd met haar eigen gevoelens voor Amir zit en niet weet wat ze moet nu Farah weer in zijn leven is. Q bespeurt een liefdesinfarct bij haar en probeer te troosten, maar zoals altijd heeft zijn hulp weinig effect. Beleefd als ze is, vindt Sjors dat de twee echtelieden er samen uit moeten komen. Ze probeert Farah zelfs dat advies te geven als ze de radeloze vrouw na Amirs biecht in De Koning treft. Maar Farah is te boos en vertrekt met gierende banden uit Meerdijk richting de opvang in Terneuzen. Daarmee lijkt de weg weer vrij voor de nog altijd aanwezige gevoelens tussen Sjors en Amir. Maar een ramp komt nooit alleen…

Afbeelding

Anton, moordenaar!

Q doet nog meer “goeds” door eerlijk als altijd Anton alles te vertellen over het leven buiten de gevangenismuren. De reputatie van de familie Bouwhuis is namelijk naar de haaien nu “Anton B.” de voorpagina van de krant haalt als hoofdverdachte in de Jachthavenmoord. Sam wordt belaagd, iemand kalkt “moordenaar” op het ochtendblad en Anton wordt per direct ontslagen door het ziekenhuis. Tot overmaat van ramp komt Sjoerd ook nog eens op bezoek. Niet om het goed te maken, maar om huilend afscheid te nemen van zijn vader omdat hij niets met een moordenaar te maken wil hebben. Anton begrijpt het verdriet van zijn zoon en neemt barmhartig afscheid. Naderhand wil hij echter geen bezoek, van niemand meer.

Afbeelding

Ludo’s kunststukje

Nu hij de zakenwereld vaarwel heeft gezegd, richt Ludo zich volledig op zijn andere grote liefde: kunst. Hij hoort van de grootste plannen die Bing en Rik met Boks hebben en is er van overtuigd dat de kunststichting van zijn overleden zus Maxime perfect past in de sportbar. Maar er is heel wat overredingskracht nodig om zijn initiatief “Art to the Max” aan Bing te verkopen, zeker als Ludo ontdekt dat zijn schoonzoon hem moedwillig met een kluitje in 't riet probeert te sturen. De zakenman vindt namelijk dat sport en kunst niks met elkaar te maken hebben. Na lang aandringen krijgt Ludo toch zijn zin.

Afbeelding

Liefde is loslaten

Bing heeft namelijk een hele andere Sanders aan zijn hoofd: Nina. Ze is nog steeds niet terug uit Hong Kong en hij kan haar ook nog eens amper te bereiken. Daarom had hij Loes naar de Aziatische metropool gestuurd, maar als ze alleen meteen tas vol souvenirs terugkeert is Bing boos. Nina moest mee terug, maar ze heeft juist wéér een nieuwe opdracht aangenomen waardoor ze nog weken langer weg blijft. Door z’n pesthumeur zakt de sfeer in huis naar een dieptepunt. Gelukkig is papa Stanley er om vaderlijk advies te geven: door zijn huwelijk met Dorothea weet hij dat je niet moet claimen. Liefde is namelijk loslaten. Van een afstandje kijkt Laura toe hoe hij Bing kalmeert, troost en steunt. Haar hart springt open: misschien is Stanley toch niet zo’n hopeloze lapzwans als ze dacht. En misschien zijn z’n ouvertures naar haar toch wel oprecht. Maar ach, ze ziet verder niks in hem... Toch?

Afbeelding

Meer over:

Reageren