Spoilers!

Komende week in GTST: Tobberige tieners en het schandalig sterfgeval

28 december 2023 05:52 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de wintercliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De wintercliff eindigde met Kaan die op Wies en Linda schoot voordat hij zelf werd geliquideerd.

Zorgen om Linda

Wies is relatief ongedeerd, maar Kaans kogels hebben Linda in haar buik geraakt. Luuk deed wat hij kon om haar te helpen, maar onderweg in de ambulance kreeg ze een hartstilstand. Lange tijd is haar toestand kritiek en Luuk kan niet anders dan wachten.

Luuk zit er doorheen
Luuk zit er doorheen

Hij krijgt steun van Ludo, Janine, Nina en Bing, maar op die laatste zit hij niet echt te wachten. Hij meent dat het Bings schuld is dat Linda nu op de operatietafel ligt en verkoopt ‘m zelfs een vuistslag. Het is vooral een uiting van woede en onmacht, hij vindt het vooral vreselijk dat Linda zo in angst heeft gezeten terwijl hij van niks wist.

Luuk rekent zich Linda's lot aan
Luuk rekent zich Linda's lot aan

Linda’s operatie is gelukkig een succes. Ze heeft veel bloed verloren en is een stuk van haar lever kwijt, maar ze lijkt verder in orde. Luuk is dolblij, ook al moet ze nog wel wat langer in het ziekenhuis blijven om te herstellen.

Luuk is blij dat Linda er weer is
Luuk is blij dat Linda er weer is

Iedereen is vreselijk bezorgd om Linda, maar ze houdt zich groot als er bezoek is. Haar grootste zorg als Janine en Laura langskomen is of ze nog wel wijn mag drinken met een halve lever. Maar ’s nachts komen de heftige herbelevingen in nachtmerries en ziet ze hoe ze onder het bloed wakker wordt.

Linda heeft zich weleens beter gevoeld
Linda heeft zich weleens beter gevoeld

Boks is weer open

De politie heeft Kaan gedood, maar het onderzoek naar zijn operatie begint pas. Boks is per direct gesloten voor uitgebreid sporenonderzoek, wat ook betekent dat Nina, Bing en de kinderen langer bij Ludo en Janine moeten logeren. Dat lijken ze geen punt te vinden.

De kinderen willen best nog even logeren
De kinderen willen best nog even logeren

Bing vindt het wel lastig om zijn bedrijf niet te kunnen runnen. Door alle drukte vergeet hij de nieuwjaarsreceptie af te zeggen waardoor Elisa ogenschijnlijk voor niets met hele schalen hapjes aan komt zetten. Bing weet het goed gemaakt: ze verplaatsen de receptie naar De Koning. Daar krijgt hij geweldig nieuws: Boks mag per direct weer open. Een goed begin van het nieuwe jaar.

Bing begint het jaar goed
Bing begint het jaar goed

Niet gematst

Nina is onaangenaam verrast als Mats laat weten naar Parijs te gaan met Cecile. Ze staat erop dat hij zich aan zijn exclusieve contract met haar houdt en wil er zelfs een kort geding aan wagen. Mats reageert, zoals altijd, boos en verongelijkt dat hij z’n zin niet krijgt.

Mats is boos
Mats is boos

Rik wil in eerste instantie voor hem bemiddelen bij Nina, maar dat vindt Shanti geen goed idee. Sowieso omdat Nina een vriendin is, maar ook omdat ze vindt dat dit een goede les is voor Mats. Als hij met zestien al meent een contract te kunnen ondertekenen, dan is hij ook volwassen genoeg om zelf met de verantwoordelijkheden om te gaan.

Nina is niet blij met Mats
Nina is niet blij met Mats

Daar komt ze later toch op terug als ze ziet dat het echt een goede kans is voor de jongen. Rik gaat met Nina praten en er blijkt toch wat te regelen zodat hij naar Parijs kan en zij hem als model kan gebruiken. Mats moet alleen wel diezelfde avond nog mee naar Frankrijk.

Mats mag zijn dromen najagen
Mats mag zijn dromen najagenHet afscheid tussen Rik en Mats is misschien wel definitiever dan ze denken. Rik staat erop dat Mats z’n huissleutels meeneemt, maar even later ontdekt hij dat de jongen ze in de voordeur heeft laten zitten. Komt hij nog terug?

Mats lijkt voor altijd weg
Mats lijkt voor altijd weg

Julian hartje Elisa

Julian besloot vorige week nog zijn liefdesrelatie met Elisa in de ijskast te zetten om de gevoelens van Steef te sparen. Maar dat ze elkaar meer dan leuk vinden valt enorm op tijdens de nieuwjaarsreceptie, zelfs als Steef haar op afstand probeert te houden.

Steef gedraagt zich erg onvolwassen
Steef gedraagt zich erg onvolwassen

Bing vindt dat Julian zichzelf onnodig liefde ontzegt. Steef is een volwassen jongen, moet hij om hem alles aan de kant zetten? Julian belt Elisa en dezelfde avond nog hebben ze het gezellig in zijn flatje.

Julian kiest voor geluk
Julian kiest voor geluk

Stefano biecht op

Merel kan er niet over uit dat Stefano bijna achteloos over zijn poging tot zelfmoord is heengestapt. Ze vindt dat hij het op z’n minst tegen Ludo en Janine moet zeggen. Ludo krijgt het als eerste te horen en hij schrikt zich rot: hij had al die tijd niks door.

Ludo is verbijsterd na Stefano's biecht
Ludo is verbijsterd na Stefano's biecht

Ludo licht Janine in die ook niet weet hoe ze het heeft. Ze zijn ’t er over eens dat Stefano maar beter met psychiater Ellis kan praten. Daar wil hij in eerste instantie niet aan, maar Janine wijst hem subtiel op zijn verantwoordelijkheden: als hij niet had gewild dat ze zich zorgen om hem maken, had hij zijn mond moeten houden.

Janine wijst Stefano op harde feiten
Janine wijst Stefano op harde feiten

Dat weerhoudt Stefano er niet van om plannen te maken met Merel. Hij is vastberaden om haar mee te nemen naar New York zodat ze de stad kan leren kennen waar hij jarenlang heeft gewoond.

Stefano zit vol plannen
Stefano zit vol plannen

Nola’s brutale economie les

Ludo helpt Nola met haar economiehuiswerk als ze het begrip marktwerking niet snapt. Hij legt haar met een praktisch voorbeeld in De Rozenboom uit hoe het werkt. Maar wat Nola veel interessanter vindt: ze ontdekt dat haar opa de baas is van het luxe hotel.

Nola weet niet dat zij op haar 18e De Rozenboom erft
Nola weet niet dat zij op haar 18e De Rozenboom erft

Ze laat direct haar vriendinnen langskomen voor een peperdure high tea met de gedachte dat haar opa wel zal betalen. Als Marwan haar de rekening van 150 euro presenteert lacht ze het in eerste instantie weg: waarom zou ze betalen? Alle winst gaat toch naar haar opa.

Nola gedraagt zich erg verwend
Nola gedraagt zich erg verwend

Marwan belt met Nina die woedend is op haar dochter. Hoe durft ze zich zo op te stellen? Nina schiet de rekening voor, maar Nola moet alles terugbetalen. Haar eerste instinct is boos zijn op Marwan omdat hij haar verlinkt heeft, maar ze ziet uiteindelijk in dat ze fout zat. Een klein probleem: haar vriendinnen verwachten weer snel een nieuwe high tea.

Nola zit in een lastig parket
Nola zit in een lastig parket

Shanti’s nieuwe verlies

Shanti krijgt uit het niets droevig nieuws uit Paraquay. Haar moeder is dood. Billy is simpelweg op een avond niet thuisgekomen waarna ze ergens langs de weg werd aangetroffen. Shanti is er stuk van en vertrekt direct naar Paraquay om haar moeder op te halen.

Shanti is ineens wees
Shanti is ineens wees

Laura’s dure kunststukje

Laura neemt Henk mee voor een nieuwjaardrankje in De Rozenboom met Ludo en Janine, ook omdat ze voor hen een van haar bladgoudschilderijen heeft gemaakt. Ludo is direct onder de indruk van de hoge kwaliteit en eenmaal thuis is ook Stefano laaiend enthousiast.

Ludo is onder de indruk van Laura's werk
Ludo is onder de indruk van Laura's werk

De Sanders clan heeft interesse in Laura’s werk, maar bij Henk zijn wat alarmbellen gaan rinkelen toen Ludo constateerde dat het puur bladgoud was op het doek. Volgens Laura vallen de kosten reuze mee, maar Henk ontdekt dat het om duizenden euro’s gaat.

Henk weet van Laura's spilzucht
Henk weet van Laura's spilzucht

Henks zorgen groeien en hij besluit Julian te vertellen over het logboek dat hij bijhoudt om veranderingen in Laura’s ziektebeeld vast te leggen. Julian deelt Henks zorgen na het lezen van zijn bevindingen, maar het lukt hem ook niet Laura te overtuigen dat het niet goed gaat. Pas als ze zelf Henks log heeft gelezen komt ze tot de conclusie dat ze inderdaad de neuroloog moet bellen.

Henk en Julian proberen tot Laura door te dringen
Henk en Julian proberen tot Laura door te dringen

Ludo versus Janine

Jonathan bracht vorige week Janine op het spoor van de slechte arbeidsomstandigheden binnen RecycleNL. Ze wijdde er een kritische podcast aan, maar nu blijkt waarom: Ludo is groot aandeelhouder in de zaak. Als het bedrijf door de negatieve pers failliet zou gaan, is hij veel geld kwijt.

Ludo wil dat Janine haar podcast offline haalt
Ludo wil dat Janine haar podcast offline haalt

Ludo wil dat Janine de podcast offline haalt, maar dat is ze absoluut niet van plan. Ze gaat voor de waarheid, in een poging de wereld beter te maken. Ludo laat zich inspireren door Janines voorbeeld en regelt met lichte dwang dat een leidinggevende van het bedrijf haar wil spreken.

Ludo regelt een interview voor Janine
Ludo regelt een interview voor Janine

Naomi in het Paleis

Marwan loopt in de buurtsuper Naomi tegen het lijf. De studente zoekt een kamer en laat Marwan er nou net eentje weten in het Paleis. Steef vindt het gezien het recente voorval tussen haar en zijn studiegenoot P.J. geen geweldig idee, ook David laat weten het niks te vinden.

Marwan ritselt een nieuwe huisgenote
Marwan ritselt een nieuwe huisgenote

Maar Merel en Marwan zijn voor, zeker als ze Naomi’s heerlijke bananenbrood proeven. Steef laat zich uiteindelijk toch overhalen om in te stemmen met Naomi als nieuwe huisgenoot. Hij heeft immers niets tegen haar persoonlijk.

Steef kan de komst van Naomi niet tegenhouden
Steef kan de komst van Naomi niet tegenhouden

Boks is weer dicht

Aan het eind van de week krijgt Bing goed en slecht nieuws: aan de ene kant is Kaans hele bende opgerold, aan de andere kant is er uit de verhoren nieuwe informatie gekomen waardoor Boks en de gym wederom per direct dicht moeten.

Boks moet weer op slot
Boks moet weer op slot

Bing is niet blij: januari is de drukste maand van het jaar. Maar hij is helemaal buiten zinnen als hij hoort dat zijn zaak voor onbepaalde tijd dicht moet. Kaan blijkt overal drugs te hebben verborgen, ter illustratie snijdt een rechercheur een boksbal open waar een flink blok coke in zit.

Kaan blijkt overal drugs te hebben verborgen
Kaan blijkt overal drugs te hebben verborgen

En verder:  Merel heeft het verstand van haar moeder, Nola mag gratis drinken op de stoeterij en Nina’s bezorgde blik draait weer overuren deze week.

Nina heeft buitengewoon veel zorgen
Nina heeft buitengewoon veel zorgen

Meer over