Spoilers!

Komende week in GTST: Zorgelijke zorgweigeraars en de onvoorspelbare onheilsecho

11 april 2024 08:36 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met de relatie van Steef en Naomi die aan het licht kwam tijdens Merels feestje.

Krachtige kalverliefde

Steef en Naomi zijn dolverliefd, maar Julian heeft zijn bedenkingen na alles wat er is gebeurd. Om problemen te voorkomen besluit hij te zwijgen tegen Elisa die het allemaal prachtig vindt. Ook als de tieners hun relatie officieel maken met een selfie op social media.

Julian moet zich behoorlijk inhouden

Julian moet zich behoorlijk inhouden

Maar Naomi heeft heus wel door dat Julian moeite met haar heeft. Ze gaat speciaal langs in De Koning om excuses voor haar gedrag te maken en uit te leggen dat ze echt veel om hem geeft. Julian heeft er vrede mee, al weet hij niet dat Steef zo door Naomi wordt afgeleid dat hij een tentamen skipt om naar het strand te gaan.

Naomi is misschien toch geen goede invloed
Naomi is misschien toch geen goede invloed

Marwan wil meer

Tamara wil vanwege haar huwelijk haar flirt met Marwan afkappen voordat ze echt gevoelens krijgt. Marwan geeft het niet zomaar op en dwingt af dat ze elkaar twee weken beter leren kennen. Als er dan écht niks is, trekt hij zich terug. Tamara gaat akkoord onder één voorwaarde: geen seks.

Marwan en Tamara blijven flirten
Marwan en Tamara blijven flirten

Ze hebben een gezellige dag in het Paleis en blijken heel wat gemeen te hebben: van muzieksmaak tot voorkeuren voor films en dates. Al snel wordt er gedanst en dreigt het toch nog intiem te worden, maar Tamara houdt plagerig de boot af en laat Marwan in z’n eentje achter. Daar heeft ze later spijt van, ze wilde hem geen pijn doen. Maar tot die tijd moet hij het geflirt van zijn huisgenoten verdragen.

Marwan voelt zich in de kou staan
Marwan voelt zich in de kou staan

Janines vertwijfeling

Na het feestje van Merel belanden Ludo en Janine voor het eerst weer samen in bed. De vrijpartij is geslaagd, maar Ludo is gekwetst als Janine naderhand stilletjes naar haar eigen slaapkamer sluipt. In de eerstvolgende sessie bij Rianne kaart hij het probleem aan.

Ludo en Janine groeien naar elkaar toe
Ludo en Janine groeien naar elkaar toe

Janine is eerlijk: ze voelde zich na de daad zo ongemakkelijk omdat het net leek alsof hun problemen de wereld uit zijn terwijl ze diep van binnen zeker weet dat het een kwestie van tijd is voordat het weer gruwelijk misloopt. Rianne probeert die gedachte in perspectief te plaatsen.

Janine blijft angstig voor nieuwe conflicten
Janine blijft angstig voor nieuwe conflicten

Gaandeweg de week lukt het Janine van gedachten te veranderen. Tot grote verbazing van Ludo meldt ze zich ’s avonds ineens bij de slaapkamer met de vraag of ze bij hem mag blijven die nacht. Het stel is als vanouds intiem en de volgende ochtend is er ook iets veranderd.

Janine komt uit zichzelf naar Ludo
Janine komt uit zichzelf naar Ludo

Ludo verwacht niet langer dat ze hem vergezelt naar een zakelijke lunch. Wel geeft Janine hem een tip om zich goed in te lezen in het bedrijf waarin hij wil investeren. Zo komt Ludo op het spoor dat de zaak drachtige merries misbruikt en hun veulens aborteert om bloed te winnen voor hun producten.

Ludo neemt een menselijk besluit
Ludo neemt een menselijk besluit

Janine besluit toch nog even bij de lunch aan te schuiven en is net op tijd om Ludo zijn zakenpartner de les te horen lezen. Ludo weigert met de man in zee te gaan en dat komt de band tussen hem en Janine alleen maar ten goede. Vol trots vertellen ze bij Rianne over hun vorderingen.

Ludo en Janine zetten stappen
Ludo en Janine zetten stappen

Linda's nieuwe stap

Linda heeft goed nieuws: ze heeft een baan als event manager gekregen en mag direct vertrekken naar Curaçao om daar drie maanden te wonen en te werken. Haar omgeving reageert onwennig: is dit niet wat te snel na Luuk en loopt ze niet weg voor haar problemen?

Linda slaat ineens een nieuwe weg in
Linda slaat ineens een nieuwe weg in

Linda zet met steun van Janine dapper door. Ze pakt haar spullen en maakt zich op voor een nieuw avontuur. Ze is van plan om zonder afscheid te vertrekken, maar dat laat Janine niet gebeuren. Ze regelt last minute een borrel in De Koning waar iedereen Linda uitzwaait en het beste wenst.

Linda neemt toch afscheid van iedereen
Linda neemt toch afscheid van iedereen

Henk en Laura hebben hulp nodig

Henk en Laura houden nog altijd stug vol dat ze geen hulp nodig hebben van familie en vrienden. Henk is zelfs uiterst onbeleefd tegen Elisa als ze hem nog eens aanbiedt te komen helpen. Maar de senioren kunnen niet langer ontkennen dat ze kwetsbaar zijn.

Henk en Laura houden zich groot
Henk en Laura houden zich groot

Henk schrikt wakker van een dutje op de bank omdat Laura op de grond ligt en crepeert van de pijn. Ze heeft haar medicijnen te laat ingenomen en kan amper bewegen. Als Henk haar omhoog wil helpen schiet het ‘m in de rug. Hij kan geen kant op en wil om hulp bellen.  Aan Laura’s bezwaren heeft hij geen boodschap: ze kunnen het écht niet meer alleen.

Henk en Laura blijken broos
Henk en Laura blijken broos

Laura laat Julian komen die de boel direct proactief aanpakt. Hij helpt hen overeind, blijft slapen en heeft de volgende dag al een schema gemaakt. Laura heeft het er enorm moeilijk mee, maar als Henk zich achter Julian schaart kan ze niet weigeren. Zelfs al vindt ze het vreselijk dat Julian haar moet helpen met douchen.

Laura legt zich neer bij haar hulpbehoevendheid
Laura legt zich neer bij haar hulpbehoevendheid

Bings beschonken eerlijkheid

Bing schrikt zich rot als hij per toeval Shanti’s positieve zwangerschapstest ontdekt in de spullen van Nina. Hij is bang dat de test van haar of Nola is, waardoor Nina wel moet opbiechten van wie ‘ie is. Ze bezweert hem te zwijgen tegen Rik omdat ze nog huiverig is na de vorige zwangerschap.

Bing heeft vragen na een positieve zwangerschapstest
Bing heeft vragen na een positieve zwangerschapstest

Bing belooft zijn mond te houden, maar later die avond zakt hij door in de kroeg met Stefano en Rik. Voor hij het doorheeft laat Bing doorschemeren dat Rik weer vader gaat worden. Rik is te dronken om dat op te pikken, maar Stefano heeft alles gehoord en wil van Bing het fijne weten.

Stefano is nuchter genoeg om Bing te snappen
Stefano is nuchter genoeg om Bing te snappen

Nina schrikt zich wild als ze Bing later die avond beschonken hoort vertellen dat Stefano het weet. De zwangerschap ligt extreem gevoelig, zeker omdat Shanti nog niet eens zeker weet of het kind van Rik is. Een echo moet uitsluitsel geven, maar niemand heeft er wat aan als het nieuws al op straat ligt.

Bing praatte zijn mond voorbij
Bing praatte zijn mond voorbij

Nola's brutale keuze

Als Bing de volgende ochtend met een kater aan het ontbijt zit is Nola klaar voor de aanval. Zij mag vanwege haar alcoholincident niet naar het feestje van Faye en Bing mag zich straffeloos laveloos zuipen? Ze wil die avond gewoon naar de sweet sixteen party.

Nola vindt Bing hypocriet
Nola vindt Bing hypocriet

Bing overweegt Nola haar zin te geven, maar Nina is keihard: regels zijn regels. Nola probeert Bing nog over te halen met een antikaterlunch, maar ze mag nog steeds niet weg. Daarom besluit ze weg te sluipen. Als Nina haar betrapt trekt Nola zich er niks van aan, ze duwt haar moeder aan de kant, noemt haar moeder een ‘kutwijf’ en rent de deur uit.

Nola is klaar met Nina
Nola is klaar met Nina

Nina en Bing zijn klaar om Nola de volgende ochtend de wind van voren te geven, maar laten haar eerst nog uitslapen zodat het niet direct ruzie wordt. Nina is al weg als Bing erachter komt dat Nola helemaal niet thuis is gekomen.

Nola blijkt weer eens verdwenen
Nola blijkt weer eens verdwenen

Echo vol vragen

Aan het eind van de week worstelt Shanti met haar verzwegen zwangerschap. Ze wil het Rik dolgraag vertellen, zeker als hij haar betrapt met Jasmijns babykleertjes en spontaan aangeeft dat een kindje op den duur meer dan welkom zou zijn.

Shanti durft Rik nog niks te vertellen
Shanti durft Rik nog niks te vertellen

Shanti jokt tegen hem dat ze haar spiraaltje heeft laten verwijderen, wat de weg vrij maakt om Rik ter zijner tijd te verrassen met de zwangerschap. Maar ze wil eerst zeker weten of alles goed is met de vrucht en hoe lang ze al in verwachting is.

Shanti is gerustgesteld: alles is goed met de kleine.
Shanti is gerustgesteld: alles is goed met de kleine.

Nina gaat met haar mee om een echo te maken. Het goede nieuws: de foetus is gezond, het minder goede nieuws: de verloskundige schat in dat Shanti bevrucht is in het weekend dat ze in Luxemburg was met Rik en Richard. Het kan dus nog steeds van allebei zijn.

Shanti's angst groeit
Shanti's angst groeit

En verder: Tamara wil met Sifan Hassan ruilen, Dolly wil naar het strand en Stefano geeft een nieuwe dimensie aan wildplassen.

-
-

Meer over