Lisa Bor en Wouter Zweers zijn Neerlands nieuwste soapsterren

Lisa Bor speelt in Nieuwe tijden Carlijn Ros, een pittige tante die je af en toe een mep wil verkopen. Wouter Zweers vertolkt de rol van goedzak Quinn Streefkerk. Televizier.nl sprak met het duo.

Kunnen jullie kort iets over jullie personage vertellen?

Wouter Zweers: “Ik speel Quinn in Nieuwe tijden. Hij is de huisoudste, afgestudeerd bioloog en probeert nu zijn eigen bedrijfje op te zetten in biologische producten. Hij is een wilde jongen die wel van vrouwen houdt. Maar hij is een beetje het een ‘grote bek, klein hartje’-verhaal. Quinn bemoeit zich overal mee, maar hij heeft het hart op de goede plaats.”

Lisa Bor: “Carlijn is een feministe. Ze strijdt voor vrouwenrechten en heeft ook een behoorlijk grote bek een mening over alles, maar raakt al snel verliefd. Dan zien we al best wel snel de andere kant van Carlijn. Ze is een aandoenlijk iemand, in al haar drammerigheid en bazigheid.”

Wat vinden jullie van je personage?

Lisa: “Ik heb af en toe ook wel genoeg van mijn Carlijn, omdat ze behoorlijk in haar hoofd kan zitten en krengerig is. Echt een irritant mens.”

Wouter: “Ik vind dat ik het leukste personage heb. Ik kan leuke lachdingetjes doen, maar ook serieus en huilerig zijn. Alles zit erin.”

Hopen jullie dat Nieuwe tijden net zo succesvol wordt als GTST?

Lisa: “Zeker, maar ik hoop ook dat het een andere serie wordt. Ik denk dat het op zo’n manier geschreven is dat het heel veel mensen kan aanspreken. We zijn jongeren, maar we dealen met grote problemen. Er zitten ook vaak grappige, korte sketches in. Dat is denk ik voor een heel groot publiek leuk om naar te kijken.”

Kijken jullie er al een beetje naar uit om herkend te worden op straat?

Lisa: “Nou denk ik dat het in Amsterdam nog wel mee zal vallen.”

Wouter: “Daar ben ik nog niet echt mee bezig, maar er is wel veel belangstelling voor de serie. Het is wel een hele grote wereld waar je in terecht komt, maar ik ken dat niet. We gaan het zien.”

Meer over:

Reageren