Maar heeft er vrede mee...

Lone van Roosendaal vertrok niet uit vrije wil bij GTST

6 augustus 2022 09:31 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST verloor afgelopen voorjaar het personage Billy de Palma. Volgens actrice Lone van Roosendaal was het vertrek van de populaire soapschurk niet haar eigen idee, al heeft ze er wel begrip voor.

Lone van Roosendaal blikt in een interview met Margriet terug op de afgelopen periode in haar leven die gekenmerkt werd door (de nasleep van) het verlies van haar vader.

Ziek

Lones vader overleed vorig jaar mei na een lang ziekbed aan de gevolgen van maagkanker. Hij woonde in Duitsland en tussen haar werkzaamheden bij GTST door probeerde ze zoveel mogelijk bij hem te zijn: "Heen en weer rijden naar Berlijn was behoorlijk intensief. Voor mij was het dus prima dat Billy uit de serie werd gescheven. Dat heb ik ook tegen de makers gezegd."

Minder leuk

Van Roosendaal ervoer het zelfs als opluchting dat de schrijvers hadden besloten te stoppen met Billy de Palma: "Ik heb het ontzettend leuk gehad en met veel plezier gedaan, maar ik was in die periode vooral heel erg moe." Haar ontslag zorgde dus niet voor paniek: "Het scheelt misschien ook dat ik mijn verhaallijn minder leuk vond worden en dat door corona weinig regelmaat in het draaischema zat. Allemaal dingen waar je jezelf overheen kunt zetten als je goed in je vel zit, maar dat zat ik dus niet."

Rust

In haar laatste grote verhaallijn in de soap werd Lones personage herenigd met Pieter, de vader van haar dochter Shanti. Maar het personage, gespeeld door Martijn Fischer, bezweek al snel aan een hartkwaal. Mede door haar vertrek bij GTST heeft de 53-jarige actrice voor het eerst in lange tijd geen plannen: "Ik heb geen idee wat ik het komend seizoen ga doen. Maar na een best zwaar jaar vind ik die rust wel fijn."

Lone sprak én zong vorig jaar over het verlies van haar vader in het L1-programma Op verzeuk op bezeuk 

Meer over