Heftig seizoen

Marly van der Velden blikt terug op vruchtbaar GTST-jaar

1 juli 2019 08:00 | soap | Door Jef Willemsen

© Geert de Lange
Marly van der Velden (31) heeft een veelbewogen en veelzijdig GTST seizoen achter de rug. Ook in de zomercliff speelt haar personage Nina Sanders een belangrijke rol.

Staat Nina net zo’n spannende zomercliff te wachten als vorig jaar?

“Vorig jaar zat ze opgesloten in een kofferbak en werd ze bijna verpletterd. Ditmaal verkeert ze niet in levensgevaar, maar het wordt op een hele andere manier heftig. Ze is in het ziekenhuis bij Daan die uit zijn coma komt en een verrassende move maakt die grote gevolgen gaat hebben.”

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?

“Het was een vruchtbaar jaar, al was ’t maar vanwege alle baby’s. Het tempo lag hoger, waardoor we super veel gedaan hebben zonder dat het gehaast of afgeraffeld aanvoelt. Sowieso zijn verhaallijnen nooit helemaal afgerond of klaar. Er sijpelt altijd wel iets door en die ervaring neem je als acteur dan ook weer mee in je rugzak.”

Is Nina veranderd?
“Voor mijn gevoel laat ze de laatste tijd haar empathische kanten meer zien. Als Nina iemand mag of ziet dat ze diep van binnen heus wel deugen, gaat ze voor diegene door het vuur. Dat zagen we de laatste tijd bijvoorbeeld bij Shanti en Daan. Zo was ze altijd al, maar misschien vond ze vroeger gewoon minder mensen leuk, haha.”

Wat vond je het leukst om te spelen?
“Dat is toch het begin van ’t seizoen toen Nina had verdrongen wie ze was en in Spanje leefde als Nola. Ik vond het heel leuk om in mijn spel met subtiele nuances aan te geven dat ze echt een totaal ander persoon was. Verder blijft het heerlijk om met Everon op de set te staan, vooral als Bing en Nina ruzie hebben levert dat vuurwerk op waar we al onze emoties lekker in kwijt kunnen.”

Wat gaat er komend seizoen gebeuren?
“Nina krijgt bezoek van Puck, een oude vriendin van de modeacademie in Miami. Dat wordt een belangrijke verhaallijn én het onderwerp van de tweede Instagramstories. Vanaf 12 augustus is al via Instagram te volgen hoe Nina en Puck elkaar na jaren weer treffen. Destijds waren ze hartsvriendinnen, maar of dat nu nog zo is?”

Naast GTST ben je samen met je man ook een vlogkanaal begonnen. Is presenteren een ambitie?
“We laten inderdaad op YouTube zien hoe onze verbouwing en verhuizing gaat. Dat is ontzettend leuk om te doen. Mike heeft de verbouwing grotendeels zelf gedaan. Dat maakt het project echt iets van onszelf dat we in al z’n puurheid willen delen. Maar ik zie het niet direct als opstapje om een eigen tv-programma te krijgen. Presenteren heeft zeker mijn interesse, dus wie weet wat er zich in de toekomst aandient. Maar voorlopig richt ik me vooral op GTST.”

GTST is iedere werkdag te zien om 20.00 uur bij RTL 4. De zomercliffhanger is te zien op 5 juli. 

Meer over