RTL herhaalt allereerste afleveringen Bold & The Beautiful

5 juni 2017 12:26 | soap | Door Televizier

© Screenshot CBS

The bold & the beautiful viert haar dertigjarig jubileum. Om deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, herhaalt RTL de eerste tien afleveringen uit 1987.

Vanaf vandaag, maandag, zendt RTL 8 direct na de reguliere uitzending een aflevering uit de begindagen van de soap uit. In dertig jaar is veel veranderd, toch zijn de intriges rond de familie Forrester nog altijd herkenbaar, zelfs als de mode en haarstijlen dat niet zijn.

Jubileum

The Bold ging op 23 maart 1987 van start. Komende donderdag wordt de jubileumaflevering in Nederland uitgezonden. Hierin is te zien hoe de Forresters afreizen naar het verre Australië om getuige te zijn van het huwelijk van Steffy en Liam. Aan het eind van die aflevering blikken Eric (John McCook) en Brooke (Katherine Kelly Lang) terug op hun drie decennia in de serie. Ze zijn de enige, originele castleden. 

Rits en broek

RTL zendt de soap al sinds jaar en dag uit, The Bold werd kort na de lancering van RTL 4 op de buis gebracht en was jarenlang een hit op de zender voordat het naar zusterzenders verhuisde. In de beginjaren merkte schrijfster Marjan Berk op dat de personages in de soap over het modeimperium vernoemd leken naar kledingstukken. Zo was Brooke op z'n Hollands 'broek', sprak je Ridge uit als 'rits' en diens broer Thorne was toch echt een 'torn'. 

Nu alvast de eerste aflevering terugzien? Het kan!

Meer over