'Hoop niet dat dit mijn zwanenzang is'

Soapicoon Pamela Teves gebukt onder de gevolgen corona

15 Juli 2020 16:45 | soap | Door Jef Willemsen

© ANP
Pamela Teves maakte jarenlang furore als de strenge Bettina Wertheimer in ONM, maar de 71-jarige actrice vreest dat ze door het coronavirus misschien wel nooit meer zal werken.

Pamela deelt haar zorgen in een interview met het AD.

Corona risicogroep

Teves heeft nog energie voor 10, maar zit al sinds de start van de coronacrisis noodgedwongen thuis. Met haar 71 lentes behoort ze tot de risicogroep, al valt stilzitten haar ook zwaar: "Ik word werkelijk gék van dat thuiszitten. Ik heb nu een tweedehands piano besteld, zodat ik nog iets creatiefs kan doen. Dan kan ik mijn zangoefeningen doen."

Pamela zoekt werk

Haar opdrachten liggen al maanden stil en dat baart Teves toch zorgen: "Ik hoop dat er nog leuke dingen komen, dat dit niet mijn zwanenzang is. Ik zou het zo jammer vinden om al afscheid te nemen." Wel hamert ze erop niet te bedelen om werk: "Dat vind ik ook zo pathetisch", aldus Pamela die vorig jaar nog in twee films en een tv-serie speelde.

Typecasting

Toch groeide generaties soapfans met haar op als Bettina, de bitchy ziekenhuisdirectrice in Onderweg naar morgen, die de boel met een sigaartje in de hand wist te bestieren. Teves genoot van de rol, maar merkt dat ze nog altijd wordt achtervolgd door typecasting: "Toen ik een auditie had voor een reclame, wees de klant mij af omdat ik nog ‘te beroemd’ was. Kun je nagaan, tien jaar geleden! Belachelijk. Wat dat betreft heb ik een enorme sticker op mijn hoofd."

Meer over