Spoiler alarm: Vijf hoogtepunten uit de GTST cliffhanger

2 juli 2017 15:33 | soap | Door Televizier

© Screenshot Videoland

De zomercliff van GTST is al te zien op Videoland. Zonder teveel te verklappen geven we als lekkermakertje vijf sfeerimpressies van een vurige cliffhanger die ijzig eindigt. 

Vorige week gaf RTL al een teaser afbeelding vrij van Rik (Ferri Somogyi) die samen met Bing (Everon Hooi) ergens in het bos een kuil aan het graven was. Het leek alsof ze minstens één lijk te begraven hadden, maar niets is minder waar. De sadistische crimineel Jos "De Beer" Uilenburg (Bas Keijzers) heeft lugubere plannen voor "Rikkemans" en "Stevie Wonder", zoals hij Rik en de blinde Bing noemt.

Afbeelding

In vuur en vlam

Maar de beer is niet alleen los in het bos, zijn invloed wordt door de hele aflevering gevoeld. En helaas voor de tegenstanders van sprongetjes in de tijd, ook de laatste aflevering van het seizoen begint met een "eerder die avond". Lucas (Ferry Doedens) en Felix (Urvin Monte) krijgen door dat er iets goed mis is in buurthuis Boks als hun danstraining iets vuriger eindigt dan de twee minnaars gepland hadden.

Afbeelding

Pyromarco

Jos heeft zijn handlanger Marco (Mads Wittermans) opdracht gegeven Boks in lichterlaaie te zetten, iets waar hij met duivels genoegen gehoor aan geeft. Dankzij drie goedgemikte molotovcocktails verspreidt de vuurzee zich razendsnel en terwijl de vlammen hongerig om zich heen slaan, geniet Marco zichtbaar van zijn werk. 

Afbeelding

Blije Buddy

Eerder die avond was er nog geen vuiltje aan de lucht. Vooral niet voor Rover (Buddy Vedder) die alle reden heeft het seizoen af te sluiten met een glimlach. Zijn veelbesproken kruistocht om asielzoekers op te vangen in Meerdijk eindigde met een geslaagde informatieavond. Wethouder De Blanke lijkt zelfs overtuigd van z'n argumenten en ondanks alle spanningen praat ook zijn vriendinnetje Kimberley (Britt Scholte) weer tegen hem. Maar, belangrijker nog, eerder deze week werd Buddy gespot in downtown Edam voor GTST opnames in tuincentrum Lokkemientje. Rover overleeft de brandhaard dus.

Afbeelding

Sjoerd's choice

Het ziet er een stuk slechter uit voor zowel Aysen (Dilan Yurdakul) als Rikki (Robin Martens) die niet op tijd weg konden komen en geraakt werden door vallend puin. Dat stelt Sjoerd (Guido Spek) onverwacht voor een Salomonsoordeel. Hij kan maar één iemand redden: wordt dat Rikki, zijn geliefde en moeder van z'n twee kinderen of ex-vriendin Aysen die hem eerder dit seizoen dumpte en zelfs abortus pleegde toen bekend werd dat Sjoerd de verwekker van Teddy was?

Afbeelding

Bonus spoiler

Het is al onvermijdelijk in het nieuws geweest is, dus een echte spoiler kun je 't bijna niet meer noemen maar... Bartho Braat keert terug. Terwijl Boks brandt en de aftiteling loopt, gaat op een wijnboerderij ergens in Zuid-Frankrijk de telefoon. Een man neemt op en dan klinkt die kenmerkende bromstem: "... Allo? Hey, wat leuk dat je belt. Hoe is het met je? Wat zeg je... Maar? *pregnante pauze*... Wanneer is de begrafenis?" De camera zoomt uit en Jef Alberts trekt zijn overbekende, ernstig bezorgde blik. Alsof hij nog geen dag weggeweest is.

Afbeelding

Er lijkt dus sowieso één sterfgeval te betreuren. Gaat het mis in Boks of vallen er elders in Meerdijk slachtoffers? Op maandag 4 september weten we meer!

Meer over