'We verliezen haar'

Teaser trailer GTST bevestigt sterfgeval in zomercliffhanger

15 augustus 2022 18:14 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De makers van GTST hebben de eerste teaser trailer voor het komend seizoen gedeeld en daarmee een grote spoiler prijsgegeven: minstens één Meerdijker gaat de zomercliffhanger niet overleven.

In de laatste minuten van seizoen 32 dreigde het helemaal mis te gaan tijdens de bevalling van Shanti (Bertrie Wierenga). De aanstaande moeder werd met hevig bloedverlies de operatiekamer in gereden. Het lot van zowel moeder als dochter bleef ongewis... tot nu. 

'Niet gered'

Als lekkermakertje voor het komend seizoen is een korte preview van seizoen 33 online te zien. Het filmpje duurt slechts 25 seconden, maar helaas valt er al veel uit op te maken. Zo hoort Rik tot zijn grote verdriet dat 'ze' het niet gered heeft. Eerder praatte actrice Bertrie Wierenga haar mond al voorbij: zij heeft na de zomercliff nog volop opnames gehad dus Magere Hein ging haar deur voorbij. Dit betekent in alle waarschijnlijkheid dat het sterfgeval hun ongeboren dochtertje Jasmijn betreft. Rik lijkt gebroken door het verlies.

Rechtszaak

De teaser laat nog veel meer verrassende wendingen zien: Cas Jansen is weer terug als Julian Verduyn, maar hij moet zich direct in de rechtszaal verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de illegale handel in diamanten. Een celstraf lijkt onvermijdelijk. Verder zien we de verboden liefde tussen Merel en Lynn opbloeien, raken Daan en Stefano slaags en speelt er iets opmerkelijks tussen nieuwe huisarts Luuk Bos en Saskia Verduyn die haar oude job als doktersassistente weer op lijkt te pakken. 

Seizoen 33 van GTST gaat op maandag 29 augustus van start bij RTL 4, de eerste week is vanaf donderdag 25 augustus al te zien op Videoland.

Meer over