Na 23 jaar afwezigheid

Tim Immers: 'Bijzonder om weer terug te zijn in GTST'

Na 23 jaar afwezigheid keert Tim Immers terug naar waar het ooit begon: in zijn oude rol als Mark de Moor in Goede tijden, slechte tijden. ‘De eerste week was ik best zenuwachtig.’

Wat was je reactie toen je voor een comeback werd gepolst?
“Ik was zeer verrast en voelde me gevleid. Ik moest er wel even over nadenken, omdat ik nu genoeg andere leuke dingen doe. Zo presenteer ik voor RTL 4 het woonprogramma House vision en ben ik mede-eigenaar van restaurant Hangar in Amsterdam. Nadat ik met de makers in gesprek was gegaan, besloot ik het toch te doen. Het leek me gewoon heel erg leuk. Daarbij: alles wat ik de laatste jaren op tv-gebied heb gedaan, is voortgevloeid uit die drie jaar GTST. Ik kijk daar met een trots gevoel op terug en ik vind het bijzonder om weer mee te mogen doen.”

Je vertrok in 1995 uit de soap. Wist je nog hoe je Mark de Moor had achtergelaten?
“Haha nee, mijn geheugen moest wel even worden opgefrist. Gelukkig is het hem goed vergaan. Hij vertrok naar Italië met zijn grote liefde Marieke – de zus van Janine – en samen hebben ze daar een fantastische tijd gehad. Nu komen ze terug naar Meerdijk om een nieuw bestaan op te bouwen. Mark is kunstenaar geworden en hij gaat samenwerken met Ludo en Bing. Maar over de werkelijke reden van hun terugkeer doen ze nogal geheimzinnig. Ook in hun huwelijk is niet alles wat het lijkt.”

Hoe is het om hem na 23 jaar weer te spelen?
“Ik moest hem wel weer herontdekken; wat voor man is het, wat heeft hij in 25 jaar meegemaakt en wat zijn zijn karaktereigenschappen? Daar ben ik natuurlijk wel bij geholpen.”

En dan sta je ineens weer op de set…
“De eerste week was heel spannend. Ik had het gevoel dat iedereen dacht: die Tim weet hoe alles werkt, die doet dat wel even. Maar ik was best zenuwachtig. Ik had meteen ook veel draaidagen. Voor mij de ideale start, want daardoor raakte ik snel gewend. Inmiddels sta ik alweer een tijdje op de set en zit ik helemaal in het ritme. Ik heb ook het gevoel dat ik er helemaal bij hoor.”

Hoe ben je ontvangen?
“Heel goed, het voelde als een warm bad. Gelukkig kende ik al veel mensen: Jette van der Meij, Caroline De Bruijn en Erik de Vogel natuurlijk. Maar ook acteurs en crewleden van andere producties waarin ik heb gezeten, zoals Onderweg naar morgen en Bon bini beach. Iedereen was ongelooflijk lief en gastvrij; ik voelde me heel welkom.”

Waren er dingen veranderd?
“Eigenlijk niet. De manier van werken is hetzelfde gebleven. Wel is het allemaal wat professioneler geworden. Toen ik in 1990 in GTST kwam, waren de decors letterlijk van bordkarton. Als je na een ruziescène boos moest weglopen en de deur te hard dichtgooide, stortte het decor in. Dat is nu allemaal beter geworden.”

Goede tijden, slechte tijden | elke werkdag | RTL 4 | 20.00

Meer over:

Reageren