Tweede seizoen Nieuwe Tijden eindigt met bloederige schok

10 november 2017 13:19 | soap | Door Televizier

© Screenshot Videoland

Het tweede seizoen van Nieuwe tijden zit er op en de cliffhanger kwam de cast van de Videoland GTST spin-off letterlijk en figuurlijk rauw op hun dak vallen. 

Na 75 afleveringen vol lief en leed in het Utrechtse studentenhuis is ook het tweede seizoen van Nieuwe tijden een feit. In de laatste aflevering wordt echter de toon gezet voor de aangekondigde derde reeks die ook nog eens gevolgen kan hebben voor moedersoap GTST.

Jan Jaap is terug

Rode draad tijdens de apotheose van de soap was de terugkeer van Jan-Jaap (Serge Mensink), de psychopatische klusjesman met een ongezonde obessie voor huisgenootje Tiffy (Cecilia Adorée). Eerder in het seizoen probeerde hij haar uit pure passie te vermoorden en te vergiftigen, nu kwam hij langs om haar belangrijk nieuws te vertellen over haar doodgewaande biologische vader. 

Afbeelding

Matten

Jan-Jaap pakte dit echter niet handig aan: hij sloop Tiffy's kamer binnen, wachtte tot ze terugkeerde en belaagde haar tot ze 't uitschreeuwde en haar vriendje Mark (Joël de Tombe) de deur openbrak om haar te redden. Op het hoogtepunt van die matpartij werd Jan-Jaap door het raam gegooid. Terwijl hij nog aan de rand bungelde, viel het glas naar beneden in de steeg waar toevallig Meerdijkers Sil Selmhorst (Soy Kroon) en Amy Kortenaer (Holly Mae Brood) hun gesneuvelde relatie stonden te bespreken.

Afbeelding

Scherven en Sil

Ze renden weg toen de scherven vielen en stonden binnen toen Jan-Jaap even later naar beneden kwam. Hij lijkt morsdood, maar voordat Sil de ambulance kan bellen, zakt hij ineen. Het bloed gutst langs zijn hoofd: hij is ongemerkt geraakt door de scherven. Terwijl de krullenbol het bewustzijn verliest biecht een radeloze Amy op dat ze ondanks alles nog steeds van hem houdt.

Afbeelding

Ha die pa

In het tumult merkt alleen Tiffy op dat Jan-Jaap verdwenen is. Ze weet echter nog steeds niet wie haar vader is, maar oplettende GTST-kijkers hebben al een uitstekend idee. Onlangs dook Jan-Jaap op in Meerdijk, waar hij Anton Bouwhuis (Joep Sertons) schaduwde en ook op weinig subtiele wijze contact zocht met diens zoon Sjoerd (Guido Spek). Het lijkt erop dat Anton er komend seizoen een dochter bij krijgt... En dat Laura (Jette van der Meij) op ziekenbezoek moet.

De opnames van Nieuwe tijden seizoen 3 zijn inmiddels gestart. De eerste aflevering is al op vrijdag 22 december te zien op Videoland.

Meer over