Tijdens kerstspecial

Zien: GTST-ster Noa Zwan zingt kerstklassieker Have Yourself A Merry Little Christmas

22 december 2022 23:51 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Noa Zwan mocht de grote GTST-kerstspecial afsluiten en dat deed ze met verve door haar versie van het aloude Have yourself a merry little Christmas te zingen. De kerstsfeer in soapdorp Meerdijk bleek aanstekelijk te werken.

Na twee coronajaren waarin weinig mogelijk was pakten de makers van GTST ditmaal flink uit met hun kerstafleveringen. Stralend hoogtepunt van de viering was actrice Noa Zwan als Demi Verduyn.

Kerstmarkt

Normaal gesproken vieren de Meerdijkers kerst in de eigen, kleine familiekring. Ditmaal draaide alles om een grootschalige kerstmarkt waar iedereen z'n steentje aan bijdroeg. Zo'n beetje de hele cast en een batterij figuranten waren te vinden op de set. Dokter Luuk Bos verkocht soep voor daklozen verkleed als Kerstman. Linda deed gezellig mee als Kerstvrouw, Saskia verkocht muffins voor het goede doel en voor een kleine bijdrage maakte opa Henk van iedereen een leuke foto. Maar de avond was pas compleet toen Demi haar solo met het koor mocht zingen.

Judy Garland

Demi kreeg iedereen stil met haar gevoelige versie van Have yourself a merry little Christmas, een klassieker uit 1944 die voor het eerst werd gezongen door Judy Garland in de film Meet me in St. Louis. Het lied werd al snel een sentimentele evergreen die ook in de uitvoering van Noa Zwan z'n doel bereikte: het warme kerstgevoel kwam meer dan over, zeker door de warme wijze waarop het lied in beeld werd gebracht. Eerder bracht de 17-jarige Noa Zwan al haar debuutsingle Wil niet meer uit.

Meer over