15 juli is het Supersportzondag

13 juli 2017 15:26 | sport | Door Televizier

© Pro Shots / Remko Kool

Plan vooral niks op zondag 15 juli. Anders zou je zomaar de Tour de France, de mannenfinale op Wimbledon, de WK zwemmen of de openingswedstrijd op het EK voor vrouwen kunnen missen. Gelukkig zenden de NOS. Eurosport en Fox Sports alles live uit.

De Supersportzondag start om 10.00 uur in het Balatonmeer in Boedapest met de 10 kilometer open water voor vrouwen. Regerend olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal is een van de deelnemers op die afstand. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen op Eurosport en het digitale themakanaal NPO Sport en NOS.nl.

Max Verstappen

Op Fox Sport begint om 14.00 uur de Formule I-race op Silverstone met Max Verstappen die dit keer de wedstrijd hoopt uit te rijden. Op NPO 1 is om 14.10 uur een live verslag van de vijftiende etappe in de Tour de France. Het wielerpeloton start aan de finaleweek van de Ronde van Frankrijk met een rit van 189,5 kilometer tussen Laissac-Sévérac l’Eglise en Le-Puy-en-Velay. Om 15.00 uur start de mannenfinale op Wimbledon. De apotheose van het Britse grandslamtoernooi is live te zien op NPO 2.

EK vrouwenvoetbal

Rond de klok van 18.00 uur wordt het nog lastiger om alles bij te houden. Het is goed mogelijk dat de finish van de Tour de France (NPO 1) en de beslissende set bij de Wimbledonfinale (NPO 2) samenvallen met de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen op het EK vrouwenvoetbal, om 18.00 uur. Na de finish in de Tour schakelt NPO 1 over naar het Nederlands elftal.

Meer over