17,3 miljoen Britten zien Andy Murray Wimbledon winnen

9 juli 2013 11:11 | sport | Door Televizier

Ook in Groot-Brittannië was het zondag warm buiten. Toch bleven 17,3 miljoen mensen thuis om Andy Murray Wimbledon te zien winnen. En dat is een record voor 2013.

Veel Britten lieten een dagje strand schieten om Murray Wimbledon te zien winnen, zo vaak gebeurt dat tenslotte niet. Fred Perry was 77 jaar geleden de laatste Brit die het grastoernooi in Londen op zijn naam schreef.

Britain's Got Talent

Het best bekeken programma van 2013 in Engeland was tot nu toe de finale van Britain's Got Talent met 13,1 miljoen kijkers. Daar ging de finale tussen Andy Murray en Novak Djokovic dus ruimschoots overheen. Vorig jaar stond Murray ook al in de finale van Wimbledon, toen zagen 17 miljoen mensen hoe Murray van Roger Federer verloor.

Borg - McEnroe

Toch is die 17,3 miljoen geen record voor Wimbledon, dat is stevig in handen van 1980. Toen keken 20 miljoen mensen naar een finale waarin Björn Borg won van John McEnroe. En de kijkers kregen waar voor hun geld, het werd een thriller van een vijfsetter waarin het 18-16 werd voor McEnroe in de tiebreak van de vierde set. Het duurde tot 8-6 in de vijfde set voordat Borg zijn beker in ontvangst mocht nemen.

Meer over