5 schaatsers om in de gaten te houden dit seizoen

26 oktober 2017 13:51 | sport | Door Televizier

© ANP

Voor de meeste schaatsers staat dit seizoen in het teken van de Olympische Spelen. Sven Kramer en Ireen Wüst zijn de onbetwiste toppers. Maar er zijn meer schaatsers om in de gaten te houden op het NK Afstanden. Deze vijf bijvoorbeeld.

1 Dai Dai Ntab
De zoon van een Nederlandse moeder en Senegalese vader schaatste zich vorig jaar tussen de top van de 500 meter. De snelheid is er, maar Ntab maakt soms foutjes op belangrijke momenten. Zo ging hij vorig jaar op de WK afstanden vlak voor de finish onderuit. Als hij dit seizoen wat stabieler rijdt, dan kan hij zich zeker plaatsen voor de Olympische Spelen. Eenmaal daar is alles mogelijk.

2 Koen Verweij
Van de oud-wereldkampioen allround hebben we al een aantal jaren weinig meer vernomen. Daar moet dit seizoen verandering in komen. De eigengereide Verweij traint – tot verbazing van velen – af en toe mee met de Russische schaatsselectie. Bovendien heeft hij sinds enige tijd een relatie met het jonge schaatstalent Jutta Leerdam (onthoud die naam!). Geeft dat hem vleugels?

3 Antoinette de Jong
De ploeggenote van Ireen Wüst komt steeds dichter bij haar ‘kopvrouw’ in de buurt. Vier jaar geleden in Sotsji werd ze zevende op de olympische 3000 meter. In Pyeongchang moet ze beter kunnen.

4 Patrick Roest
De ploeggenoot van Sven Kramer eindigde vorig jaar als tweede op het WK allround. Zijn start van dit belangrijke seizoen is verre van ideaal: Roest brak onlangs zijn arm. Als hij hier goed van herstelt gaat hij zeker meedoen om de startbewijzen voor de Olympische Spelen.

5 Michel Mulder
De regerend olympisch kampioen op de 500 meter wil in Pyeongchang zijn titel verdedigen. Een ambitieus plan, want de concurrentie op de kortste sprintafstand is groot. De afgelopen seizoenen kwam hij er niet aan te pas. Mulder begon een eigen ploeg, maar keerde in het voorjaar terug bij zijn oude coach Gerard van de Velde. Is de magie er nog?

NK Afstanden Heerenveen, vrijdag - NPO 2 • 20.00 uur

Meer over