Amerikaanse commentator biedt excuses aan voor schaatsfabel

13 februari 2018 11:02 | sport | Door Televizier

© NCRV

De Amerikaanse NBC-commentator Katie Couric biedt haar excuses aan voor haar opmerking tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ze beweerde live op tv dat we in Nederland allemaal schaatsend naar ons werk gaan.

"Zoals bekend heeft Amsterdam veel grachten die in de winter kunnen dichtvriezen," zei Couric toen de Nederlandse sporters in beeld kwamen. Zij wist wel waarom er zulke goede Nederlandse schaatsers aan de Olympische Spelen meedoen. "Zo lang die grachten bestaan, gebruikten de Nederlanders die om van de ene plek naar de andere te schaatsen, om tegen elkaar te racen en zich te amuseren."

In de war

Het leverde de commentator veel spottende reacties op. Een bericht op de Facebookpagina Stuff Dutch People Like werd massaal gedeeld. “Denkt Katie (en NBC) dat we allemaal op schaatsen naar ons werk gaan? Ik denk dat iemand een beetje in de war is. Kom eens langs, dan laat ik het je zien! Maar dat zal niet op schaatsen zijn,” staat er in het bericht te lezen.

 

Nederlandse ambassade

Zelfs de Nederlandse ambassade besloot te reageren op de blunder. Om het ijs te breken, nodigde de ambassade Couric via Twitter uit om Nederland te bezoeken om de echte innovatieve vervoersmiddelen in ons land te ontdekken. Uiteraard werd de Amerikaanse ook uitgenodigd om de schaatsbaan op te gaan.

Katie Couric

Katie Couric reageert nu zelf en biedt haar excuses aan voor de opmerking. Ze feliciteert ook Nederland met alle medailles tot nu toe. “Sorry dat ik me op 'glad ijs' bevond met mijn opmerking over schaatsen in de kanalen. Ik probeerde eer te doen aan jullie historische passie voor de sport, maar zo kwam het niet over! Ik zou graag nog een keer langskomen en het succes met jullie vieren!"

Schaatsgrappen

De meeste Nederlanders konden er gelukkig om lachen. Op social media deelden zij bijvoorbeeld hoe we als schaatsland in de file staan tijdens koopzondag en hoe we de schaatsen aantrekken om naar ons werk in de kaasfabriek te gaan.

 

Lees ook: Einde voor CNN en NBC?

Meer over