De Tour wacht op niemand

Bart Nolles vervangt Wilfred Genee in Tour du jour

20 juni 2018 11:08 | sport | Door Televizier

© RTL
Bart Nolles is de nieuwe presentator van Tour du jour. Hij neemt het stokje over van Wilfred Genee, die de overstap maakt naar Talpa Network. Michael Boogerd wordt de vaste sidekick van Nolles.

In Tour du jour sprak Wilfred Genee jarenlang met gasten over de perikelen tijdens de Tour de France. Genee maakt deze zomer de overstap naar Talpa Network, dus startte de programmadirectie van RTL een zoektocht naar de ideale opvolger. Die hebben ze nu gevonden in Bart Nolles.

Bart Nolles

Bart Nolles maakt momenteel furore als verslaggever van VI Oranje blijft thuis tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Vanuit het land van Poetin maakt hij bekend dolblij te zijn met zijn nieuwe baan. “Na jaren een talkshow bij de regionale omroep en verschillende programma’s bij RTL te hebben gepresenteerd, is dit een geweldige kans. Al van kinds af aan volg ik alles wat met wielrennen te maken heeft op de voet. Ik heb als liefhebber vaak langs de kant gestaan bij etappes van de Tour de France”, aldus Nolles.

Michael Boogerd

Nolles is het gezicht van Tour du jour, al hoeft hij niet alles alleen te doen. Hij wordt tijdens de live-uitzendingen in Breda altijd bijgestaan door oud-wielrenner Michael Boogerd. Wisselende sidekicks zijn Stef Clement, Maarten Tjallingii, Frank Evenblij, Erik Dijkstra en Eric Corton. Maar er is niet alleen spektakel in de studio, in Frankrijk maakt Filemon Wesselink de meest uiteenlopende reportages.

Lees ook: DJ Jean woedend op Derksen in video

Meer over