Racen maar!

Belgische Grand Prix dit weekend gratis te zien in Nederland

26 juli 2023 11:44 | sport | Door Judith Regeling

© ANP / Remko de Waal
De Grand Prix van België staat voor de deur en dat is goed nieuws voor de fans van de Formule 1 zónder abonnement op Viaplay en/of F1 TV. De race op het circuit van Spa-Francorchamps wordt namelijk 'gewoon' uitgezonden op televisie.

Pak je afstandsbediening er dus maar gauw bij.

Ronde 13: Een spannende sprintrace op de planning tijdens de Grand Prix van België

Grand Prix van België

Binnenkort barst de zomerstop los voor de coureurs van de Formule 1, maar niet voordat de Grand Prix van België is gereden. De grote vraag is: kan Max Verstappen voor de derde keer op rij deze Grand Prix op zijn naam zetten?

De weersvoorspellingen zijn de coureurs echter niet goed gezind. Er wordt flink wat regen voorspeld, zowel tijdens de kwalificatie, de sprintrace als de race zelf. De verwachtingen zijn dan ook dat er een behoorlijk chaotische en onvoorspelbare race in het verschiet ligt met kansen voor iedereen.

Hoe kijk je VRT Canvas in Nederland?

Mocht je daar nu niets van willen missen, heb je geluk. VRT Canvas zendt zowel de kwalificatie op vrijdag 28 juli 2023, de sprintrace op zaterdag 29 juli als de reguliere wedstrijd op 30 juli live uit. 

  • Op vrijdag 28 juli kijk je van 17:00 tot 18:00 uur naar de kwalificatie op VRT Canvas;
  • Op zaterdag 29 juli is de sprintrace van 16:30 uur tot 17:26 uur te zien op VRT Canvas;
  • Op zondag 30 juli schakel je rond 14:45 uur over naar VRT Canvas om de volledige race inclusief voorbeschouwing te bekijken. De uitzending duurt tot circa 17:00 uur.

Deze Belgische tv-zender is in Nederland beschikbaar bij Ziggo, T-Mobile, KPN, Freedom, Online, Caiway, Youfone, Budget en DELTA. Wanneer je geen van deze providers hebt, hoef je alsnog geen duur abonnement aan te schaffen. Je kunt de Grand Prix ook nog zien via NLZIET. Voor deze streamingdienst is een abonnement nodig, maar je kunt 14 dagen gratis kijken via deze link

Meer over