Brekend nieuws: Jack van Gelder weg bij NOS Studio Sport

20 juli 2015 14:11 | sport | Door Televizier

© NOS - Stefan Heijdendael

Jack van Gelder vertrekt na 40 jaar trouwe dienst bij de NOS. Hij gaat op zijn 64ste alsnog het avontuur tegemoet bij abonneezender Sport1.

Zeg je Jack van Gelder, dan zeg je NOS en omgekeerd. Maar dat is na september anders, Jack gaat vanaf dan zijn werk doen voor de betaalde sportzender Sport1. De overstap is opvallend omdat Jack in juni nog een contract van drie jaar tekende bij zijn huidige werkgever, de NOS.

Qatar

Hoofdredacteur NOS Sport Maarten Nooter reageerde als volgt: „Het is buitengewoon jammer dat Jack vertrekt. Hij is één van onze gezichtsbepalende presentatoren en we wilden hem dus ook niet kwijt. Juist daarom hebben we onlangs nieuwe afspraken gemaakt tot ruim na Jacks 65e verjaardag. Hij kiest nu echter alsnog voor een nieuwe uitdaging. In voetbaltermen zou je kunnen zeggen dat wij in de spreekwoordelijke nadagen van zijn loopbaan nog een prachtige nieuwe meerjarige overeenkomst hadden gesloten, maar dat er ineens een bod uit Qatar kwam waar Jack geen 'nee' tegen kon zeggen.”

Studio voetbal

Volgens Maarten Nooter heeft Jack in zijn tijd bij de NOS memorabele televisie en radio gemaakt en is hij hem dankbaar voor alle mooie jaren. Jack van Gelder is voor het laatst te zien en te horen bij de NOS tijdens de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met respectievelijk IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Zijn laatste Studio Voetbal presenteert hij op zondag 31 augustus. Wie hem gaat vervangen als presentator van Studio Voetbal is nog niet bekend.

 

Meer over