Champions League bij Ziggo op gratis kanaal

20 december 2017 10:43 | sport | Door Televizier

© Pro Shots / Action Images

Ziggo zendt vanaf augustus volgend jaar Champions League-voetbal uit op het gratis kanaal Ziggo Sport. Het contract geldt voor drie seizoenen.

Tot nu toe zat het Champions League-voetbal achter de decoder. Vanaf volgend jaar zomer verzorgt Ziggo Sport flitsen van elke Champions League-wedstrijd die op dat moment wordt gespeeld op dinsdag en woensdag om 21.00 uur op Ziggo Sport.

Een wedstrijd live

Dat betekent dat alle 4 miljoen Ziggo-klanten zonder extra abonnement kunnen kijken via kanaal 14. Vanaf het nieuwe seizoen zijn er ook twee Champions League-duels om 19.00 uur, waarvan Ziggo er ook nog eentje live uitzendt, maar dan gaat het niet om de belangrijkste wedstrijden. Veronica heeft wat dat betreft de eerste keuze omdat zij de rechten bezitten.

Golf kijken

Will Moerer van Ziggo Sport zegt in het AD dat dit een goeie zet is voor de provider: „Ik geloof dat dit contract voor de Champions League-rechten straks een positief effect zal hebben op ons marktaandeel. De dinsdag en de woensdag zijn nu nog wat magere avonden. En meer kijkers komen zo in aanraking met onze andere sporten zoals bijvoorbeeld golf.”

 

Meer over