Champions League binnenkort achter de decoder?

8 December 2017 13:40 | sport | Door Televizier

© Pro Shots / Pressinphoto

Het zou zomaar eens kunnen dat binnenkort het Champions League-voetbal achter de decoder verdwijnt. Bronnen meldden aan het AD dat de Europese voetbalbond UEFA de rechten niet verkocht krijgt aan zenders die open te ontvangen zijn.

De vraag is dus of Lionel Messi en zijn collega-sterren volgend seizoen nog te zien zijn voor iedereen. Veronica zendt momenteel de Champions League uit, maar dat contract loopt volgend jaar af.

Te duur

Het probleem is dat de kijkcijfers teruglopen en de rechtenpakketten simpelweg te duur zijn voor de zenders die op het open net uitzenden. Het kost meer dan het oplevert om het miljoenenbal uit te zenden. 

In het verleden betaalden zenders tussen de 17 en 25 miljoen euro voor de rechten, maar dat zit er tegenwoordig niet meer in. Nadat de UEFA een aantal te lage biedingen ontving, heeft de voetbalbond de rechten teruggetrokken van de markt, zo meldt de krant.

Niet meer te zien

Volgens sportmarketing-deskundige Marcel Beerthuizen, die door de krant wordt geciteerd, is het niet ondenkbaar dat de Champions League van het open net verdwijnt. "Het zou zomaar kunnen dat het Champions League-voetbal straks helemaal nergens op het open net te zien is. Dat is een serieuze mogelijkheid."

Meer over